SARAY VE ÇORLU ARASINDA  İNANILMAZ  SAADET  ZİNCİRİ

SARAY VE ÇORLU ARASINDA İNANILMAZ SAADET ZİNCİRİ

Tekirdağ’ın Saray İlçe Belediyesi ile Çorlu Belediyesi arasında kurulmuş ve yıllarca saat gibi işleyen, akıllara durgunluk veren saadet zinciri özel haberimiz karşısında başta eski Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, şu an ki belediye başkanı Özgen Erkiş ve Çorlu Belediyesinden açıklama bekliyoruz. Uzun yıllardır fabrikada asgari ücretin biraz üstünde maaşla çalışan Y.G isimli kadın kurduğu Yılma Danışmanlık, Org. Eğitim. Sos, Hiz. Tekstil, Matbaacılık, Bilgisayar, Emlak, İnş. Turizm. Peyzaj ve Tic. Ltd. Şti.  isimli firma ile her iki belediyeden Trilyonlarca liralık işleri adrese teslim nasıl aldı. Y.G nün arkasında kimler var.

Yaptığımız araştırmalar sonucunda, eski Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban döneminde Y.G tarafından kurulan Yılma Danışmanlık, Org. Eğitim. Sos, Hiz. Tekstil, Matbaacılık, Bilgisayar, Emlak, İnş. Turizm. Peyzaj ve Tic. Ltd. Şti.  firmaya yıllarca adrese teslim işlerin verildiği ortaya çıktı.Akıllara gelen ilk soru bu kadının arkasında kimler var. Y.G  nin sade bir vatandaş gibi uzun zamandır fabrikada çalışıyor olması ve aynı zamanda Y.G kurduğu şirketle Çorlu Belediyesinden de çok yüklü miktarlarla iş alması dikkat çekiyor. Peki Y.G bu kadar Trilyonluk işleri alabiliyorsa neden fabrikada çalışıyor. Her iki belediyeden adrese teslim işleri almak ve fabrikada çalışmak zaman açısından nasıl mümkün olabiliyor. Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş başta olmak üzere Çorlu Belediyesi yetkililerine soruyoruz. Y.G ye ait olan bu firmaya 2014-2018 yılları arasında Doğrudan temin, pazarlık usulü dahil toplam ne kakarlık iş verildi. Fabrikada çalışan bir kadın bu kadar milyonluk işleri tek başına nasıl alabilmiş, arkasında kimler var. Cumhuriyet Savcılarını göreve davet ediyoruz.  

Y.G isimli Kadına Milyonluk İhaleler Adrese teslim Nasıl Verilmiş!

Yılma Danışmanlık, Org. Eğitim. Sos, Hiz. Tekstil, Matbaacılık, Bilgisayar, Emlak, İnş. Turizm. Peyzaj ve Tic. Ltd. Şti.  sahibi Y.G nin müthiş bir ticaret yeteneği olduğu ortaya çıktı. Şirketinde 11 ayrı iş kolunda hizmet verdiği açıkça ortada olan Y.G  bu güne kadar niçin fabrikada çalışma gereği duymuş ve bunca işin içinde fabrikada çalışmaya ne kadar zaman bulabilmiş.Firma sahibi Y.G nin  Saray ve Çorlu Belediyelerinden Kamu İhale Kurumuna bildirilen bazı milyonluk işlerin dökümü de şu şekilde olduğu ortaya çıktı. Y.G ye ait olan bu firma her iki belediyeden Doğrudan temin yolu ile bu güne kadar kaç liralık iş aldıkları konusunda her iki belediyenin yetkililerini açıklama yapmaya davet ediyoruz. Yasa gereği belediyeler Doğrudan temin yolu ile verdikleri işleri Kamu İhale Kurumuna bildirme zorunlulukları olmadığı için bu tür işlerde ne kadar ödeme yapıldığı ancak Savcılık ve ilgili Devlet makamları tarafından istenince öğrenilebilmekte.

Saray Belediyesinden!

 Yaptığımız araştırmalar sonucunda Y.G ye ait  firmanı Saray ve Çorlu Belediyelerinden KİK’e bildirilmiş olan adrese teslim bazı ihalelerin dökümü ve miktarları da şu şeklide olduğu ortaya çıktı.  Yılma Danışmanlık, Org. Eğitim. Sos, Hiz. Tekstil, Matbaacılık, Bilgisayar, Emlak, İnş. Turizm. Peyzaj ve Tic. Ltd. Şti. 2017/339774İhale kayıt numarası ile Saray Belediyesi Temizlik İşleri müdürlüğünden 2017 yılı çöp toplama, nakliye ve temizlik hizmet alım işi 11.07.2017 tarihinde ve değeri tam 1.323.188.82 TL olduğu ortaya çıktı. Bu ihaleye de sadece bir firmanın katılmış olması da dikkat çeken ayrı konulardan birisi oldu.

Y.G yine Saray Belediyesinden 24.06.2015 tarihinde yüklü miktarda bir işi daha adrese teslim bir şekilde aldığı yaptığımız araştırmalarla ortaya çıktı. 2015/77618 İhale numarası ile Park, bahçe, yol, kaldırım, bakım ve onarım işleri ihalesini 1.092.420.00 TL gibi bir rakamla aldığı tespit edildi.

