KADROLAŞMAK İÇİN DEĞİL HİZMET İÇİN GELDİK

KADROLAŞMAK İÇİN DEĞİL HİZMET İÇİN GELDİK

Başkan Albayrak mütevazi tavırlarını hiç elden bırakmadığı toplantıda; “Önümüzde Beş yılımız var. Biz buraya kadrolaşmak için değil, hizmet vermek için geldik, yakında bütün ilçelerde Büyükşehir hizmet binaları faaliyete geçecek” diyerek ince mesajlar verdiği konuşmasında salonda bulunanların tamamından alkış aldı.

Her seçim döneminden sonra gelenek haline gelen “Enkaz devraldık” şeklinde ki açıklamalardan kaçınan Albayrak, Ergene İlçesine yapılacak olan kapalı Pazar yeri için Belediye Başkanı Rasim Yüksel’e 725 Bin Lira Para getirdik şeklindeki açıklaması, “Rasim Yüksel bu parayı gerçekten hakkaniyetle mi kullanacak, yoksa ihale ve doğrudan temin yolu ile birilerine peşkeş mi çekecek soruları akıllara geldi. Rasim Yüksel’in Velimeşe Belediye Başkanlığı döneminde milyarlarca liralık işleri ihale yapmadan doğrudan temin yolu ile kendine yakın olan şirketlere peşkeş çektiği ve bunun da belgelenmesine rağmen bu güne kadar yetkili merciler tarafından sürekli ört pas edilmiş olması, yine “Kaynaklar bu kez kimlere peşkeş çekilecek” sorusunu akıllara getirdi. Albayrak hizmet de yaşanan gecikmeleri ve sıkıntıları da teker teker anlatarak; “Genel sekreterimi göreve geldikten 52 gün sonra, TESKİ Genel Müdürümü de 101 gün sonra atayabildim. Mazeretlerin arkasını sığınmıyorum. Sadece her şeyi vicdanlarınıza ve sizlerin takdirlerine bırakıyorum” dedi.

Kadir Abi geniş bir ekiple geldi!

Tekirdağ genelinde her kesim tarafından büyük saygı duyulan ve “Tekirdağ’ın Kadir Abisi” diye nitelendirilen Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak Ergene İlçesi ziyaretine geniş bir ekiple geldi. Ergene İlçesinde yapılan toplantı ve ziyaretlere; Genel Sekreter Murat Şefik Yazan, TESKİ Genel Müdürü Prof. Dr. Halim Orta ve 17 Daire Başkanı ile birlikte Ergene’de ilk olarak Ergene Belediye’sini ziyaret eden Başkan Albayrak, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Ergene Belediye Meclis Üyeleri ve belediye birim müdürlerinin de katıldı.

Elimizde sihirli değnek yok!

Büyükşehir’in tam anlamı ile anlatılamadığına değinen Başkan Kadir Albayrak “Ergene 4 belde, 10 köy ve 2 mahalle ile yeni oluşan bir ilçemiz. Ergene’de gerçekten büyük sorunlar var. Hepsine vakıfız. Seçim öncesi verdiğimiz sözlerin hepsinin arkasındayız. Biz 4 – 5 aylığına değil, Beş yıllığına göreve geldik. Halkımız seçimlerde bize güçlü bir şekilde bu görevi verdi. 30 Mart seçimlerinin ardından ben artık parti rozetimi çıkardım. Bize oy veren vermeyen herkesin büyükşehir belediye başkanıyım. Vatandaşımız her zaman haklıdır prensibi ile hareket ediyoruz. Herkese eşit hizmet götüreceğiz. Ergene’ye 725 bin TL’lik bir yatırım programı ile geldik. Kapalı Pazar yeri projesi için gerekli maddi desteği sağladık. Yerel yönetim anlayışını değiştirerek halkımızla bütünleşmeyi sağlayacağız. 5 yıl içinde Ergene’de önemli projeleri hayata geçireceğiz. Keşke oy vermeseydim diye eleştiren vatandaşlarımız var. Ben bunlara kızmıyorum, asla gücenmiyorum. Sadece biraz daha sabırlı olmalarını rica ediyorum. Büyükşehir yasası Kasım 2012 yılında çıktı. 30 Mart 2014 seçimlerinden hemen sonra yürürlüğe girdi. Bu süre içerisinde aradan 14 ay geçti. Hiçbir hazırlık ve çalışma yapılmadı. İşin bu kısmını kimse bilmiyor. 8 Nisan da göreve geldiğimizde tepkiler ve eleştiriler hızlanmaya başladı. Vatandaşlarımıza asla sitem etmiyorum. Onalar da kızmıyorum. Vatandaşlarımız her zaman haklıdırlar. Bizler hepimiz, bütün siyasi partiler ve STK lar olmak üzere Büyükşehir’i tam anlamı ile halka anlatamadık. Vatandaşlarımıza 30 Mart dan sonra Büyükşehir’in başına birisi geçecek, düğmeye basarak her şeyi bir anda düzeltecek diye lanse edildi. 8 Nisan dan sonra göreve geldiğimde yanımda tek bir tane bile personel yoktu. Hizmet için, vatandaşlarımızın taleplerini karşılamak için görevlendirebileceğim tek bir personelim dahi yoktu. Önümde büyük bir havuz vardı. Kapatılan belde Belediyelerinden ve İl Özel İdaresinden Büyükşehir’e geçen 1310 tane personel vardı. Karşımda 4 – 5 aydır hiç iş yapmadan oturan, elemanlar vardı. Fabrika Müdürlüğü yaptığım zamanlarda, çalışan bir personelin 1 saatlik çalışmasını bile performansa bağlamış birisi olarak, bu kadar çok elemanın hiçbir iş yapmadan aylardır oturmasının bana verdiği vicdan azabını sizlerin taktirlerine sunuyorum” dedi.

