ÇORLU KIZILAY’I KIZDIRDILAR

ÇORLU KIZILAY’I KIZDIRDILAR

Son günlerde Çorlu ve bölgede eleştirilerin odak noktası haline gelen Kızılay Çorlu Şubesi kamuoyunu bilgilendirici bir basın açıklaması yaptı. Çorlu Kızılay yönetimi, “Devletimizin imkânları ile sunduğu hizmetlere destek vererek bu salgını yenmek için Kızılay olarak bizler de tüm imkânlarımızı seferber ederek, birlikte mücadele edeceğiz. Birlikte başaracağız” denilerek eleştireler konusunda açıklama getirdiler.

 

KAMUOYUNA DUYURUMUZDUR

 

Kızılay Çorlu Şubesi yönetiminden son günlerdeki eleştiriler için yapılan yazılı basın açıkçamsında sitem dolu satırlara yer vererek; “Çorlu’daki bir yerel medya kuruluşunun resmi sosyal medya sayfasında COVİD-19 ile mücadele kapsamında Kızılay Çorlu Şubesi ile ilgili gerçeği yansıtmayan ve konunun araştırılmadan yazıldığı gayet açık olan paylaşımı, tamamen gönüllü esasına göre işleyen, hiçbir çıkar ve reklam peşinde olmayan camiamızı derinden üzmüştür.

 

İddia edildiği gibi bu dönemde evlerimizde değil toplumumuz için faydalı olmanın gayreti içerisindeyiz. İlk vakanın görüldüğü günden beri Sayın Kaymakamımızla istişare halindeyiz. Ancak bu gibi durumlarda planlamaların ve yürütmenin tek elden olması gerektiğini herkes bilir. Bizler de Mülki Amirimize verilecek tüm görevlere hazır olduğumuzu çok önceden bildirmiştik. Bu zamana kadar Sağlık Bakanlığımız başta olmak üzere tüm faaliyetler devletimiz tarafından ve tek merciden yürütülmekteydi. Yine bu süreçte sağlık çalışanlarımızın moral ve motivasyonlarını yükseltmek için sağlık personelimize ve hastanemize gereken desteği sağlamışızdır. 21.03.2020 tarihinde gece yarısı KYK Yurdu önünde Yönetim Kurulumuz ve Personellerimizce yurt dışından gelen vatandaşlarımız karşılanmış ve Çorlu Kaymakamlığımız, AFAD ile işbirliği içerisinde Çorlumuzda karantina altına alınan vatandaşlarımızın iaşe ihtiyaçlarının karşılanması hususunda Türk Kızılay’ı üzerine düşen sorumluluğu almıştır. Ve şu anda yurt dışından gelen karantinadaki bütün vatandaşlarımızın beslenme ihtiyaçları Türk Kızılay tarafından karışlanmaktadır. 65 yaş üstünün sokağa çıkma yasağıyla birlikte, evde kalan yaşlılarımızın ihtiyaçlarının giderilmesi için İçişleri Bakanlığımız tarafından Kızılay’ a da ihtiyaç duyulacağı bildirildi. Bu kapsamda bizler de Kaymakamımıza bu konuda görev alacak gönüllülerimizin listesini verdik ve koordinasyon halinde hazır olarak bekliyoruz. Maske konusunda Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyelerince de defaten anlatıldığı gibi hangi grupların maske takması gerektiği aşikârdır. Devletimizce Türk Kızılay’ına maske ve kolonya dağıtımı gibi bir görev verilmemiştir. Sağlık Bakanlığımız ve AFAD bu konuda gerekeni yapmaktadır.

 

Ayrıca bugüne kadar yapılan faaliyetlerimizi merak ediyorsanız resmi sosyal medya hesabımızdan bilgi alabilirsiniz. Keşke haberi yapmadan önce en azından bunu yapsaydınız sorumlu gazetecilik adına. Yukarıda da değinildiği gibi bu 152 yıllık Gönüllü harekettir. Varsa görüş ve önerileriniz, iletişim kanallarımız her zaman açıktır. Aklınızda kalacağına gönüllü olarak destek olmanızı, bunun için durumunuz müsait değilse de en azından bu yardım hareketini sekteye uğratacak tutum ve davranışlardan uzak durmanızı temenni ederiz.

Devletimizin imkânları ile sunduğu hizmetlere destek vererek bu salgını yenmek için Kızılay olarak bizler de tüm imkânlarımızı seferber ederek, birlikte mücadele edeceğiz. Birlikte başaracağız.

Haber: Abdurrahim Yıldırım

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
2023-07-26 16:38:10
DEVLETİ SOYANLARA ÇORLU BELEDİYESİ GÖZ YUMDU | Trakya Gündem Gazetesi: […] DEVLET TRİLYONLARCA ZARAR EDERKEN YETKİLİLER NE YAPTI […]
2021-10-22 18:39:12
RUHUNU ŞEYTANA SATMAMIŞ DEVLET YETKİLİLERİ ARANIYOR | Trakya Gündem Gazetesi: […] Merhaba değerli okuyucularım. Çorlu Belediyesinin yolsuzlukları, buda yetmemiş gibi,
2021-10-11 10:42:04
DEVLET DOLANDIRILIYOR DEVLETİN YETKİLİLERİ NEDEN SESSİZ | Trakya Gündem Gazetesi: […] DEVLET TRİLYONLARCA ZARAR EDERKEN YETKİLİLER NE YAPTI […]
2021-09-11 19:05:00