ÇORLU BELEDİYESİ 2 MİLYON ÖĞÜN YEMEK DAĞITTI

ÇORLU BELEDİYESİ 2 MİLYON ÖĞÜN YEMEK DAĞITTI

Kurulduğu günden bu yana yaz kış demeden ihtiyaç sahiplerine el uzatan Çorlu Belediyesi Aşevi, bugüne kadar 2 milyon öğünü ihtiyaç sahiplerinin evlerine ulaştırdı. Çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Sarıkurt, sofralarında bir tabak eksik kalmasın diye çıktıkları yolda hizmete devam ettiklerini söyledi.
19 Nisan 2013 yılında hizmete giren ve açıldığı günden bu yana her yıl yardıma muhtaç ve dar gelirli ailelere hizmet veren Çorlu Belediyesi Aşevi yemekhane, soğuk hava depoları, bulaşıkhane, kesimhane ve idari birimleri ile bölgenin önde gelen modern ve tam donanıma sahip olup 20 personel ve 3 araçla hizmet vermeye devam ediyor.
2 Milyonu Aşkın Öğün Dağıttık
Yılın 365 günü ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek hizmeti sunan Çorlu Belediyesi Aşevi, hizmete başladığımız ilk günlerde 50 ailede 300’ü aşkın vatandaşına hizmet götürürken, bugün 354 aile ve 604 kişiye günde 2 öğün yemek götürüldüğünü belirten Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Aşevi’nde yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.
Başkan Sarıkurt zaman içinde yaklaşık 1000 kişiye ulaşan sıcak yemek yardımının Ergene İlçesi’nin kurulmasıyla birlikte yaklaşık olarak yarı oranda düştüğünü ifade ederek, “Bugün ihtiyaç sahiplerinin yaptığı başvuruların değerlendirilmesinin ardından 258 aile ve 504 kişiye yükseldi ve Aşevi kurulduğu günden bu yana 2 milyonu aşkın öğün ile kalplere dokundu.
Salgın Mağduru Vatandaşlarımızın Da Yardımına Koştuk
Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınının ardından çeşitli nedenlerle zor duruma düşen vatandaşlarımızın da yardımına koşmak için gayret ediyoruz. Salgınının ardından 354 aile ve 604 kişiye her gün sıcak yemek sunmaya devam ediyoruz. Bugüne kadar verdikleri destekler ile muhtaç vatandaşlarımıza yardımda en büyük desteği sunan hayırsever Çorlu halkına da teşekkür etmek istiyorum.
İhtiyaç Sahiplerinin Sofraları Sağlıklı Besinler Sunuyoruz
Aşevi’mizde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın sağlıklı beslenmesine özen gösterebilmek için hafta da 2 defa tavuk, iki defa sebze, bir defa et ve birer defa kıyma ve bakliyattan oluşan yemek menüsü hazırlıyoruz.
Dün olduğu gibi bugün ve yarında her zaman ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Özellikle yaşadığımız bu buhranlı günleri dayanışma içinde atlatacağız. Biz olacak, beraber olacak ve hep birlikte her türlü olumsuzluğun üstesinden geleceğiz. Bu zorlu süreçte emek veren çalışanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi. Başkan Sarıkurt ziyaret sırasında Aşevi personeli ile birlikte yemeklerin hazırlayıp sefer taslarına konulmasına da yardımcı olurken, Aşevi depolarını da inceleyerek yetkililerden bilgiler aldı.
Çorlu’da Benzerine Az Rastlanır Bir Dayanışma Ruhu Var
İncelemelerinin ardından da açıklamada bulunan Başkan Sarıkurt, “19 Nisan 2013 yılında hiç bir komşumuzun sofrasında bir tabak eksik almasın diye çıktık yola…
O günden bugüne, yaz kış demeden var gücümüzle çalıştık. Her bir vatandaşımızın sağlıklı beslenme ihtiyaçlarına yönelik, besin değeri yüksek tam 2 milyon öğünü kendilerine ulaştırdık. Bugün Çorlu Belediyesi Aşevi, son sistem soğuk hava depoları, bulaşıkhanesi, kesimhane ve idari bilimleriyle verdiği hizmetini sürdürürken, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın teminatı olmaya ilk günkü özenle devam ediyor. Bu benzerine az rastlanır dayanışma ruhu Çorlu’da var. İşte biz bu dayanışma ruhu ile bu buhranlı günleri de atlatacak, birlik ve beraberlik içerisinde her türlü olumsuzluğun üstesinden hep birlikte geleceğiz.” diye konuştu.
Haber: Abdurrahim Yıldırım

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
2023-07-26 16:38:10
DEVLETİ SOYANLARA ÇORLU BELEDİYESİ GÖZ YUMDU | Trakya Gündem Gazetesi: […] DEVLET TRİLYONLARCA ZARAR EDERKEN YETKİLİLER NE YAPTI […]
2021-10-22 18:39:12
RUHUNU ŞEYTANA SATMAMIŞ DEVLET YETKİLİLERİ ARANIYOR | Trakya Gündem Gazetesi: […] Merhaba değerli okuyucularım. Çorlu Belediyesinin yolsuzlukları, buda yetmemiş gibi,
2021-10-11 10:42:04
DEVLET DOLANDIRILIYOR DEVLETİN YETKİLİLERİ NEDEN SESSİZ | Trakya Gündem Gazetesi: […] DEVLET TRİLYONLARCA ZARAR EDERKEN YETKİLİLER NE YAPTI […]
2021-09-11 19:05:00