23 YILIN TÜM KİRLİ DEFTERLERİ AÇILDI

23 YILIN TÜM KİRLİ DEFTERLERİ AÇILDI

Çorlu Şoförler Odası Başkanlığını 23 yıl kesintisiz sürdüren Abdullah Baş’ın 23 yıllık tüm kirli defterleri açıldı. Dudak uçuklatan yolsuzluklardan tutun da zimmetine yüklü miktarda para geçirmede, resmi evrakta sahteciliğe kadar bir çok kirli defterleri yeni seçilen Oda Başkanı Nadir Samancı ve yönetimi tarafından açılarak kamuoyuna basın toplantısı ile bildirildi. Başkan Samancı’nın trilyonluk yolsuzluklar e bir çok suçu içeren ihbar niteliğindeki açıklama ve suç duyuruları örtbas mı edilecek yoksa gereği yapılacak mı kamuoyu tarafından merakla bekleniyor.

Abdullah Baş’ın Oda seçimlerine Bir ay kala, Esnaf Odaları Birliğinden çektiği 60 bin liralık krediyi, Odanın Halk Bankasındaki hesabından çektiği ve bunu da kendi şahsına harcadığı bilgileri verilirken,  Görev devir tesliminde yaptığımız incelemeler sonucunda resmi kayıtlara istinaden oda kasasında bulunması gereken 191.611 TL bakiyenin oda kasasında bulunmadığı tespit edildiği bildirildi. Başkan Nadir Samancı bir çok konu ile ilgili olarak Abdullah Baş hakkında Çorlu Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundukların bildirdi.

TRİLYONLARCA BORÇ VE YOLSUZLUK DOSYALARI BIRAKTI

23 Yıl Çorlu Şoförler Odası Başkanlığı görevini yürüten Abdullah Baş giderken bir eser değil, bolca yolsuzluk dosyası ve Trilyonlarca borç bıraktığı açıklandı. Şu an ki mevcut Odanın binasının 2002 yılından bu güne kadar Çevre ve Şehircilik Bakanlığına yatırılması gereken paranın bu güne kadar yatırılmadı ve toplam bakanlığa ödenecek olan borcun 4.650.000­ olduğu belirtildi. Zamanında Bakanlık binayı satışla çıkartmak için davet göndermesine rağmen Abdullah Baş’ın hastalığını bahane ederek Ankara’ya gitmemesi ve yönetimden birini yetkili göstererek Ankara’ya göndermediği için Oda binasının yerinin alınamadığı açıklandı. Üyelerden alınan aidatlarla gönderilmesi gereken Oda katkı paylarının yıllarca ödenmeyip hiç edildiği de ortaya çıkmışken, Abdullah Baş’ın bu konularla ilgili olarak tek kelime konuşmaması kafalarda soru işaretleri bırakırken, “Abdullah Baş’ı bu güne kadar siyasetin içindeki kirli eller mi korudu, hala korumaya devam ediyor mu ve ediyorsa bu işin sonu nereye kadar gidecek. Herkesin yaptığı yanına kar mı kalacak” sorularının sıkça sorulmasına neden oldu.

Çorlu Şoförler Odası Başkanı Nadir Samancı basın mensuplarına yaptığı açıklama ile Cumhuriyet Savcıları ve devletin tüm yetkili kurumlarına resmen ihbar niteliğinde önemli bilgiler verdi. Başkan Samancı açıklamasında; “ 22/01/2022 Tarihinde yapılan oda genel kurulunda seçilerek 27/01/2022 tarihinde İlçe Seçim Kurulundan mazbatamızı alarak devir teslimimizi yaptık ve görevimize başladık,

ÇALIŞMA SAATLERİ

Odamızın çalışma saatlerini esnafımızın taleplerini göz önünde bulundurarak sabah 09:00 ile akşam saat 18:00 olarak revize ettik. Üyelerimizin ve vatandaşın plaka basımı konusunda ki mağduriyetlerini gidermiş olduk

ZAM GÖRÜŞMELERİ

Artan yakıt maliyetleri karşısında Tekirdağ da ki diğer oda başkanları ile istişarelerde bulunduk çalışmalar yaparak UKM yetkilileri ile görüşmeler yaptık ve zamlarımızı aldık, ancak alınan zamları yeterli bulmamaktayız bu husustaki çalışmalarımız devam etmektedir.

İNDİRİM ANLAŞMALARI

Oda üyelerimizin menfaatlerini korumak adına, üyelerimizin ihtiyaçları olan bakım onarım, EGR, Partekül temizliği, ekspertiz hizmetleri, piskoteknik, sağlık hizmetleri, hastaneler, optik, sürücü kursları, mesleki kurslar ve bunun gibi birçok alanda indirim sözleşmeleri imzalayarak üyelerimize bilgilerini verdik

YOL İZİN BELGELERİ

Üyelerimizin alması gereken yol izin belgeleri KVK kanunu gereği her üyemizin Süleymanpaşa’ya gitmesi gerekliydi yapmış olduğumuz girişim ve görüşmeler neticesinde oda üyelerimizin yol izin belgelerini oda olarak alıp odamızda teslimi yapılmaktadır. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Albayrak’a ve Erdin ERAL UKM Müdürlüğüne teşekkür ederiz.

