ÇORLU CUMHURİYET BAŞ SAVCILIĞINDAN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

ÇORLU CUMHURİYET BAŞ SAVCILIĞINDAN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Çorlu Cumhuriyet başsavcısı Murat Yiğiter Korana Virüsü ile ilgili olarak yetki alanları içerisinde bulunan yerlerle ilgili olarak aldıkları önlemler hakkında yazılı açıklamada bulundu.
Çorlu Cumhuriyet başsavcısı Murat Yiğiter imzasıyla yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “T.C.
ÇORLU
CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI

BASIN AÇIKLAMASI

​Dünya genelinde hızla yayılmakta olan ve insan sağlığını tehdit eden COVID-19 salgını ile mücadele kapsamında, Adalet Bakanlığımızın talimatları ve Bilim Kurulunun tavsiyeleri doğrultusunda Çorlu Adliyesi ve Çorlu A3 Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda tedbirler en üst seviyede alınmaktadır.
​Adliyemize girişler tek kapıdan yapılmakta olup, adliye girişinde personelimiz dâhil olmak üzere tüm vatandaşlarımızın ateş ölçümleri gerçekleştirilerek ateşi yüksek olanlar sağlık kuruluşlarına yönlendirilmektedir.
​Bina girişlerine ve uygun yerlere dezenfekte cihazları konulmuştur.
​Adliye içerisinde çalışan personelimize eldiven ve maske dağıtımı yapılmaktadır.
​Sağlık Bakanlığının COVİD-19 salgınından korunma yolları ile ilgili olarak hazırlamış olduğu broşür ve afişler bastırılarak personelimiz ve vatandaşlarımızın görebileceği alanlara asılmıştır.
​Adliyemizin tüm odaları, ortak kullanım alanları ve adliyeye ait araçlarda ilaçlama yapılmıştır. Temizlik ve hijyen işlemleri sık aralıklarla yapılmaktadır.
​Adliyemizde gerek mahkemeler gerekse savcılık birimlerimizde adalet hizmetlerinin aksatılmadan yürütülmesini sağlayacak şekilde yeterli Hâkim, Savcı ve personel ile nöbet esasına geçilerek bu aşamada diğer tüm personelin uzaktan ve esnek mesai suretiyle çalışmaları için gerekli düzenlemeler yapılmıştır.
​Çorlu A3 Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumundaki tüm hükümlü/tutuklu ve personel COVİD-19 virüsünden korunma yolları ve hijyen hususunda bilgilendirilmiş, ceza infaz kurumunda hükümlü/tutuklu koğuşları, x-ray cihazı, lavabolar v.b. alanların dezenfekte çalışmaları da düzenli olarak yapılmaktadır.
​Ceza İnfaz Kurumunda 10 günlük periyotlarla vardiya sistemi oluşturulmuş, Cezaevi personelimiz dışarıyla tamamen irtibatları kesilecek şekilde Çorlu Kaymakamlığımızın tahsis ettiği okul yurdunda kalmaya ve bu şekilde izole edilmeye başlanmıştır.Kamuoyuna saygı ile duyurulur” denildi.

Haber; Abdurrahim Yıldırım

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
2023-07-26 16:38:10
DEVLETİ SOYANLARA ÇORLU BELEDİYESİ GÖZ YUMDU | Trakya Gündem Gazetesi: […] DEVLET TRİLYONLARCA ZARAR EDERKEN YETKİLİLER NE YAPTI […]
2021-10-22 18:39:12
RUHUNU ŞEYTANA SATMAMIŞ DEVLET YETKİLİLERİ ARANIYOR | Trakya Gündem Gazetesi: […] Merhaba değerli okuyucularım. Çorlu Belediyesinin yolsuzlukları, buda yetmemiş gibi,
2021-10-11 10:42:04
DEVLET DOLANDIRILIYOR DEVLETİN YETKİLİLERİ NEDEN SESSİZ | Trakya Gündem Gazetesi: […] DEVLET TRİLYONLARCA ZARAR EDERKEN YETKİLİLER NE YAPTI […]
2021-09-11 19:05:00