AHMET SARIKURT VERDİĞİ SÖZÜ TUTACAK MI

AHMET SARIKURT VERDİĞİ SÖZÜ TUTACAK MI


Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt basın mensupları ile sosyal mesafeyi koruyarak basın toplantısı düzenledi. Pandemi döneminde neler yaptıklarını ilgili müdürlerle birlikte sunum yapan Sarıkurt, sorumuz üzerine, 2018 yılı denetim komisyonu raporunda bir çok şaibenin bulunduğu kamuoyuna açıklanmadığını sormamız üzerine, Nisan ayında açıklanması gereken Pandemi dolayısıyla ertelenen 2019 denetim komisyonu raporunu basın ve kamuoyuna açıklama sözü verdi.
Çorlu Belediyesi tarafından pandemi sürecinde yapılan çalışmalar ile ilgili yerel basın temsilcilerini bilgilendirmek amacıyla ‘2020 Covid-19 Süreci’ başlıklı basın toplantısı düzenlendi. Çorlu Belediyesi ana hizmet binasında yer alan Memduh Şevket Esendal Sahnesi’nde gerçekleştirilen basın toplantısında birim müdürleri tarafından pandemi sürecinde gerçekleştirilen faaliyetler raporlar ile anlatıldı.
Koronavirüs salgını ülkemizde görülmeye başladığı andan itibaren alınan tedbirler ile ilgili Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Vildan Perçinoğlu, Temizlik İşleri Müdürü Cahit Kurt, Zabıta Müdürü Birol Uçar, Destek Hizmetleri Müdürü Selim Özkan, Park ve Bahçeler Müdürlüğü temsilcisi İlker Akın ve Fen İşleri Müdürü Melih Yamaç tarafından sunum yapıldı. Sunumların ardından Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt bilgilendirmede bulundu ve yerel basın temsilcilerinin sorularını yanıtladı.
Başkan Sarıkurt, “Bugün sizlere pandemi süresince vatandaşlarımızın sağlığını korumak amacıyla gerçekleştirdiğimiz faaliyetlerimizi anlattık. Belediye başkan yardımcılarımıza, birim müdürlerimize ve ekiplerimize özverili çalışmaları dolayısıyla teşekkür ediyorum. Bu zorlu süreçte hepimiz önlemlerimizi alarak koronavirüs salgınına karşı ciddi bir mücadele verdik. Mücadelemiz daha bitmedi; tedbiri elden bırakmadan kurallara uygun bir şekilde hareket etmeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.
Sarıkurt; Daha Zor Sorular Bekliyordum!
Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, gündeme dair soruları da yanıtladı. Trakya Gündem Gazetesi olarak sorduğumuz; “Belediyenin dağıtımını yaptığı erzak kolilerinde Çay ve Şeker olmadığı ve soran vatandaşlara da çok öncelikli zaruri ihtiyaç olmadığı için koymadık” şeklindeki sorumuza Başkan Sarıkurt; “Ben çok daha zor sorular bekliyordum sizden. Evet Belediyenin erzak kolilerinde Çay ve Şeker yok. Bu dönemde öncelik olarak birinci derecede gıda ihtiyaç maddesi olarak görmedik. Onun yerine bakliyat ürünleri kolilere koydum” dedi. Belediye Fen işleri Müdürünün sunum esnasında sorulan sorular karşısında gerilmesi ve basın mensuplarına gergin bir tavırla cevaplar vermesi de dikkatlerden kaçmadı.
Şaibeler Hala Devam Ediyor!
Toplantıda zor sorular bekleyen Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’a Trakya Gündem Gazetesi olarak bu beklentilerini boşa çıkarmadık. Bir yıldan fazladır yayınlanan ve bir çok şaibeleri barındıran, buna rağmen de hiçbir gelişme kaydedilmeyen 2018 yılı denetim komisyonu raporunda yer alan Fahiş miktarlardaki hizmet alımları, Kültür Müdürlüğünün bütçesinin büyük bir bölümünün Beş tane şirkete doğrudan temin yolları ile verilmesi ve bu Beş şirketin de yetkilisini tek bir kişi olması, 745 kişilik, 105 TL + KDV ile Tabldot usulü strafor kaplarda 4 çeşit yemeğin alınması, 750 kişilik Otel faturası gibi Fahiş fiyatlarla Aşure alımı gibi üzerindeki şaibelerin kalkmadığı ve hala cevap verilemeyen konuları sorduğumuz Başkan Sarıkurt; “Bizim bu konuda vicdanımız rahat. Sayıştay bizi defalarca denetlerdi. Bir sıkıntı olmadı. 2019 Denetim komisyonu raporunu basın ve kamuoyuna paylaşırız tabi ki. Neden paylaşmayalım. Bizi denetlesinler. Denetlenmekten rahatsızlık duymayız” dedi. Başkan Sarıkurt’un bu cevabı gereçekten samimi mi yoksa günü kurtarma politikası mı bilinmez ama zaman gösterecek. Trakya Gündem Gazetesi olarak, bir an önce 2019 denetim komisyonu raporunun basın ve kamuoyuna verilmesini bekliyoruz.
Haber: Abdurrahim Yıldırım

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
2023-07-26 16:38:10
DEVLETİ SOYANLARA ÇORLU BELEDİYESİ GÖZ YUMDU | Trakya Gündem Gazetesi: […] DEVLET TRİLYONLARCA ZARAR EDERKEN YETKİLİLER NE YAPTI […]
2021-10-22 18:39:12
RUHUNU ŞEYTANA SATMAMIŞ DEVLET YETKİLİLERİ ARANIYOR | Trakya Gündem Gazetesi: […] Merhaba değerli okuyucularım. Çorlu Belediyesinin yolsuzlukları, buda yetmemiş gibi,
2021-10-11 10:42:04
DEVLET DOLANDIRILIYOR DEVLETİN YETKİLİLERİ NEDEN SESSİZ | Trakya Gündem Gazetesi: […] DEVLET TRİLYONLARCA ZARAR EDERKEN YETKİLİLER NE YAPTI […]
2021-09-11 19:05:00