BU ÇOCUKLAR TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLDULAR

BU ÇOCUKLAR TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLDULAR

Kendileri küçük, yürekleri büyük çocuklar yaptıkları örnek davranışla Çorlu’nun yüz akı oldular. Çorlu Park Evleri sakini üç güzel yürekli çocuk, engelli vatandaşlara verilmek üzere 4 adet tekerlekli sandalye alarak Türkiye Sakatlar Derneği Çorlu Şubesi’ne teslim etti. Bu güzel hareket sonrasında akıllara şu soru geldi. Sakatlar Derneği Çorlu Şubesi’nde dernek başkanı Canan Naciye Yurdseven, Tekerlekli Sandalyeleri ihtiyaç sahiplerine verirken, bu çocukları da davet edip onların projesi olduğunu mu söyleyecek yoksa her şeyi kendisinin mi yaptığını anlatacak.
Renkli boncuklardan yaptıkları hediyelik eşyaları Çorlu Park Evleri sakinlerine satan üç güzel yürekli kız çocuğu Zeynep Esma Bayrak, Şeyma Bayrak, Melisa Çeker kazandıkları paralarla tekerlekli sandalye aldı. Çorlu Park Evleri sitesi yöneticilerinin de destek verdiği projede 4 adet tekerlekli sandalye alınarak Türkiye Sakatlar Derneği Çorlu Şubesi’ne teslim edildi. Teslim törenine Çorlu Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan’da katıldı.
ÖRNEK OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM
Çorlu Park Evleri Site Yöneticisi Mimar Kadir Erdinç, site sakini çocukların örnek hareketi ile ilgili değerlendirme yaptı. Erdinç, “Pandemi döneminde evde çocuklar, hediyelik eşya hazırlamışlar. Bunları site içerisinde oturanlara satarak değerlendirelim istedik. Çocuklar bize geldiler, hediyelik eşyaları satarak tekerlekli sandalye alalım dediler. Bu fikir site yöneticisi olarak benim de çok hoşuma gitti. Site de oturan site sakinleri bu projeye destek verdi ve 4 adet sandalye aldık. Onların gayretleriyle aldığımız tekerlekli sandalyeyi sakatlar derneğine hediye ediyoruz. Diğer çocuklarımıza örnek olması adına site yaşamında bu tür aktivitelerin yaşaması adına iyi bir örnek olduğunu düşünüyorum” dedi.
ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZI MUTLU ETMEK İSTEDİK
Yaptıkları güzel projeyi gazetemize anlatan 6. Sınıf örencisi, Zeynep Esma Bayrak,“Biz bilezik yapıyorduk, bu şekilde elimizde çok malzeme vardı, bir şey yapalım istedik. Bu konuda kardeşimin çok emeği vardır. Biz Melisa ile kardeşimi destekledik. 4. Sınıf öğrencisi Şeyma Bayrak ise proje hakkında, “evimizde çok sayıda boncuklarımız vardı, değerlendirelim istedik. Engelliler için tekerlekli sandalye fikrimiz oluştu. Daha sonra yaptığımız el işlerini satmaya başladık. Bütün geliriyle tekerlekli sandalye aldık, engelli olan vatandaşlarımızı mutlu etmek için” dedi.
YAPTIĞIMIZ HEDİYELİK EŞYALARI SATARAK 4 ADET TEKERLEKLİ SANDALYE ALDIK
Ticaret ve Sanayi Odası İlkokulu öğrencisi Melisa Çeker, “evde bir sürü boncuklarımız vardı, onlardan bileklikler yapıyorduk. Bizde bunu yararımıza kullanmak istedik, site yönetimimizin de yardımlarıyla satışa sunduk. Satış sonunda 4 adet tekerlekli sandalye aldık. Bundan sonra da bu şekilde projeler yapmaya gayret göstereceğiz” dedi.
ALINAN TEKERLEKLİ SANDALYELERİ DERNEK NASIL KİMLERE VERECEK
Çocukların büyük taktir toplayan kampanya ile aldıkları Tekerlekli Sandalyeler Çorlu Sakatlar Derneğine teslim edildikten sonra akıllara bazı soru işaretleri geldi. Örneğin Çorlu Sakatlar derneği bu tekerlekli Sandalyeleri ihtiyaç sahiplerine teslim ederken, çocukların emeği ile mi geldiği yoksa hiçbir katkıları olmadığı halde kendileri yapmış gibi mi lanse edecekleri merak ediliyor. Zeynep Esma Bayrak, Şeyma Bayrak, Melisa Çeker’in girişimiyle alınan tekerlekli sandalyeler Türkiye Sakatlar Derneği Çorlu Şubesi’nde dernek başkanı Canan Naciye Yurdseven’e teslim edildi. Teslim törenine Çorlu Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan’da katıldı. Teslim töreninde çocukların mutlulukları gözlerinde okundu. Canan Naciye Yurdseven’den konuyla ilgili her hangi bir açıklama yapılmadı. Kamuoyu adına kendisine soruyoruz. Bu Tekerlekli Sandalyeleri teslim ederken, emeği geçen bu çocukları da davet edip onların emeği ve çalışmaları ile hazırlandığını söyleyecek misiniz. Yoksa hiçbir katkı ve emeğiniz geçmediği halde “Ben yaptım” mı diyeceksiniz. Kamuoyu sizden cevap bekliyor.
Haber: Abdurrrahim Yıldırım

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
2023-07-26 16:38:10
DEVLETİ SOYANLARA ÇORLU BELEDİYESİ GÖZ YUMDU | Trakya Gündem Gazetesi: […] DEVLET TRİLYONLARCA ZARAR EDERKEN YETKİLİLER NE YAPTI […]
2021-10-22 18:39:12
RUHUNU ŞEYTANA SATMAMIŞ DEVLET YETKİLİLERİ ARANIYOR | Trakya Gündem Gazetesi: […] Merhaba değerli okuyucularım. Çorlu Belediyesinin yolsuzlukları, buda yetmemiş gibi,
2021-10-11 10:42:04
DEVLET DOLANDIRILIYOR DEVLETİN YETKİLİLERİ NEDEN SESSİZ | Trakya Gündem Gazetesi: […] DEVLET TRİLYONLARCA ZARAR EDERKEN YETKİLİLER NE YAPTI […]
2021-09-11 19:05:00