ENEZ KAPLAN TARTIŞILAN O RAPORU SORDU

ENEZ KAPLAN TARTIŞILAN O RAPORU SORDU

İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili, TBMM Katip Üyesi Enez Kaplan, Tekirdağ’ın Ergene ilçesi Karamehmet Mahallesi, Marmaracık mevkiinde 2 milyon 800 bin metrekarelik tarım alanına yapılması planlanan PAKOP’un plastik sanayi sitesini Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a sordu.
Namık Kemal Üniversitesinde görevli İki Profesörün birinci sınıf tarım arazisine nasıl ve ne şeklde “Tarıma elverişsizdir” şeklinde rapor verdikleri ve bu İki profesörün de eş karı koca olmaları çok büyük tartışmaları beraberinde getirmişti.
TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA
Aşağıdaki sorumun Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat Oktay tarafından Anayasa’nın 98 inci ve TBMM İçtüzüğü’nün 96 ıncı ve 99 uncu maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim. Saygılarımla.
Tekirdağ’ın Ergene ilçesi Karamehmet Mahallesi, Marmaracık mevkiinde 2 milyon 800 bin metrekarelik tarım alanına (148 ada 1 parsel, 149 ada 1 parsel, 150 ada 1 parsel) yapılmak istenen plastik sanayi sitesi için, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın CED (Çevre Etki Değerlendirme) süreci için yasal olarak ilan ettiği ÇED Raporunda, NKÜ Ziraat Fakültesi’nden PAKOP’un plastik sanayi sitesi yapmak istediği tarlalar ile ilgili raporlar hazırlanmıştır.
Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümünden Prof.Dr. Aydın Adiloğlu, Doç.Dr. Sevinç Adiloğlu ve Araştırma Görevlisi Yusuf Solmaz bahsi geçen arazinin mevcut durumu, toprak analizi sonuçları ve üzerinde yer alan çok yıllık bitki çeşitleri itibariyle tarım arazisi niteliğinde olmadığını belirten bir raporu 10.12.2018 tarihinde hazırlamışlardır. Oysa Trakya bölgesinin tamamının tarıma uygun olduğu bir gerçektir. Tekirdağ ilimizde adı geçen mevkiinin de tarıma uygun olduğu görülmektedir.
Bu bağlamda!
1-Yüksek Öğretim Kurumunun, Profesör ve Doçent unvanlarını verirken uluslararası alanda yayınlanan eserler ve tezler ile değerlendirdiğini biliyoruz. Yukarıda isimleri geçen akademisyenler bu kadrolara uygun bir şekilde atanmışlar mıdır?
2-Bu raporu hazırlamakta akademik çalışmaları yeterli midir?
3-Herhangi bir bilirkişi raporundaaynı aileden iki kişinin imzasının olması sizce etik midir?
4-Tekirdağ Türkiye’nin en verimli topraklarına sahip bir ilimiz. Tarıma çok elverişli bir bölgede plastik sanayi sitesinin kurulması hem toprağa hem çevreye olumsuz etkiler vereceği aşikârdır. Tarıma uygun değildir raporu verilen yerde kurulacak bir sanayi sitesinin, çevresine vereceği olumsuz etkilerin belirtilmemiş olması bu raporu veren akademisyenlerin yanlı karar verdiği anlamına geldiğini düşünüyor musunuz?
5-Zirai bilirkişi olarak teknik görüş bildiren akademisyenler 2 milyon 800 bin metrekarelik alanın tamamını inceleyerek mi vermişlerdir?
Haber: Abdurrahim Yıldırım

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
2023-07-26 16:38:10
DEVLETİ SOYANLARA ÇORLU BELEDİYESİ GÖZ YUMDU | Trakya Gündem Gazetesi: […] DEVLET TRİLYONLARCA ZARAR EDERKEN YETKİLİLER NE YAPTI […]
2021-10-22 18:39:12
RUHUNU ŞEYTANA SATMAMIŞ DEVLET YETKİLİLERİ ARANIYOR | Trakya Gündem Gazetesi: […] Merhaba değerli okuyucularım. Çorlu Belediyesinin yolsuzlukları, buda yetmemiş gibi,
2021-10-11 10:42:04