BAŞKAN ATA DUDAK  UÇUKLATAN  YOLSUZLUK DOSYALARINI AÇIKLADI

BAŞKAN ATA DUDAK UÇUKLATAN YOLSUZLUK DOSYALARINI AÇIKLADI


Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata, Bir önceki döneme ait bir hayli kalın bir yolsuzluk dosyasını geniş katılımın olduğu basın toplantısında açıkladı. Trilyonların döndüğü yolsuzluk dosyaları karşısında başkan Ata, Eski Belediye Başkanı İbrahim Uyan ve CHP İlçe Başkanı Tolga çalışkan’a “Hodri Meydan” diyerek, Ereğli meydanında tüm basın kuruluşlarının da hazır bulunacağı canlı yayına davet etti. Ata; Bunca iddia ve belge benim hakkımda çıkmış olsa bir dakika bile buralara duramazdım” diyerek her ay yolsuzluk dosyalarını açıklamak için basın toplantısı düzenleyeceklerini bildirdi.
Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata; CHP’li belediye meclis üyelerinin yazılı soru önergelerine düzenlediği basın toplantısında cevap verdi. Kasaba Restoran’da düzenlenen kahvaltılı basın toplantısında Tekirdağ’ın ulusal ve yerel basın mensupları katılım sağladı.
Düzenlediği basın toplantısında konuşan Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata, soru önergelerinden bazılarında belediye garajında, belediyeye ait olmayan bazı hususi araçların tamir bakım ve onarımlarının yapıldığı yönünde fotoğraflara dayandırılan iddialara yanıt verirken, eski yönetimin yaptığı yolsuzlukları da açıkladı.
CHP İlçe Başkanına Ait Firmaya 15 Ayda yaklaşık 700 Bin TL Ödenmiş!
Elindeki kalın yolsuzluk dosyasını basın mensuplarına gösteren Başkan Ata; “Bu gördüğünüz yolsuzluk dosyası, bu güne kadar yapılmış yolsuzlukların daha %10 bile değil. Bakın görün daha neler çıkacak” dedi. Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata, bir önce dönem ile ilgili öyle belgeler açıkladı ki akıllara zarar. Hafta içi konuyu savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını basın toplantısında açıkladı. Başkan Ata; ” İlçede yayın yapan ve yerel seçimlerden sonra bir daha görmediğimiz Perintos gazetesine bakın 2018 de 2019 yılının son üç ayında ödenen paralara. Yaklaşık 700 Bin TL. Siz basın emekçileri de çabalıyorsunuz nasıl ayakta kalırız diye. Bu gazete şimdiki CHP Marmaraereğlisi ilçe Başkanına aittir” dedi.
Rakamlarla Konuştu!
Perinthos Gazetesi İmtiyaz Sahibi Tolga Çalışkan ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Ata, Perinthos Yayıncılığa 2018 yılı ve 2019 yıllının ilk üç aylık döneminde toplamda 699.872.00 TL para ödendiğini belirtti.
Nerde bu ağaçlar görelim!
Yine aynı yıllarda sadece ağaç alımına 253.051.00 TL ödeme yapıldığını kaydeden Başkan Ata; ‘’ Madem bu kadar fidan alınmış ve dikilmiş, nerede bu ağaçlar görelim? Eğer bu kadar fidan dikilseydi, Marmaraereğlisi şuan ormanla kaplı olurdu’’ dedi.
Soruyorum Cevaplasınlar!
Başkan Ata, araç kiralamasına 200.390.00 TL ödendiğini belirtirken; bina nakliyesi için de yine astronomik rakamların ödendiğini ancak binaya eşyaların sıfır alındığını ve taşınan malzemeleri de belediye personelinin kendi imkanlarıyla taşıdığını buna rağmen nakliye faturasının 58.735.00 TL, kamyonet kiralamasının da 38.163.00 TL olduğunu belirtti. Başkan Ata; ‘’Faturayı kesen yine Perinthos Gazetesi. Soruyorum, cevaplasınlar! 5 Nisan’da biz yönetime geçtik, 3 Nisan’da faturalar ödenmiş, eski yönetimde cevaplasın, Tolga Çalışkan’da cevaplasın.’’ dedi
Her gün açıklasak önümüzdeki seçim sürecine kadar bitiremeyiz!
Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata, sözlerine şu şekilde devam etti; ‘’Şuanda belediyemizde çalışan 2 personelimize kendilerinin bilgisi olmadan 105.000.00 TL ödeme yapılmış. Fazlası var eksiği yok. Bundan kendilerinin haberleri olmadığı gibi imzaları yok, parayı da hiç görmemişler. Son beş yıllık incelemede biz bunları çıkardık.20 yıla insek kim bilir neler çıkar. Her gün açıklasak, önümüzdeki seçim sürecine kadar bitiremeyiz. Bizden bu kadar, artık konuyu yargıya intikal edeceğiz. Asla düşmem bu durumlara ama bir gün düşecek bir durum olursa, bunun yüzde biri kadar olursam, değil burada yaşamak Marmaraereğlisi’nin hava sahasından bile geçmem, buraları terk eder giderim. Çıkalım Marmaraereğlisi Meydanı’nda konuşalım. Halkımızı da çağıralım. Halkıma verecek hesapları var.’’ dedi.
Başkan Ata konuşmasına ‘’31.000.000 TL borçla yönetimi devraldık. Şuanda 15.000.000 TL kadar borcumuz kaldı, yüzde ellisini ödedik. Daha güzel daha yaşanılabilir bir Marmaraereğlisi için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz’’ diyerek son verdi.
Haber: Abdurrahim Yıldırım

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
2023-07-26 16:38:10
DEVLETİ SOYANLARA ÇORLU BELEDİYESİ GÖZ YUMDU | Trakya Gündem Gazetesi: […] DEVLET TRİLYONLARCA ZARAR EDERKEN YETKİLİLER NE YAPTI […]
2021-10-22 18:39:12
RUHUNU ŞEYTANA SATMAMIŞ DEVLET YETKİLİLERİ ARANIYOR | Trakya Gündem Gazetesi: […] Merhaba değerli okuyucularım. Çorlu Belediyesinin yolsuzlukları, buda yetmemiş gibi,
2021-10-11 10:42:04
DEVLET DOLANDIRILIYOR DEVLETİN YETKİLİLERİ NEDEN SESSİZ | Trakya Gündem Gazetesi: […] DEVLET TRİLYONLARCA ZARAR EDERKEN YETKİLİLER NE YAPTI […]
2021-09-11 19:05:00