AKIN YILMAZ ÇORLU DA SİYASİ DENGELERİ DEĞİŞTİRECEK

AKIN YILMAZ ÇORLU DA SİYASİ DENGELERİ DEĞİŞTİRECEK

Çorlu da siyasi dengeleri değiştirecek bir isim Akın Yılmaz geçtiğimiz hafta sonu yapılan İYİ Parti ilçe kongresinde,  400 Delegenin 362’sinin katılım sağladığı seçimlerde 187 oy alarak yeni ilçe başkanı seçildi. Akın yılmaz konuşmasında; müfrit siyasetçiler kaybedecek” sözleriyle, kendi siyasi ve şahsi hesapları için partiyi perde arkasından yönetmeye kalkmak için her türlü kirli tezgahı hazırlayanlara çok önemli mesaj vermiş oldu. Akın Yılmaz ın yeni ilçe başkanı seçilmesi Çorlu da bir çok siyasi dengeyi alt üst edeceği yorumlarının yapılmasına neden oldu.

İYİ Parti Çorlu İlçe Başkanlığı 3. Olağan Kongresi gerçekleştirildi. 400 Delegenin 362’sinin katıldığı seçimlerde kazanan Mavi Liste ile yarışan Akın Yılmaz oldu. İYİ Parti Çorlu İlçe Başkanlığı 3. Olağan Kongresi Çorlu Halk Eğitim Merkezi 15 Temmuz Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunarak başlandığı kongrede Divan Başkanlığını İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Berna Sukas’ın yaptı. Düzenlenen kongreye İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan, Tekirdağ İl Başkanı Sertaç Alkaya, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, İYİ Parti Çorlu İlçe Başkanı Mehmet İlker Atasever, CHP Çorlu İlçe Başkanı Özgür Ertaş, Delegeler, üyeler ve vatandaşlar katıldı. Kürsüye ilk olarak çıkan İYİ Parti Çorlu İlçe Başkanı Mehmet İlker Atasever, “İYİ Partimiz, kongre seçimlerinde Türk siyasetinde bir ilki olan en demokrat yolu seçen bir siyasi parti olarak tarihleşmiş bir partidir. Hani sizden şimdi önce yep yeni ve en demokratik yollarla seçilmiş kişilersiniz. Parti olarak seçim sandığı esnasında sırasına göre yeni teşkilatlanma modelini gerçekleştirdik ve delegeleri sandık esasına göre seçtik. Sizlerin de hatırlayacağı üzere dolayısıyla Türkiye’nin en demokrasi ve demokratik partisi olmaktan da gurur ve onur duyuyoruz” dedi.

AKIN YILMAZ; MÜFRİT SİYASETÇİLER KAYBEDECEK

Daha sonra konuşan İlçe Başkan Adayı Akın Yılmaz ise “Allah izin verirse Cumhuriyetimizin 2. yüzyılı içerisinde ülkemiz yeniden inşa edilecek. İYİ Parti kadroları dertlere derman olacak, gönüllere gönül olacak. Ülkemizdeki rantların olmadığı, Devlet yönetiminde şatafatların olmadığı hak, hukuk ve adalet kavramlarını yeniden inşa edeceğiz. Güzel bir delege seçimleri geçirdik ve bayram havası içinde geçtik. Benim delegemi hiç kimse satın alamaz. Benim delegem gelecek buraya kendi hür iradesiyle gelecek ve oy kullanacak! Bunun sonunda da sandıkta ne olduğunu göreceğiz. Burada kazanan kim olacak biliyor musunuz? Çorlu İlçe Teşkilatı. Kaybeden kim olacak peki onu biliyor musunuz? Daha önceden ben müfrit diyordum. Geleceğini, siyasi hayatını başkasının sırtına dayamış olan müfrit siyasetçiler kaybedecek. Bizim yarım kalan bir sürecimiz vardı. Belediye Başkan Aday Adayı olduk. Sonuçta yine partimizden ayrılmadık ve karşınızda İlçe Başkan Adayı olarak bulunmaktayım” ifadelerini kullandı.

