ATATÜRK’ÜN ÖNÜNDE HİÇ Mİ UTANMADIN BAŞKAN

ATATÜRK’ÜN ÖNÜNDE HİÇ Mİ UTANMADIN BAŞKAN

10 Kasım gecesi Çorlu Atatürk anıtı önünde yaşananlar yaklaşık 19 yıllık gazetecilik hayatımda şahit olduğum en büyük kepazeliklerden birisi diyebilirim. Durup dururken ne oldu diyeceksiniz. Anlatayım ve lütfen dikkatle okuyun. CHP Çorlu ilçe genlik kollarına bağlı gençler her yıl 10 Kasım da Atatürk anıtı önünde sabaha kadar saygı nöbeti tutarlar yıllarca. Toplumun her kesiminden de büyük alkış ve taktir alır bu hareket. Tekirdağ geneli olsun, Trakya bölgesi olsun gerekse Ülke genelinde bir çok yerde Ata’ya karşı saygı nöbetleri yapılıyor yıllarca 10 Kasımlar da.
Gelin görün ki bu yıl yaşanan kepazelik tabir yerindeyse Atatürk’ün kemiklerini sızlattı. Atatürk anıtı önündeki saygı nöbeti programı gayet güzel gidiyordu. Ta ki Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt gelene kadar. Her yıl gençlerin düzenlediği saygı nöbetlerinde bir disiplin, düzen ve gerçekten saygı vardı. Ahmet Sarıkurt, ana okulu çocukları gibi hareketleriyle bu geleneksel saygın etkinliği berbat ettiği gibi yaşattığı kepazelikse Çorlu adına büyük bir utançtı. Atatürk’ün ölüm yıl dönümünde Meydan adeta bir düğün salonuna, büyük bir eğlence mekanına döndü. Neden mi, sözde Atatürk’ün sevdiği şarkı diye bizim hala çocuk akıllı olan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt patlatmaz mı MİHRİBAN şarkısını. Çorlu adına utanç verici bir şey değil mi Ahmet bu yaptığın. MİHRİBAN şarkısı Atatürk döneminde var mıydı. Hani bir ara sana sürekli bir Ata sözü hatırlatıyordum ya.. Kılavuzu Karga olanın… diye başlayıp giden. O gece sana bu aklı kim verdi Allah aşkına. Sen küçük bir köy muhtarı değilsin. Koskoca Çorlu’yu yönetiyorsun. Bak gör ki, ana okulu çocukları bile senin yaptığın bu saçmalığı ve kepazeliği yapmıyor. Hadi Kılavuzlarını anladık berbat bir işe yaramıyorlar. Peki Ağa babandan da hiç akıl almadın mı, yada hiç mi ders almadın.
Soruyorum değerli okuyucularım. Hanginiz en yakınlarınızın, sevdiklerinizin ölüm yıl dönümlerinde meydanı düğün salonuna yada eğlence merkezine çevirip MİHRİBAN şarkısı söyleyerek sevdiklerinizi, geçmişlerinizi anarsınız. Sahi Ahmet sen sürekli demiyor musun Ulu Önder Atatürk için; O bizim Atamız. Cumhuriyetimizi kuran insan. O bizim her şeyimiz” diye uzayıp giden ve doğru olan sözleri sürekli söyler durursun da bu ülkenin kurucusunun ölüm yıl dönümünde bu kadar saygısızlık yapmak da nereden geliyor. Kılavuzların sayesinde sen bu gidişle Büyükşehir Belediye Başkanı, hatta Milletvekili, biraz daha devam edip böyle davranırsan Genel Başkan Yardımcısı bile olabilirsin. Yürü be kim tutar seni.
Sayın Ahmet Sarıkurt, seni bu makamlara getiren Çorlu halkına ve partine az bir saygın varsa çık özür dile ve yaptığının yanlış olduğunu söyle. İnan ki seni herkesten çok alkışlar taktir ederim. Bu biraz da karakter meselesi. Kendini güç sarhoşluğuna kaptırıp millete tepeden bakarsan, ki şimdi yaptığın gibi, sende fazla sürmez Ağa babalarının düştüğü durumdan çok daha kötü duruma düşersin. Benden sana bir dost tavsiyesi. Dost acı söyler, gerçekleri söyler. Biraz olsun etrafındaki yalaka gurubunu uzaklaştır. Az gözünü aç, gerçekleri gör. Benim ne kadar haklı olduğumu anlarsın. Kibrinden yanına yaklaşılmaz hale gelmişsin.
İnsan Ülkesinin kurucu liderinin ölüm yıl dönümünde bu kadar kepaze , rezil bir duruma düşer mi be Ahmet. Ben senin adına gerçekten utanç duydum da, maşallah senin hiç de yüzün kızarmıyor. Atatürkçü diye geçinerek bu işler olmaz. Atatürk’ün ölüm yıl dönümünü bir düğün ve eğlence ortamına getirmek sence normal olabilir. Bu karakter ve inanç meselesidir. Fakat hemen burnunun dibindeki Camii de bir Mevlit okutsan incilerin mi dökülürdü. Bu tamamen inanç meselesi, saygı duyarım herklesin inancına. Fakat Bu ülkenin kurucusunu hak ettiği gibi anmak ve yad etmek gerekir. Boyunu aşan işlere girersen o Kılavuzların sayesinde yakında anla işte… Sahi sen sevdiklerinin ölüm yıl dönümünü bu şeklide mi anıyor sun. Ölümlü dünya hepimizin sonu belli. Kimseye bu dünya kalmayacak da, Ahmet merak ediyorum sevdiklerinin ölüm yıl dönümünde Atatürk anıtı önünde yine MİHRİBAN şarkısı söyleyerek mi onları anacaksın. Gerçi karakter ve inanç meselesi bunlar, fakat bu ülkenin kurucu liderinin ölüm yıl dönümünde bu kepazeliği ve saygısızlığı yapamazsın. Annen, Babana bir sor bakalım Allah uzun ömür versin kendilerine. Öldüklerinde aynısını yapacağım desen, sana ne kadar hayırlı bir evlatsın aferin sana derler mi yoksa ne derler bilemiyorum. Bence sen bir sor Ahmet. Son olarak konu dışı ama geçen hafta yazmıştım. Cevap verecek cesaretin olmadı. 20 Bin TL verip getirdiğin darbeci Kenan Evren Heykelini ne yapacaksın. Parası kimden kesilecek. Mlüm meclis kararı ile müzeden kaldırıldı. Eve götür istersen. Ağa babalarını çağırır hep birlikte MİHRİBAN şarkısı söyleyerek eğlenirsiniz. Birde o kucağına oturduğun PKK sempatizanlarını da al yanına tam yakışırsınız birbirinize.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
2023-07-26 16:38:10
DEVLETİ SOYANLARA ÇORLU BELEDİYESİ GÖZ YUMDU | Trakya Gündem Gazetesi: […] DEVLET TRİLYONLARCA ZARAR EDERKEN YETKİLİLER NE YAPTI […]
2021-10-22 18:39:12
RUHUNU ŞEYTANA SATMAMIŞ DEVLET YETKİLİLERİ ARANIYOR | Trakya Gündem Gazetesi: […] Merhaba değerli okuyucularım. Çorlu Belediyesinin yolsuzlukları, buda yetmemiş gibi,
2021-10-11 10:42:04
DEVLET DOLANDIRILIYOR DEVLETİN YETKİLİLERİ NEDEN SESSİZ | Trakya Gündem Gazetesi: […] DEVLET TRİLYONLARCA ZARAR EDERKEN YETKİLİLER NE YAPTI […]
2021-09-11 19:05:00