Kadromu aylardır kuramadım!

Her şeyin sihirli bir değneğe dokunarak olmayacağını açıklayan Albayrak, göreve geldiğinde aylardır kadrosunu kuramadığını belirterek, yaşadığı sıkıntıları bütün iç yüzü ile kamuoyuna paylaştı. Tekirdağ halkının büyükşehirden büyük hizmetler beklediğini vurgulayan Başkan Albayrak, “Yapacak çok işimiz var. Halkımız bizden büyük hizmetler bekliyor. Biz de artık büyükşehir yapısını tamamladık. Sistem işlemeye başladı. Artık yapacağız edeceğiz dönemi sona erdi. Yaptıklarımızla konuşacağız. Kasım Ayı sonuna kadar her ilçemizde büyükşehir hizmet binası olacak. 5 yıllık görev süremizin sonunda Tekirdağ’da çok farklılıklar yenilikler göreceksiniz. Ben 8 Nisan da göreve geldikten sonra, Genel sekreterimi 52 gün sonra, TESKİ Genel Müdürüm de 101 gün sonra atayabildim. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi17 Daire Başkanı, 70 Şube Müdürlüğü 2640 personelin yansıra, TESKİ nin 610 kişilik kadrosu ile sağlam temeller üzerine oturtulmadan verimli bir iş sağlanamaz. Amacımızda sağlam temeller üzerinde kurulmuş bir sistemle hizmet vermektir. Tekirdağ’da bir siyasi partimizin Milletvekili; “Biz olsaydık her şeyi yapardık. Kadrolarımızı hazırlardık” demiş. Biz buraya siyaset yapmaya, kadrolaşmaya değil hizmet etmeye geldik. Gömleğin birinci düğmesini nasıl yanlış iliklerseniz, diğerleri de hep yanlış olur. Vatandaşlarımız belki de bu güne kadar bunları bilmiyorlardı. Asla mazeretlerin arkasına sığınarak işleri savsaklamak gibi bir yapımın olmadığını da herkes bilir. ” diye konuştu.

Su zammı konusunda indirime gidebiliriz!

