BİR YILDA 9 BİNDEN FAZLA AMELİYAT YAPILDI

BİR YILDA 9 BİNDEN FAZLA AMELİYAT YAPILDI

Vatan Hastanesi ve TED Çorlu Koleji Basın Mensupları ile 10 Ocak Gazeteciler Gününde Bir Araya Geldi. Genel Müdür bir yılda Soner Erkan yaptığı açıklamada; “200.000 ayaktan hasta muayenesi, 9000 üzerinde orta ve büyük ölçekli ameliyat, yaklaşık 2000 bebeğimizde hayata merhaba dedi. 2020 yılında aynı özveri ve güvenle çalışmalarımız devam edecektir” dedi.

Özel Çorlu Vatan Hastanesi Genel Müdürü Soner Erkan ‘’2022 yılının hepimiz için sağlık ,huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum.Aynı zamanda hepinizin ayrı ayrı 10 Ocak Dünya Gazeteciler gününüzü kutluyorum.Vatan Hastanesi olarak 10 Ocak Gazeteciler günü kahvaltı organizasyonu  bizim çok keyif aldığımız bir ritüel oldu. Bu yıl ailemizin yeni üyesi TED Çorlu Koleji ile birlikte bu organizasyonu gerçekleştiriyoruz.TED Çorlu Koleji’nin  deşehrimize yeni bir ivme kazandırdığını ve gelecekte başarılı işlere imza atacağına  da inanıyoruz. 40 yıllık bir kurum olarak şehrin en temel ihtiyacı olan sağlık hizmetlerinin yanı sıra bir yıldır da yine en temel ihtiyacımız olan eğitim alanında ülkemizin en  köklü ve güvenilir kurumlarından olan kurumsallığıyla, vizyonu  ve misyonuyla bizim ilkelerimizi temsil eden okulumuzla da  var olmaktan ayrıca gurur duyuyoruz.

9000’in üzerinde ameliyat gerçekleştirdik.

Hastanemizle de ilgili sizlere kısaca bilgi vermekte isterim.2021 yılında 200.000 ayaktan hasta muayenesi, 9000 üzerinde orta ve büyük ölçekli ameliyat, yaklaşık 2000 bebeğimizde hayata merhaba dedi. Bu sayılarla Vatan Hastanesi olarak bizlerde büyüme vizyonunu ve kurumsallaşma sürecini biraz daha yukarı taşımak adına  hazırlığını yapıyoruz. Ülkenin ekonomik olarak  içinde bulunduğu durum ve covid-19 ile ilgili yaşadığı konjonktür  problemleri sebebiyle bizler de yatırımcılar olarak zorlanmıyor değiliz. Fakat sağlık sunumu alanında da büyümek için planlarımızı yapıyoruz. Hizmet binamızda 8. yılımızı dolduruyoruz. 2014 yılında bu hizmet binamızı aktive ettik. İster istemez bina yıpranıyor. Bizde bu yıl yenilenmeye karar verdik. Önceliğimizi medikal alt yapıdan başlattık. Tanı ve görüntülemede 5 yıl önce envanterimize dahil olmuş olan tomografimizi çağın gereklerine uygundaha hızlı,daha iyi görüntüleme kalitesi olan 128 kesit tomografi cihazı ile yeniledik. Yine mamografi cihazımızı da dijital mamografiile değiştiriyoruz. Hastanemiz içinde de ana girişten başlayarak hasta odalarını da revize edeceğiz. Özellikle hasta odalarımızda önemli bir değişikliğe gidiyoruz.

