ADNAN VOLKAN ADAY OLUR MU

ADNAN VOLKAN ADAY OLUR MU

ADNAN VOLKAN ADAY OLUR MU

Mart 2014 de yapılacak yerel seçimlerde Çorlu Ak Parti adayı Adnan Volkan mı olacak tartışmaları son günlerde iyice yoğunlaşmaya başladı. Geçtiğimiz hafta içerisinde Çorlu İlçe Başkanlığı görevinden resmen istifa ettiğini açıkladı. Çorlu basının da bir hayli ayrımcılık yaptığı ve “sadece bir gazete tanırım” şeklindeki konuşmaları hepimizin kulağına da gelmiyor değil. İşin diğer garip tarafı da son Dört ay hariç Çorlu’da yerel yönetimler anlamında muhalefet partisi konumunda olması, bu güne kadar da Belediye ile ilgi hiçbir eleştiri yapmaması parti tabanında da sıkça eleştirilen ayrı bir konu. Son Dört aylık döneme bakarsanız, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan’ı çok ağır eleştirdiğini görebilirsiniz. O eleştiriler de genellikle İlçe Danışma toplantılarında oluyor. Tabi ki parti tabanına biraz şirin görünmek için. Danışma toplantısı biter bitmez de hemen en üst katta Şehir Kulübünde On Beş dakika önce çok ağır bir şekilde eleştirdiği Ünal Baysan’la kadeh tokuşturmaktan da geri kalmıyor. Burada samimi olmak gerekir. Tabi ki bir şehrin iki değerli yöneticisi asla küs ve düşman olmamalıdır. Fakat parti tabanınıza ve sizinle birlikte yola çıkan insanlara şirin görünmek için de Üç tiyatro yapmaya gerek yok. Gerçi İlçe danışma toplantıları Tiyatro salonun da yapılıyor. Belki oradan alışılagelmiş bir pisikoloji de olabilir. On dakika önce birbirine çok ağır eleştiriler de bulunanlar, Üst kata çıkınca “Ver Kızı al Papazı deyip kadeh tokuşturursa” burada samimiyet ve ciddiyet olmaz. Çorlu’da her alanda gerek siyasi parti teşkilatları, gerekse  Sivil toplum örgütleri, Odaklar, Sendikalar  yerel yönetimler sürecinde aktif olmalıdırlar. Eleştiri ve övgü olacaksa bu kurumlara çok iş düşüyor. Ama ben kötü olmayım, işim bozulmasın, şahsi çıkar ve dengelerim bozulmasın diye hareket edildiğinden yıllardan beri herkes Üç Maymunu oynadı ve hala da devam ediyor. Ak Parti İlçe teşkilatları Çorlu’da yıllardır muhalefet olmasına rağmen sadece seçimlerde esip gürlemekle yetindi. Burada herkes samimi olmalıdır. Dürüst ve biraz da yürekli olabilmelidir. Yaşadığımız bölgedeki olumsuzlukları kavga gürültü etmeden, medeni bir şekilde tartışıp, eleştirip çözüm yollarına bakabilmeliyiz. Lüks otellerde ensesi kalın ağabeylerin masalarında kadeh tokuşturarak Çorlu yönetilmez. Eleştirilerin her zaman başarı getireceğine inanılarak ciddiye alınması da sizleri küçük düşürmez. Tam aksine yüceltir.

Tanıtım Kılıfında kimlerin cepleri doldu!
Geçtiğimiz hafta Ankara’da “Tekirdağ tanıtım günleri” yapılmış. Bundan haberi olan kaç kişi var acaba. Sağ olsunlar bizim Belediyelerimiz çuvalın ağzını açmışlar, sponsorluklar, bağışlar Vs derken burada kimlerin cepleri doldu birileri de bunu sorgulaması gerekmez mi. Seçim üstü bu ne tanıtımı demek, sormak bence en mantıklısı olur. Sadece birileri ceplerini doldursun, Tekirdağlılar derneğine şirin görünmek için halkın parası resmen çar çur edilmiş olmuyor mu. Çorlu Belediyesi başta olmak üzere, Tekirdağ Belediyesi ve diğer katılan belediyeler bu sözde tanıtım günler etkinliğine ne kadar para harcadılar dürüstçe çıkıp açıklasınlar. Merak ediyorum Tekirdağ’ı bu kadar iyi tanıtacağım diye gayret gösteren bu şahsiyetler Ankara’da yıllardan beri var. Bu güne kadar neden hiç böyle bir etkinlik yapma zahmetine katlanmadılar dersiniz. Ankara’da bulunan Tekiredağlılar Derneği bu güne kadar ne iş yaptı, Buradan giden birileri için bir çaba sarf edildi mi, birilerine bir faydaları oldu mu. Ben duymadım. Duyan, bilen birileri varsa söylesinler yayınlayalım. Tanıtım kılıfında cebi doldurarak bu işler olmuyor. Sağ olsunlar bizim böyle Belediye Başkanlarımız oldukça bunlar çok daha fazla ceplerini doldururlar. Dernek yöneticilerine sormak gerekiyor. Sahi siz orda neyi tanıttınız.

Anketlerdeki çelişkiler!
Geçtiğimiz haftalarda bir ulusal gazete de Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı olan Adem Dalgıç ile ilgili bir anket çıktı. Burada çok yüksek rakamlarla ankette önde görünüyor. Bazıları da buna çanak tutarak şimdiden resmen aday göstermişler bile. Adem Dalgıç Tekirdağ Belediye başkanı olarak bu güne kadar yaptığı hizmetler ve çalışmalarla çok eleştiri alıyor. Bir dönemler eski İl Başkanlarından birisi nerdeyse bir haftadır kendisine bile ulaşamıyordu. Tüzük gereği İl ve İlçe Başkanları Belediye Başkanlarından üsttedirler. İyi de Adem Bey, daha düne kadar il başkanın sana ulaşamıyor, görüşemiyordu. Birden bu anket nerden çıktı böyle. İl Başkanlığı ise bu konuda resmi bir açıklama yapmalıdır. Haksız rekabete yol açmamak için ortadaki bilgi kirliliğini önlemek adına “aday belli oldu” şeklindeki haberlere ve anket çalışması ile ilgili olarak parti tabanını ve kamuoyunu bilgilendirmelidir. Adem Bey son sözüm size değil Büyükşehir Belediyesi, Tekirdağ Merkez de tek başınıza direk aday gösterilseniz dahi kazanacağınıza siz kendiniz inanabiliyor musunuz. Belediyenin kaynakları ile  birilerinin cebini doldurmanın bir anlamı yok. Güneş balçıkla sıvanmaz. Büyük şehir Adayısınız daha bir İlçeye bile gitmişliğiniz yok. Sahi siz Muhtar adayı mı olacaksınız. Biraz yerinizden kaklında etrafınızı gezin.
Değerli okurlarım şimdiden mübarek Kurban Bayramınızı kutlar, tüm İslam alemine, ülkemize ve bölgemize hayırlara vesile olmasını dilerim.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
2023-07-26 16:38:10
DEVLETİ SOYANLARA ÇORLU BELEDİYESİ GÖZ YUMDU | Trakya Gündem Gazetesi: […] DEVLET TRİLYONLARCA ZARAR EDERKEN YETKİLİLER NE YAPTI […]
2021-10-22 18:39:12
RUHUNU ŞEYTANA SATMAMIŞ DEVLET YETKİLİLERİ ARANIYOR | Trakya Gündem Gazetesi: […] Merhaba değerli okuyucularım. Çorlu Belediyesinin yolsuzlukları, buda yetmemiş gibi,
2021-10-11 10:42:04