BULGARİSTAN SEÇİMLERİ İÇİN ÖNEMLİ ÇAĞRI

BULGARİSTAN SEÇİMLERİ İÇİN ÖNEMLİ ÇAĞRI

Ergene Bulgaristan Göçmenleri Derneği Yönetim Kurulu, Bulgaristan seçimleri için çok önemli çağrıda bulundu. Dernek yönetimi yaptığı yazılı açıklamayla halkı sandığa davet etti. 11 Temmuz Pazar Günü seçim sandığına giderek herhangi bir bölünmeye mahal vermeden ortak değerimiz olan Hak ve Özgürlüklerini koruyacak partiye oy vermelerini rica ediyoruz” sözlerine yer verdiler.

Ergene Bulgaristan Göçmenleri Derneği Yönetim Kurulu yaptığı yazılı açıklamada; “Değerli hemşerilerimiz, Bildiğiniz üzere 11 Temmuz Pazar Günü tekrarlanacak olan Bulgaristan Cumhuriyeti Genel Seçimlerinde oy kullanacak vatandaşlarımız için Yeşiltepe, Sağlık, Marmaracık ve Ulaş Mahallelerinde sandık açılabilmesi amacıyla derneğimiz aracılığıyla gerekli başvuru yapılarak ihtiyaç duyulan sayıda dilekçe (Zayavleniye) toplanmış ve sandıklar belirlenen okullara kurulmuştur. Geçmiş seçimlerden farklı olarak da Yeşiltepe ve Sağlık Mahallelerinde elektronik oylama yapılacaktır.

Pazar günü sandığa giderek demokratik hakkını kullanacak olan değerli Bulgaristan Türkü hemşerilerimizden ricamız, belki de gelecek on yılı etkileyecek olan bu seçimde, oylarını kullanırken geçmişe takılı kalmadan ancak geçmişten alacağımız dersleri düşünerek sandığa gitmeleridir. Bilinmelidir ki tarihle bağın temel taşlarından biri kültürel ve milli değerlerimizdir. Hak ve Özgürlüklerimizin devam ederek istediğimiz seviyelere ulaşabilmesi adına siz değerli vatandaşların kullanacakları oylar büyük önem arz etmektedir.
Yıllar boyu süregelen anavatana göçlerimiz neticesinde Bulgaristan’da kalan ve yaşayan kardeşlerimiz ve akrabalarımızın Türk ve Müslüman olarak özgürce yaşamaları,
Anadilde eğitim haklarının tekrardan güçlü şekilde elde edilebilmesi,Çeşitli sebeplerle ata toprağını bırakarak Avrupa’nın çeşitli ülkelerine göçleri önlemek için,Anavatanda yaşayan biz çifte vatandaşların kazanılmış sosyal ve ticari haklarının devamı için,11 Temmuz Pazar Günü seçim sandığına giderek herhangi bir bölünmeye mahal vermeden ortak değerimiz olan Hak ve Özgürlüklerini koruyacak partiye oy vermelerini rica ediyoruz.

Pandemi koşullarına uygun olarak her türlü önlem derneklerimiz tarafından alınmıştır.
İlçemizin diğer mahallelerinden sandıkların kurulacağı bölgeleri ulaşım imkânı olmayan vatandaşlarımız için Ergene Belediyemiz otobüs imkânı sağlayacaktır.
Daha önceden dilekçe (Zayavleniye) doldurmamış vatandaşlarımız da seçim günü sandıkta dilekçelerini doldurarak oy kullanabileceklerdir.Seçim günü (13 Mart 2020 tarihinden sonra süresi dolanlar dâhil) Liçna Karta ve ya Pasaportlarınızı yanınızda bulundurmanızı rica ederiz.
Oy kullanma işlemleri 11.07.2021 Pazar günü 07.00-19.00 saatleri arasında gerçekleştirilecektir. Pazar günü yapılacak olan seçimde hemşerilerimiz Bulgaristan Türkleri adına muvaffakiyetler dileriz” sözlerine yer verildi.

Haber: Abdurrahim Yıldırım

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
2023-07-26 16:38:10
DEVLETİ SOYANLARA ÇORLU BELEDİYESİ GÖZ YUMDU | Trakya Gündem Gazetesi: […] DEVLET TRİLYONLARCA ZARAR EDERKEN YETKİLİLER NE YAPTI […]
2021-10-22 18:39:12
RUHUNU ŞEYTANA SATMAMIŞ DEVLET YETKİLİLERİ ARANIYOR | Trakya Gündem Gazetesi: […] Merhaba değerli okuyucularım. Çorlu Belediyesinin yolsuzlukları, buda yetmemiş gibi,
2021-10-11 10:42:04