ÇORLU’DA ÇERKES’LER  DERNEK ÇATISINDA BİR ARAYA GELDİ

ÇORLU’DA ÇERKES’LER DERNEK ÇATISINDA BİR ARAYA GELDİ

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde uzun zamandır kurulması planlanan Çerkes Derneği görkemli bir açılışla hizmete girdi. Çorlu’da yeni kurulan Kuzey Kafkas-Çerkes Derneği’nin açılış töreni, yoğun bir katılım ile gerçekleştirildi. Açılışa katılan protokol üyeleri ve misafirler, Çerkes kültürünün Çorlu’da yaşatılması adına derneğin çok büyük fayda sağlayacağını belirttiler.

Dernek çatısı altında bir araya gelen Çerkes toplumunun fertleri, kendi kültürlerini yaşatmak adına önemli bir adım atmayı planlarken, yaşadıkları bölge için de sosyal sorumluluk projelerinde aktif rol oynamayı da hedefliyor. Açılış törenine katılan misafirler, Çerkes toplumundan övgü ile bahsederek, derneğin Çorlu için gerekli olduğunu ifade ettiler ve büyük alkış aldılar. Protokol üyeleri, Çerkes toplumunun devlete olan bağlılığı ve yaşadıkları yörenin sosyal sorumluluk anlayışına olan saygı ve bağlılıkları ile her zaman takdir topladıklarını belirttiler.

Çorlu’da yaşayan Kafkas ve Çerkes vatandaşlarının Şeyhsinan Mahallesi Kumyol Caddesi Yaşar Apartmanı No 6’da kurdukları Çorlu Kuzey Kafkas-Çerkes Derneği, yoğun bir katılım töreni ile açıldı. CHP Tekirdağ Milletvekili Yılhami Özcan Aygun, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Belediyesi Başkanı Ahmet Sarykurt, Marmara Ereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, AK Parti ve CHP Belediye Başkan Aday Adayları, Sivil Toplum Kuruluşları başkan ve temsilcileri, siyasi parti ilçe başkanları ve yönetim kurulu üyeleri ile vatandaşlar katılım sağladı. Açılışı gerçekleştiren Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, derneğin yönetim kuruluna ve Çorlu’ya hayırlı olması dileklerinde bulunarak emeği geçen herkese teşekkür etti. Açılış sonrasında Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve daha sonra ziyarete gelen protokol mensupları dernek ile ilgili geniş bilgiler aldılar. Açılışa katılmaktan memnun olduklarını ifade eden misafirler, Çorlu için güzel bir oluşum olacağını belirttiler. Kuzey Kafkas-Çerkes Derneği’nin açılışı, siyasi partiler, Milletvekili Aygun ve Belediye Başkanları tarafından sosyal paylaşım sayfalarında geniş yer verildi.

Yönetim Kurulundan Teşekkür

Başkanlığını Erhan Tok’un yaptığı Çorlu Kuzey Kafkas-Çerkes Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri Seyhan Yıldırım, Ufuk Baltekin, Taylan Altan, Tahsin Aypar, Ebru Ay, Kazım Akkaya, Kemal Tereci, Fatih Özdemir, Abdurrahim Yıldırım, Yıldız Bulut, Avni Sevinç ve Hasan Özmen, derneğin açılışına katılım sağlayan herkese teşekkür etti.

Haber: Abdurrahim Yıldırım

 

 




Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
2023-07-26 16:38:10
DEVLETİ SOYANLARA ÇORLU BELEDİYESİ GÖZ YUMDU | Trakya Gündem Gazetesi: […] DEVLET TRİLYONLARCA ZARAR EDERKEN YETKİLİLER NE YAPTI […]
2021-10-22 18:39:12
RUHUNU ŞEYTANA SATMAMIŞ DEVLET YETKİLİLERİ ARANIYOR | Trakya Gündem Gazetesi: […] Merhaba değerli okuyucularım. Çorlu Belediyesinin yolsuzlukları, buda yetmemiş gibi,
2021-10-11 10:42:04