Y.G ye ait olan bu firma yine Saray belediyesinden 15.12.2014 tarihinde, 2014/170347 İhale numarası ile Eğitim ve destek hizmeti ihalesi alım işini, 716.511.00. TL ile  aldığı ortaya çıktı.  Bu ihalede toplam teklif sayısının 3 olduğu görünürken, hangi firmalar bu ihaleye girmiş ve firmalar kime ait sorusunun cevabını da başta Belediye Başkanı Özgen Erkiş, O tarihteki Belediye Başkanı Nazmi Çoban ve yetkili kurumlardan kamuoyu adına talep ediyoruz.

Çorlu Belediyesinden!

Yılma Danışmanlık, Org. Eğitim. Sos, Hiz. Tekstil, Matbaacılık, Bilgisayar, Emlak, İnş. Turizm. Peyzaj ve Tic. Ltd. Şti. 2017/470985 ihale kayıt numarası ile 25. 09.2017 tarihinde Dar gelirli öğrencilere ve Gazilere  kıyafet işi.(Çorlu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünden)  İhale bedeli; 190.375.000 TL.

Y.G nin sahibi olduğu bu firma yine 18.04.2016 tarihinde Çorlu Belediyesi kültür ve sosyal işler müdürlüğünden 18.04.2016 tarihinde yüklü miktarda bir iş daha aldığı ortaya çıkıyor. 2016/76607 ihale numarası ile Personel ve araç kiralama hizmeti olarak, 2.027.491.62 TL gibi büyük bir rakamla iş aldığı yaptığımız araştırmalar sonucunda ortaya çıktı.

Altın Yumurtlayan Tavuk Neden Kesilir!

Y.G için adeta Altın yumurtlayan tavuğa benzeyen firmanın bir anda kapatılması da çok ilginç. Saray Belediyesi ile Çorlu Belediyesi arasında, 2014 yılında  kurulmuş olan saadet zincirini andıran sitemde en ilginç olan konulardan biri de Fabrikada düz işçi olarak çalışan Y.G nin kendi isteği ile firmayı 06.08.2018 yılında kapatmış olması. Her iki belediyeden de milyonluk işleri alan bir firma neden kapatılır. Yani Altın yumurtlayan işleri tıkır tıkır işleyen bir firma neden, hangi sebeple bir anda kapatılabilir.  Burada gizli kalmış bir gizem mi var. Y.G bunca ihaleye bizzat kendisi mi girdi, yoksa birine mi vekalet verdi. Verdiyse vekalet verdiği kişi yada kişiler kimler. Bu işin perde arkasında birilerimi var. Her ki belediyenin başkan ve yetkililerinden, Eski Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban dan kamuoyu adına cevap bekliyoruz. Bu gizemli bağlantılar karşısında Cumhuriyet Savcıları ve devletin yetkili kurumları ne yapacak merak ediliyor.

Haber: Abdurrahim Yıldırım

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

2 yorum

  1. […] Merhaba değerli okuyucularım. Çorlu Belediyesinin yolsuzlukları, buda yetmemiş gibi, Çorlu Belediyesi ile, Saray Belediyesi arasında kurulmuş olan saadet zinciri vurgununu. Yaklaşık olarak 3 yıldır devletin nasıl Çorlu Belediyesi tarafından zarara uğratıldığını yazdığım halde bir tane soruşturma yok. Bir kez hiçbir Savcı ve Devlet görevlisi bu haberlerim için davet edip bu neyin nesi demedi. Hala Devletin yetkilileri bu kepazeliğe sessiz kalmaya devam ederken başta Ak Parti Tekirdağ Milletvekili, TBMM Başkanı sayın Mustafa Şentop ve diğer Ak Partili Tekirdağ Milletvekillerine sesleniyorum. Neden yıllardır seçim bölgenizdeki Trilyonluk yolsuzluklar karşısında susmayı tercih ediyorsunuz. Sayın Ak Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan ve Çorlu İlçe Başkanı Mustafa Keskin, Yönetimi, Meclis üyeleri. Size soruyorum bunca kepazeliğe neden sesiniz çıkmıyor. Yoksa ortak mı çalışıyorsunuz.  Fabrikada çalışan sıradan bir işçinin her iki belediyeden nasıl oluyor da Trilyonlarca liralık işleri aldığını 20 Eylül tarihinde Trakya Gündem İnternet sitemizde yayınladım. https://trakyagundem.net/2021/09/20/saray-ve-corlu-arasinda-inanilmaz-saadet-zinciri.html […]

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
2023-07-26 16:38:10
DEVLETİ SOYANLARA ÇORLU BELEDİYESİ GÖZ YUMDU | Trakya Gündem Gazetesi: […] DEVLET TRİLYONLARCA ZARAR EDERKEN YETKİLİLER NE YAPTI […]
2021-10-22 18:39:12
RUHUNU ŞEYTANA SATMAMIŞ DEVLET YETKİLİLERİ ARANIYOR | Trakya Gündem Gazetesi: […] Merhaba değerli okuyucularım. Çorlu Belediyesinin yolsuzlukları, buda yetmemiş gibi,
2021-10-11 10:42:04
DEVLET DOLANDIRILIYOR DEVLETİN YETKİLİLERİ NEDEN SESSİZ | Trakya Gündem Gazetesi: […] DEVLET TRİLYONLARCA ZARAR EDERKEN YETKİLİLER NE YAPTI […]
2021-09-11 19:05:00