Uzun zamandır tartışılan ve tepkilere neden olan su zammı konusunda da ayrıntılı bilgiler veren TESKİ Genel Müdürü Prof. Dr. Halim Orta, sanayicinin ve küçük esnafın aynı değerde su faturasını ödemesine karşı olduklarını ve küçük aileleri, küçük esnafı burada kollamayı amaçladıklarını, Atık su arıtma bedellerinde indirime gidebileceklerini ifade etti. Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) Genel Müdürü Prof. Dr. Halim Orta yaptığı konuşmada, Ergene’ye müjde vererek, “TESKİ olarak ilk projemizi ilk çalışmamızı Ergene’nin Yeşiltepe ve Sağlık Mahalleleri’nden başlatacağız. Su ve Kanalizasyon hatları için ilk kazmayı burada vuracağız. Büyükşehir Belediyesi olarak yaptığımız Su zammı konusundaki tepkileri anlıyorum. Bir Liraya su satan yerlerdeki alt yapını ne durumda olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Burada onları tartışmaya gerek yok. 1 Liralık su bedeli işletme giderlerini bile karşılayamaz. Bölge ve Ülke standartlarına göre fiyatlar belirlenmelidir. İstanbul Büyükşehir Belediyesi sanayiciye 8.5 Liradan su satıyor. Bizde kendi bölgemizde barem uygulaması yapmamız gerekiyor. Günde Bin ton su kullanan sanayici ile, günde 1 ton su kullanan küçük esnafımız aynı statüde olmamalıdır. İş yerlerine bu baremi koyarken, Evinde yüzme havuzu olan kalabalık bir aile ile 2 nüfusla oturan Ayşe Teyzemizin de aynı baremde olmamasına özen gösterdik. Bu verilerde aynı tarifen su fiyatı ödenmesinin önüne geçmeyi amaçladık. Burada küçük esnafımızı ve küçük ailelerimizi korumayı amaç edinmiş bulunuyoruz. Biz Tekirdağ’da 8.5 Lira ve altında su satmaya kalkarsak, İstanbul sanayicisinin çekim merkezi haline geliriz. Aşırı ve kontrolsüz su tüketiminden dolayı zaten bölgemiz ciddi bir tehlike altındadır. İstanbul’daki sanayicinin buraya akın etmesinin yolunu açmamız da bölgemiz için iyi sonuçlar doğurmaz. Büyükşehir Belediyesi olarak 20 Metre Küpe kadar suyun fiyatını 2 Lira olarak belirledik. Buda standartları aşmamıştır. Atık su bedeli zammını %50 oranında yaptık. Bu miktarda revizyona ve indirime gidebiliriz. Atık su bedeli yasal ve mecburi bir uygulamadır. 2015 Yılından sonra atık su arıtma tesisi kurmayan ve bu bedeli almayan belediyelere ve onun yetkililerine Bakanlık 100 Bin Lira ceza işlemi uygulayacağını ve bu parayı da kurumun yetkililerinden tahsil edeceğini açıkladı. Biz artı atık su bedeli almak zorundayız. Hedefimiz artık herkesin çeşme suyundan rahatlıkla içebilmesidir. Bölgemizde 1980 yılından itibaren büyük bir çarpık kentleşme ve sanayileşme olmuştur. Bölgemizde kişi başına 880 Metre küp su tüketimi yapılmaktadır. Su kaynaklarımız her geçen gün azalmaktadır. Toprağımızı koruyamazsak, geleceğimizi de koruyamayız” dedi.

Daire Başkanları söz alarak bilgi verdiler!

TESKİ Genel Müdürü Prof. Dr. Halim Orta’nın konuşmasından sonra Ulaşım Koordinasyon Merkezi UKM Daire Başkanı Zeki Gürcün söz alarak; “Altı aylık bir çalışmadan sonra Büyükşehir olarak ulaşımı sağlanamayan nokta bırakmayacağız. Durak yerleri yeniden belirlenecek. Toplu taşıma rehabilitasyon projemiz Mayıs ayı sonunda tamamlanacak. Bağlantı yollarımız bitirilecek” dedi. Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Halil Özge Dora da yaptığı konuşmada; “Ergene İlçemiz sınırları içerisinde 22 ve 25 Dönümlük iki adet çöplüğümüz bulunmaktadır. Bunların hepsi kısa bir süre sonra kapatılacaktır. Çorlu’da yeni bir yer yapıyoruz. Kapaklı İlçemizde 460 dönümlük bir alanı düzenli depolama sahası yapacağız. Bu projemiz bittikten sonra bütün araçlara CPR sistemi takılarak monitörlerden izlenecek. Kaçak dökümlerin önüne geçilecektir” dedi. Fen İşleri Daire Başkanı Oktay Çolpan da “Biri yapar, biri bozar” mantığı artık ortadan kaldırılacak diyerek; “Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde artık hiç kimse izin almadan, bilgi vermeden kafasına göre kazı çalışması yapamayacak” dedi.

Enkaz devraldık!

Son konuşmayı Büyükşehir Belediyesi genel sekreteri Murat Şefik Yazan yaptı. Yazan göreve geldiklerinde büyük bir enkazı devraldıklarını açıklayarak; “Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız burada mütevaziliğini koruyarak bu konulara girmemiştir. Fakat büyük bir gerçeği açıklamak zorundayım. Biz göreve geldiğimizde, 190 Milyon borç devraldık. 5 aylık kısa bir sürede bu borcun %20 lik bölümünü ödedik. TESKİ yi hacizle devraldık” dedi.

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel’de Ergene’de böyle bir toplantı gerçekleştiren ve her konuda desteklerini esirgemeyen Başkan Albayrak’a ve ekibine teşekkür etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Daire Başkanları daha sonra Mahallelerde vatandaşlarla bir araya gelerek sorunlarını yerinde dinledi.

Haber: Abdurrahim Yıldırım

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
2023-07-26 16:38:10
DEVLETİ SOYANLARA ÇORLU BELEDİYESİ GÖZ YUMDU | Trakya Gündem Gazetesi: […] DEVLET TRİLYONLARCA ZARAR EDERKEN YETKİLİLER NE YAPTI […]
2021-10-22 18:39:12
RUHUNU ŞEYTANA SATMAMIŞ DEVLET YETKİLİLERİ ARANIYOR | Trakya Gündem Gazetesi: […] Merhaba değerli okuyucularım. Çorlu Belediyesinin yolsuzlukları, buda yetmemiş gibi,
2021-10-11 10:42:04