İNŞALLAH VALİ OLURSUNUZ

İNŞALLAH VALİ OLURSUNUZ

Çorlu`nun fahri hemşerisi, bir elçisi olduğunu söyleyen Kaymakam Doğan: “Benim için Çorlu deyince akan sular durur” dedi. Salonda bulunanlar Kaymakam Doğan’a “İnşallah bundan sonra Vali olursunuz. Bizim kalbimizden geçen de budur” diye hitap ettiler.

“Önceliğimiz Ergene Eylem Planıydı”

2012 yılının Eylül ayında Çorlu`da göreve başladığını anımsatan ve Çorlu`daki görevinde 2 yılı doldurduğunu kaydeden Hulusi Doğan: “2012 yılında geldiğimiz zaman öncelikle Ergene Eylem Planı çerçevesinde sizlerin de bildiği gibi Sayın Cumhurbaşkanımız o zaman Başbakanımızdı Recep Tayyip Erdoğan`ın bir eylem planı vardı. 2011`de başlayan bu eylem planında Ergene`nin eski haline kavuşturulması planıydı. Çevre ve Su İşleri Bakanımız şöyle anlatmıştı ‘Sayın Başbakanımız bir gün talimat verdi bu Ergene`yi nasıl kurtarırsanız kurtaracaksınız özel talimatımdır’ diyerek söyleyince bakanımız hemen bir eylem planı hazırlatmış. O hazırladıklarını çok önemli bir anayasa gibi, bu bir plan ama daha sonra özel yönetmeliklerle Başbakanlık genelgesi ile bütün kurumlara dağıtılıyor ve talimatlandırılıyor. Orman ve Su İşleri Bakanlığımız bu konuda koordinatör bakanlık. Bu bakanlığımızın koordinesinde bu program başlatılıyor” diye konuştu.

“3 Milyar 200 Milyon TL Harcanacak”

Kaymakam Doğan ayrıca: “Orman ve Su İşleri Bakanlığımız program hazırladı. O zamanlar Valimiz Ali Yerlikaya da bu programa dahil oldu daha önceki Valimiz zamanında başlayan bir plan. Bu planda bu sene için 2014 yılı için öngörülen rakam 3 milyar 200 milyon TL eski parayla 3 katrilyon 200 trilyon lira. Bu parayla Ergene`nin eskiden balık tutulan ve kenarında kuzuların otlatıldığı insanların mutlu bir şekilde nehre girdiği bir Ergene yaratmak için harcanacak. Şu anda ayağınızı sokamadığınız, yanından geçerken kokusundan rahatsız olduğunuz bir Ergene haline geldiği için bunun temizlenmesi lazım. Bu çerçevede Islah Organize Sanayilerle ilgili bir torba yasa çıkıyor. Islah Organize Sanayi Bölgelerinin Organize Sanayi Bölgesine dönüşmesi yasal olarak yasalaşıyor” şeklinde konuştu.

“Belediye Başkanlarımıza Teşekkür Ediyorum”

Bu çerçevede tabi ki biz geldiğimiz de Islah Organize Sanayi başlamıştı ama tabi hiçbir şey yoktu diyen Kaymakam Doğan: “ Velimeşe Islah OSB Yönetim Kurulu Başkanıydım ve diğer bölgelerin sanayileriyle Ergene I , Ergene II, Muratlı, Türkgücü, Yalıboyu, Karaağaç, Veliköy bunlar da Islah Organize Sanayi Bölgesi olarak başladılar. Bunların Islah OSB`lerin ıslah şartının kaldırılması için çok önemli maddeleri vardı. İmar konusundaki sorunları çözülecekti, çevre ile ilgili sorunları çözülecekti alt yapı projeleri çizilecek, revize imar planları çizilecekti ve hepsine katılım sağlanacaktı. Biz geldiğimizde o zamanlar 80 fabrikanın daha katılım belgesi bile yoktu. Bunları teker teker fabrika fabrika gezerek Islah OSB katılım belgelerini topladık. 183 fabrikanın bir OSB`ye katılım için belgelerini topladık. Sonra alt yapı projelerini yaptırdık ve bundan sonra Islah OSB`den OSB`ye geçmek için en önemli maddelerden biri de çevre ve imar sorunu kalmayacaktı bütün sanayi teşekküllerinin. Çevre ve imar sorunu kalmayacak halde biz hepsinin revize imar planlarını o zamanki belediyelerimizin Velimeşe Belediyesi, Çorlu Belediyesi ile buraların imarı konusunda çalışarak gerçekten de o zaman kl Velimeşe Belediye Başkanımız, Çorlu Belediye Başkanımız, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız ile koordineli çalışmalar yaptık. Bunlar OSB`lerin katılımcı üyeleri. Valimizin koordinesinde bu işlere başladık” dedi.

