TEKİRDAĞ’IN YOL SORUNU TBMM YE TAŞIDI

TEKİRDAĞ’IN YOL SORUNU TBMM YE TAŞIDI

İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Enez Kaplan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bütçesi üzerinde Tekirdağ’ın yol sorunlarına değindi.
Kaplan, büyük yatırımlarla yapılan Tekirdağ İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi’ni ve Tekirdağ Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesini şehrimize bağlayan köprü bağlantı yollarının yapılmaması vatandaşlarımızı hastaneye ulaşım açısından zor durumda bıraktığını söyledi. Zamanla yarışan ambulansın hastayı Şehir Hastanesi’ne yetiştirmesi bu şartlar altında oldukça zor olduğunu ve hastaneye gitmek isteyen vatandaşların bölgede bulunan tali yolları kullanmak zorunda kaldığını söyledi.


İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan, Süleymanpaşa – Hayrabolu yolunun durumunu da dile getirdi. Halk arasında ölüm yolu olarak da geçen bu yolda yaşanan trafik kazalarına konuşmasında yer verdi. 2016 yılında yatırım programına alınan yol projesinin ihalesi 2019’da yapıldığını , 2021 yılında bitmesi gereken ve milyonlarca lira harcanan bu yolun taahhüt edildiği tarihte bitirilmediğini söyledi. Ayrıca Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından söz konusu yolun tamamlanma tarihi revize edilerek 2024 tarihine ertelendiğini belirtti.
Tekirdağ – Malkara arasında bulunan D110 karayolundan ayrılan ve Şarköy’e ulaşım sağlayan D555 tek şeritli karayolunun, yazın vatandaşlarımız tarafından yoğun bir şekilde kullanıldığını ve kazalara neden olduğunu söyleyen Kaplan, konuyla ilgili yine Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na verdiği yazılı soru önergesinin cevabında projenin bulunduğunu fakat yatırım programına alınmasının beklendiğini gelen cevapta belirtildiğini ifade etti.
Son olarak Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın bütçesinde İYİ Parti Grubu adına konuşan Kaplan “Türkiye vergi sıralamasında üst sıralarda yer alan Tekirdağ ilimizin yollarına yapılan yatırımlar yetersiz, maalesef Bakanlığınız da bu konuda duyarsız. Tekirdağ ilimiz için eksikliklerin giderilmesi, ihtiyaç duyulan yolların acilen yapılması hususundaki beklentilerimizi tekrar dile getiriyorum” dedi.
Haber: Abdurrahim Yıldırım

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
2023-07-26 16:38:10
DEVLETİ SOYANLARA ÇORLU BELEDİYESİ GÖZ YUMDU | Trakya Gündem Gazetesi: […] DEVLET TRİLYONLARCA ZARAR EDERKEN YETKİLİLER NE YAPTI […]
2021-10-22 18:39:12
RUHUNU ŞEYTANA SATMAMIŞ DEVLET YETKİLİLERİ ARANIYOR | Trakya Gündem Gazetesi: […] Merhaba değerli okuyucularım. Çorlu Belediyesinin yolsuzlukları, buda yetmemiş gibi,
2021-10-11 10:42:04
DEVLET DOLANDIRILIYOR DEVLETİN YETKİLİLERİ NEDEN SESSİZ | Trakya Gündem Gazetesi: […] DEVLET TRİLYONLARCA ZARAR EDERKEN YETKİLİLER NE YAPTI […]
2021-09-11 19:05:00