KURTARICI

Odamızın çalışmaz durumda ki kurtarıcısını arızaları tamir ettirerek sadece masraflarının karşılayacak cüzi bir bedel karşılığında odamız üyelerinin hizmetine sunduk.

DEZENFEKTAN

Oda üyelerimize her Çarşamba olmak kaydı ile dezenfektan çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Değerli basın mensupları, kıymetli üyelerimiz sizlere göreve geldiğimiz andan itibaren yaptığımız incelemeler neticesinde karşımıza çıkan bazı sorunları aktarmak isterim

DEVİR TESLİMDE KASADA AÇIK VARDI

Görev devir tesliminde yaptığımız incelemeler sonucunda resmi kayıtlara istinaden oda kasasında bulunması gereken 191.611 TL bakiyenin oda kasasında bulunmadığı tespit edilmiştir. Bu paranın kasada bulunmamasının bir suç olduğu eski başkana beyan edilmiştir, eski başkan zimmetinde olan bu para için odamıza kısa vadeli senet vermiştir, daha sonra 15 gün içerisinde odamızın banka hesabına ilgili tutarı havale ederek, borcunu kapatmış ve senedi geri verilmiştir. Tahsil edilen tutar ile odamızın resmi kayıtlarında yer alan plaka borcunun ödemesini yaptık. Zimmet ile alakalı hukuki ve kanuni işlem başlatıldı. Odamıza müfettiş ve denetçi talep ettik.

GENEL KURULDA GÖSTERİLMEYEN BORÇLAR

Yapılan Genel Kurulumuzda üyelerimize bilgisine sunulan bilanço ve gelir gider tablolarında odamızın, Milli Emlak Müdürlüğüne olan 4.650.000_TL tutarında borcu, 2021 yılsonu itibarı ile Tekirdağ Esnaf ve Sanatkârlar Birliğine olan 203.285,77 TL eğitim ve katılım payı borcu ayrıca Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonuna olan 139.298,60 TL borcu bulunduğu ilgili borçların bilanço ve gelir gider cetvellerinde gösterilmediği ve genel kurulda oda üyelerimizin bilgisine sunulmadığı tespit edilmiştir. Tespit edilmiş olan bu durumlar ile ilgili gerekli hukuki işlemler başlatılmıştır.

DEPO KİRA BEDELLERİ

Oda binamızda bulunan restoranların ve deponun kira bedellerinin uzun yıllar çok düşük olduğu ve tahsil edilemediğini tespit ettik ve gerekli girişimleri yaptık, diyen Başkan Samancı restoranların ve deponun kira bedelinin 5 Bin liranın biraz üstünde çok cüzi bir rakamla resmen peşkeş çekildiğini bildirdi.

ODA BİNASI VE ARSASININ DURUMU

Oda binamızın bulunduğu arsa Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na aittir, bakanlığa olan arsa kira borçlarının 2003 yılından bu yana ödenmemesi nedeni ile odamızın kaynakları ve esnafımızın emekleri ile yapılan oda binamız, bakanlık uhdesine geçmiştir. 4.650.000­_TL borç vardır hesaplarda bloke ve haciz yeni yönetim kurulu olarak bizler Ankara’ ya giderek Bakanlık ve diğer ilgili kurumlar ile gerekli görüşmeleri başlatmış bulunmaktayız. Ayrıca geçtiğimiz Cuma günü itibarı ile Tekirdağ’ ımızın gururu kıymetli büyüğümüz Meclis Başkanımız Mustafa Şentop Hocamıza oda binamızın durumunu anlattık, kendilerinden bu hususta yardımlarını rica ettik ilgileneceklerini bizlere söylediler. Allah’ın izni ile oda binamızı her türlü mücadeleyi vererek odamıza kazandırmayı hedeflemekteyiz” dedi. Bunca trilyonluk yolsuzluklar ve kirli defterler karşında Devletin yetkili makamları ne yapacak, Çorlu’da bulunan siyasi partilerin başkanları ve Tekirdağ Milletvekilleri ne diyecek merak ediliyor. Bu rezalet karşısın da  susmayı tercih eden herkese soruyoruz; “Yolsuzluğa, talana her türlü kepazeliğe karşı neden sessiz kalıyorsunuz” Abdullah Baş’ı siyasetin içinde ki hangi kirli eller bu güne kadar korudu ve hala korumaya devam ediyor.

Haber: Abdurrahim Yıldırım

 

 

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
2023-07-26 16:38:10
DEVLETİ SOYANLARA ÇORLU BELEDİYESİ GÖZ YUMDU | Trakya Gündem Gazetesi: […] DEVLET TRİLYONLARCA ZARAR EDERKEN YETKİLİLER NE YAPTI […]
2021-10-22 18:39:12
RUHUNU ŞEYTANA SATMAMIŞ DEVLET YETKİLİLERİ ARANIYOR | Trakya Gündem Gazetesi: […] Merhaba değerli okuyucularım. Çorlu Belediyesinin yolsuzlukları, buda yetmemiş gibi,
2021-10-11 10:42:04