“2016`da Bitirilecek Programı 2013 Ekim`inde Bitirdik”

2011 yılında bu yasa çıktığı zaman 5 yıllık bir süre öngörüldüğünü de anımsatan Kaymakam Hulusi Doğan: “2016`da bitirilecek bir programdı. Öngörülen süreydi. Biz bu öngörülen süreden çok daha hızlı bir şekilde 2013 yılının Ekim ayında bu iş bitti ve Islah OSB Türkiye`de ilk defa Çorlu bölgesinde Tekirdağ bölgesinde bu gerçekleşti ve organize bir hal aldı” diye konuştu.

“Artık OSB`ler Dışına Sanayi Tesisi Kurulamayacak”

Kaymakam Doğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Hükümetimiz bunları sağlarken bir taraftan da dedi ki plan notların not ekleyerek OSB`lerin dışında herhangi bir sanayi tesisi kurulmasına engel olacak bir madde koydu. Yani bundan sonra gelişi güzel her yere fabrika yapılmayacak. OSB`nin dışında bu kesinlikle olmayacak diyerek bir plan notu konuldu. Bu da bir güzellikti çünkü Velimeşe OSB dışında kalkıp bir fabrika yaparsa yine eski haline geri dönecekti. Onu engelleyecek bir tedbir alındı. Bu nedenle bundan sonra OSB`ler dışında artık sanayi kurulmayacak çünkü dışarı yaptırılan sanayiler organize edilemez, kontrol edilemezse Ergene`yi aynı şekilde yine kaybederiz. İşte bu çerçevede biz OSB`lerde Velimeşe, Türkgücü, Karaağaç, Yalıboyu, Ergene I, Ergene II, Muratlı olmak üzere 8 tane OSB`yi başlattık.”

“Mükemmel Bir Sistem Olacak”

Arıtma projelerini yaptırdık ve bu projeleri bakanlıkta onaylattırdık diyen Kaymakam Doğan: “Bu süreç de kolay olmuyor epey uzunca bir süreçti ve artık onlar da bittikten sonra ihalesini yaptık. Kamulaştırmalarını yaptık şu an ihalesi yapıldıktan sonra hepsinin temelleri atıldı ve hızlı bir şekilde devam ediyor. Bildiğiniz gibi Velimeşe, Veliköy,Yalıboyu ile 4 bölgenin koordinatörü olarak arıtmaları bizim arıtmaya gelecek 150 bin metreküplük arıtma yapılıyor. Bu 150 bin metreküplük arıtma Türkiye`nin en büyük arıtması. Türkiye,nin en büyük arıtmasını yaptıran biz inşallah Velimeşe bölgesinde Velimeşe`nin ErgeneI, Ergene II, Türkgücü`nün hepsinin arıtmaları bitecek. Bundan sonra dışarıda olanlar da uzaktan okunan online sistem ile an be an atıkları, arıtmaya gidecek atıkları denetlenecek artık dereye eskiden olduğu gibi arıtılmamış su bırakmak gibi bir serbestlik olmayacak. Zaten yok ama kaçak köçek yapıyorlar ki bu dere böyleydi. Şimdi artık bu arıtma devreye girdiği zaman mükemmel bir sistem olacak” şeklinde konuştu.

“Deniz Dibinde Çok Küçük Bir Su Olacak”

Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan konuşmasının devamında: “Arıtmadan arıtılan sular derin deşarj ile difüzyon yöntemiyle 50 kilometre götürülerek Marmara Denizi`ne 50 metre derinlik 5 kilometre açıkta uzatılacak ve böylece kesinlikle arıtılmış su bile olsa bu arıtılmış suyun denize, doğaya hiçbir zararı olmayacak bir sistemle difüzyon yöntemiyle denizin dip akıntılarına birkaç milyonda bir, çok çok küçük bir oranda su gibi olacak deniz dibinde. Bu vesile ile Marmara Denizi`ne yüzde birin altında binde bir kadar bile bir olumsuz etkisi olmayacak” dedi.

“Çorlu`ya 5 Tane Gölet Yapılacak”

Projenin mükemmel bir proje olduğunun altını çizen Kaymakam Doğan: “Bu tamamen bilimsel yapılan bir proje. İstanbul Teknik Üniversitesi`nin ve diğer üniversitelerin başta Orman ve Su İşleri Bakanlığımızı koordinesinde yapılan bilim adamları tarafından yapılan bir proje olarak yapılıyor. Öyle afaki rastgele değil. Diğer taraftan hükümetimizin, devletimizin öngördüğü bu eylem planı çerçevesinde barajlar var, göletler var. Bildiğiniz gibi 2012 yılında bir yağmur geldi Algida ve Unilever gibi fabrikaların da bulunduğu bölge tamamen sular altında kaldı. Burada ciddi sıkıntı yaşanmıştı. Onlar da şu an tamamen temizleniyor ve çok büyük programlar var, göletler var. Sadece Çorlu`da 5 tane gölet planlanıyor. Bununla ilgili çalışma devam ediyor” dedi.

