GENÇLERE YETENEKLERİNİ GÖSTERMEK İÇİN BÜYÜK FIRSAT

GENÇLERE YETENEKLERİNİ GÖSTERMEK İÇİN BÜYÜK FIRSAT

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında açmış olduğu Çorlu Gülden Kaya Sanat Derneği ve Gençlik ve Spor Bakanlığı Çorlu Gençlik Merkezi’nin ortaklaşa yürüttüğü “Gençler Hep Birlikte Söylüyor” projesi tanıtıldı.

Gülden Kaya Sanat Derneği ve Gençlik ve Spor Bakanlığı Çorlu Gençlik Merkezi’nin ortaklaşa yürüttüğü “Gençler Hep Birlikte Söylüyor” projesi basına tanıtıldı. Projenin tanıtımını yapan Hasan Kaya, yaptığı açıklamada başvuruların 26 Mart tarihinde tamamlanacağını duyurdu. Proje kapsamında dezavantajlı sosyal çevrelerden seçilmiş 10-13 yaş arası 20 çocuğa ve 14-24 yaş arası 20 gencin kültür sanat alanında gitar, bağlama, ses eğitimi dalında eğitim almalarını sağlanarak çocuk ve gençlik korosu oluşturulacak. Başvuru tarihinin ardından 27-31 Mart tarihleri arasında seçmeler yapılacak. Proje kapsamında dezavantajlı çocukların bu projeye alınmak istendiği vurgulanırken, projenin 1 yıllık süresi olduğu vurgulandı.

BAŞVURULAR 26 MART TARİHİNDE SONA ERECEK

Kaya Yaptığı açıklamada, “Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın, Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında açmış olduğu 2020-1 Proje desteğini, Türkiye genelinde yapılan 4 bin proje başvurusu arasından desteklenen projeler arasında yer almayı başaran Çorlu Sanat Merkezi Müzik Derneği’nin, ‘Gençler Hep Birlikte Söylüyor’ isimli projesinin açılış ve bilgilendirme toplantısı için bir aradayız. Projemizde gençlerin evrensel ve insanî değerlere sahip, milli ve manevi değerlerine bağlı, çevreye saygılı, bilgi ve özgüven sahibi, etkin, girişimci, toplumsal aidiyet duygusu yüksek, toplumsal hayata aktif katılan, temel hak ve hürriyetlerini etkin bir biçimde kullanan ve uluslararası alanda akranlarıyla rekabet edebilecek seviyede bireyler olarak kendi potansiyellerini tam anlamıyla gerçekleştirebilecekleri imkân ve zemini oluşturmak amaçlanmaktadır. Gençlik ve Spor Bakanlığı’mızın desteklediği ÇMDTV sizlerin de desteği ile sanatsal yayınlarına yakın zamanda başlayacaktır. Projemizin başvuru tarihi 26 Mart 2021 günü son bulacak seçmelerimiz ise 27-31 Mart arasında yapılacak ve nisan ayında eğitimlerimiz başlamış olacaktır. Kendini geliştirmek isteyen, projeye değer katacak gençlerimize kapımız açıktır.”dedi.

DEZAVANTAJLI ÇOCUKLARIN YARARLANMASI ÖNEM ARZ EDİYOR   

Gençlik ve Spor Bakanlığı Çorlu Gençlik Merkezi Lideri Güvenç Güneş yaptığı açıklamada, “Müzik ruhun gıdasıdır. Müzik küçük yaştan itibaren yetenekli ilgili olup dezavantajlı olan ücretsiz hizmete ulaşamayan çocuklarımızın yararlanması adına çok çok önem arz etmektedir. Bu projenin başlangıcıyla beraber bağımlılığı da azaltmak anlamında STK’larında katılımıyla Çorlu’da bir adımın başlangıcını sağlamış oluyoruz.”diye konuştu.

BİZ ASLINDA ÇOCUKLARIMIZI HAYATA HAZIRLAMAK İSTİYORUZ

Gülten Kaya Sanat Derneği Başkanı eğitimci Gülden Kaya ise “Burada kültür diyoruz, değer diyoruz, ahlak diyoruz, gelişme diyoruz, biz aslında çocuklarımızı hayata hazırlamak istiyoruz. Çocuklar sadece okula gidip te okulda öğrendikleri fen, matematik değil gerçek hayatın içindeki gereklilikleri olan şeyleri öğrenmelerini de istiyoruz. Onları geliştirmek istiyoruz. Onları psikolojik ve kapalı ortam olarak geriye götürüyor. Biz bilgisayarın başında eğitim verdiğimizi zannediyoruz, aslında biz şu anda onları çökertiyoruz. Biz onları bu noktalarda dışarıya çıkarmak istiyoruz. Biz şu anda sözcüklerle değil yaptıklarımızla cevap vermek istiyoruz. Biz bu proje bittikten sonra tekrar bir araya gelip yapmış olduklarımızla gurur duymak istiyoruz.”ifadelerini kullandı.

Haber: Abdurrahim Yıldırım

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
2023-07-26 16:38:10
DEVLETİ SOYANLARA ÇORLU BELEDİYESİ GÖZ YUMDU | Trakya Gündem Gazetesi: […] DEVLET TRİLYONLARCA ZARAR EDERKEN YETKİLİLER NE YAPTI […]
2021-10-22 18:39:12
RUHUNU ŞEYTANA SATMAMIŞ DEVLET YETKİLİLERİ ARANIYOR | Trakya Gündem Gazetesi: […] Merhaba değerli okuyucularım. Çorlu Belediyesinin yolsuzlukları, buda yetmemiş gibi,
2021-10-11 10:42:04