S.ÇAĞRI ENGİ, BİZ YORULURSAK ÜLKE KAYBEDER

Henüz 27 yaşında genç bir Avukat olan ve çorlu siyasetine yeni bir boyut kazandıran başkan adayı, Sefer Çağrı Engin kürsüye çıkarak “Bugün bizler için bayram havasında geçen iyi, mutlu ve huzurlu gün. 3 hafta önce de delege seçimlerini de güzel bir atmosferde geçirdik. Bugünler bize türlü zorluklarla, türlü baskılara rağmen kurulmuş, cesurlar hareketi olarak yola çıkmış İYİ Parti’mizin ne derece büyüdüğünü, iktidara nasıl bir ivme ile geldiğini ve bizlere halkın teveccüh gösterdiğinin bir belirtisidir. Biz karşılaştığımız tablodan çok memnunuz, eminim ki sizler de memnunsunuzdur. Bizim gibi gençlere yol verdiği için, yolumuzu tıkamadığı için İlker Atasever Başkanıma da ayrıca teşekkür ediyorum. Bütün delegeler ve üyelerimizle bir araya gelerek kendimi kısaca tanıtmak ve çalışmalarımı anlatma fırsatı bulmaya çalıştım. Artık söz sandığın! Dinlenmemek üzere yola çıkanlar asla yorulmazlar! Biz dinlenmemek üzere yola çıktık. Biz yorulursak ülke kaybeder.”diye konuştu.

ALKAYA, AHMET SARIKURT’A SESLENDİ

Tekirdağ İl Başkanı Sertaç Alkaya ise yaptığı konuşmada “Partimizin kuruluşunu kutladığımız 5. yılında 3. Olağan Kongrelerimizde adaylarımızın heyecanlı konuşmaları tabi ki bizim iktidara ne kadar susadığımızı, ne kadar yakın olduğumuzun göstergesidir. İki adayımıza da, delegelere ve üyelerimize teşekkür ediyorum. Buradan çıkacak sonuç bir zafer değildir, bir kardeşlik göstergesidir. Ahmet Başkanım, sizin nezdinizde de söylüyorum ama sizin makamınıza da talibiz!”dedi.

ENEZ KAPLAN, BU SEÇİMİN KAYBEDENİ YOK

Son olarak konuşan İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan ise “Her iki adayı da tebrik ediyorum. Bu seçimin kaybedeni yok. Hiç kimse kırılmasın! İYİ Parti’nin Türkiye’de birinci parti, Genel Başkanımız Sayın Meral Akşenir’in de Başbakan olması için çalışmamız lazım.”şeklinde konuştu.

YENİ İLÇE BAŞKANI AKIN YILMAZ OLDU

400 Delegenin 362’sinin katılım sağladığı seçimlerde Akın Yılmaz 187, Sefer Çağrı Engin de 169 oy alırken 6 oy geçersiz sayıldı. Bu sonuçla Akın Yılmaz, İYİ Parti Çorlu İlçe Başkanı oldu. Yılmaz’ın önümüzdeki günlerde yönetim kurulunu açıklaması bekleniyor.

Haber: Abdurrahim Yıldırım

 

 

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
2023-07-26 16:38:10
DEVLETİ SOYANLARA ÇORLU BELEDİYESİ GÖZ YUMDU | Trakya Gündem Gazetesi: […] DEVLET TRİLYONLARCA ZARAR EDERKEN YETKİLİLER NE YAPTI […]
2021-10-22 18:39:12
RUHUNU ŞEYTANA SATMAMIŞ DEVLET YETKİLİLERİ ARANIYOR | Trakya Gündem Gazetesi: […] Merhaba değerli okuyucularım. Çorlu Belediyesinin yolsuzlukları, buda yetmemiş gibi,
2021-10-11 10:42:04
DEVLET DOLANDIRILIYOR DEVLETİN YETKİLİLERİ NEDEN SESSİZ | Trakya Gündem Gazetesi: […] DEVLET TRİLYONLARCA ZARAR EDERKEN YETKİLİLER NE YAPTI […]
2021-09-11 19:05:00