2022 SAĞLIK TURİZMİ YILIMIZ OLACAK

2019 yılında profesyonel olarak, alt yapımızı hazırlayarak sağlık turizmine başladık. Özellikle hastane içi envanterlerimizi belli dillerde tercüme ettik. Web sitemizi güncelledik, bununla ilgili olarak  Uluslararası Sağlık Hizmetleri departmanını oluşturduk. Bugün ise bunun meyvelerini Vatan Hastanesi olarak topluyoruz. Özellikle Bulgaristan’dan hemen her gün bir hastayı ameliyat eden bir hastane haline geldik. Bunun hem hastanemiz hem de şehrimiz adına değerli bir kazanım olduğunu düşünüyorum. En önemlisi sağlık turizmi için gelmiş olan kişinin nitelikli turist olduğunu biliyoruz. O nedenle bu işi çok önemsiyoruz ve yerel otoriteler ile birlikte bu konuyu güçlendirmek için sürekli görüşme halindeyiz. Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası, Çorlu Belediyesi ve Trakya Kalkınma Ajansı ile birlikte bu şehrin bir kurumu olarak elimizden gelen katkıyı sunmaya gayret gösteriyoruz. Bu konuda da ciddi çalışmalarımız var. Biz Tekirdağ ilindeki özel hastaneler ve devlet hastaneleri olarak bir araya gelip şehrimizi tanıtıp, iyi anlatıp güç birliği yaparak yurt dışından buraya turistlerin gelmesini sağlayıp, sağlık hizmetlerini hangi kurumda tercih ederlerse oradan yararlanmalarını sağlıyoruz.  Bu arada Sağlık Turizmi Derneği kurduk. İl Sağlık Müdürlüğümüzün, Trakya Kalkınma Ajansının, şehirdeki tüm özel hastanelerin ve diş hastanelerinin de dahil olduğu dernekte çalışmalarımızı ortak yürütüyoruz. Bizim önceliğimiz her zaman dediğimiz gibi Çorlu.

GURURUMUZ OLACAK NESİLLER YETİŞTİRMEK İSTİYORUZ.

Misyonumuz “ Gururumuz olacak nesiller yetiştirmek istiyoruz.” Vizyonumuz ise “ ülkenin parlayan yıldızı olmak istiyoruz. “ Okul olarak sadece Çorlu ve Trakya bölgesinde değil, ülkede kendi adından söz ettirecek, belli başarılara imza atacak bir okul olmayı hedefliyoruz.TED Çorlu Koleji yönetim kurulu olarak idarecilerimizden, öğretmenlerimizden temel beklentimizin bu olduğunu her fırsatta vurguluyoruz. Esas olan,bütüncül eğitimdir. Sadece akademik başarı da değil. Sportif, sanatsal ve diğer alanlarda da başarıya önem veriyoruz. Bugün tam 500 öğrencimizle eğitime devam ediyoruz. 9 Ocak Pazar günü 2022-2023 yılının okul giriş /bursluluk sınavı olacak. Bugün itibarıyla 2.400 öğrencimiz sınav başvurusunda bulundu ve iki hafta önce 4. ve 5. Sınıf öğrencilerinin gelen yoğun talepten dolayı kontenjan dolduğu için sınav başvurularını kapatmak zorunda kaldık. Bu bizim için iyi bir geri bildirim. Türk Eğitim Derneği; 41 tane okuldan edindiği kazanımlarla ihtiyacı olan çocukları hem yurtiçinde hem yurt dışında okutuyor. Türk Eğitim Derneğinin yapacağı Tam Bursluluk Sınavında başarılı olan 5 öğrencimizi tam burslu olarak okutacağız. Eğitim, Yemek, Kıyafet, Servis hatta cep harçlığı da dahil ücretsiz eğitim hakkı verilecek. Bu sene 4.sınıfta okuyan önümüzdeki sene 5.sınıfta okuyacak çocuklarımız sınava girebilecekler. Bizde bu yıl TED Çorlu Koleji olarak; yaklaşık 80 öğrencimize burs vereceğiz. Şu anda 500 olan öğrenci sayımızı ise 2022-2023 yılında 800’ün üzerine çıkarmayı hedefliyoruz’’dedi.

Haber: Abdurrahim Yıldırım

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
2023-07-26 16:38:10
DEVLETİ SOYANLARA ÇORLU BELEDİYESİ GÖZ YUMDU | Trakya Gündem Gazetesi: […] DEVLET TRİLYONLARCA ZARAR EDERKEN YETKİLİLER NE YAPTI […]
2021-10-22 18:39:12
RUHUNU ŞEYTANA SATMAMIŞ DEVLET YETKİLİLERİ ARANIYOR | Trakya Gündem Gazetesi: […] Merhaba değerli okuyucularım. Çorlu Belediyesinin yolsuzlukları, buda yetmemiş gibi,
2021-10-11 10:42:04
DEVLET DOLANDIRILIYOR DEVLETİN YETKİLİLERİ NEDEN SESSİZ | Trakya Gündem Gazetesi: […] DEVLET TRİLYONLARCA ZARAR EDERKEN YETKİLİLER NE YAPTI […]
2021-09-11 19:05:00