“Çorlu`ya AMATEM Kuruluyor”

Çorlu`da göreve geldiği zaman ilk olarak devlet hastanesine geldiğini de kaydeden Kaymakam Doğan: “O zamanlar gerçekten barakalardan oluşan bir devlet hastanesi vardı. Başhekimin odasına girdiğimde barakaydı. Böyle devlet hastanesi mi olur dedim. Yeni Devlet Hastanesine geçeceğiz dediler. Gerçekten de şansımız varmış en güzel devlet hastanelerinden biri oldu. Devlet hastanemiz Türkiye`nin en güzel hastanelerinden biri haline geldi. Şu an sizlerin de bildiği gibi çok güzel bir devlet hastanesi oldu. Uzman hekimlerimizin tamamı burada göreve başladı. Artık kalp damar cerrahisinden beyin cerrahisine aklınıza gelecek her hekimiz burada var ve tam bir hastane oldu. KVC denilen kalp damar cerrahisi konusunda en son aşamaya geliniyor. O da bittikten sonra Çorlu Devlet Hastanesi`nde kalp ameliyatları yapılmaya başlanacak. Bir de AMATEM` kuruyoruz. Uyuşturucu müptelaları için 19 yataklı bir AMATEM merkezi de kuruluyor Çorlu Devlet Hastanesi bünyesinde. Ekim ayı gibi sanırım o da kurulmuş olacak ve çalışmaya başlayacak. Yani artık uyuşturucu tedavisinden kalp tedavisine her türlü tedaviye uygun tam donanımlı bir devlet hastanesi haline geliyor çok güzel bir çalışma oluyor” diye konuştu.

“Kaymakamlık Binası Çorlu`ya Yakışmıyor”

Çorlu`da kaymakamlık projesinin bittiğini de ifade eden Doğan: “Şu anki kaymakamlığı görüyorsunuz 35 – 40 yıllık bir bina görüyorsunuz asansörü yok, sağlık açısından hasta olanlar, engelli olanlar kaymakamlığa çıkıyorlar ben utanıyorum. Engelliler geliyor, ben iniyorum çünkü çıkamıyorlar, asansör yok. Böyle bir kaymakamlıktan insan bu devirde insan utanıyor gerçekten. İnşallah çok şükür, devletimizin, hükümetimizin katkıları ile projesi bitti. Atakent İlköğretim Okulu`nun yanında yer hazır. İhalesi bu Ekim ayı içerisinde yapılacak. İhale süreci ne kadar süremiyorum ama benim arzum o. En geç Ekim, Kasım gibi olacağını tahmin ediyor, ön görüyorum. Artık bunları YİKOB (Yatırım İzleme Koordinasyon Birimi) bakanlığımızın yatırım programında onu yapacak” dedi.

“Çorlu Adliyesi`nin Yapımına Başlandı”

Kaymakam Doğan: “Adliye konusunda eski bir adliyemiz vardı biliyorsunuz. Adliyemizin şu an itibariyle temeli atılıyor, atıldı. Çalışmalar devam ediyor. Vergi Dairemizin karşısında hem gençlik merkezi yaptırıyoruz. Hem de Mehmet Şirikçi Camii yapılıyor o da bir güzellik” diye konuştu.

“Çorlu – Tekirdağ Yolu Duble Oldu”

Ulaşım açısından bakıldığında da Çorlu`da yapılanları sıralayan Kaymakam Doğan: “Ulaşım açısından Çorlu`da müthiş bir değişim, gelişim var. Eskiden yapılan o çevre yollarının yanına ben kendi dönemimi söyleyeyim. Geçmiş dönemde muhakkak güzel şeyler yapıldı. Şimdi onlara ilave olarak da Çorlu – Tekirdağ yolu tek şeritti şimdi Çorlu Tekirdağ yolu duble yol oluyor. Orada bir kamulaştırma ile ilgili olarak bir gecikme var ama karayollarının programında karayolları kamulaştırmayla ilgili konuları çözdükçe devam ediyorlar. Bir taraftan Çorlu – Tekirdağ yolu, bir taraftan Ergene`yi Tekirdağ`a bağlayan yolun yapımı hızla devam ediyor, sizler de onu görüyorsunuz” dedi.

“Çorlu Havaalanına Uluslar arası Yolcu Kargo Uçakları İnecek”

Çorlu Havaalanı konusunda da bilgiler veren Kaymakam Doğan: “Çorlu Havaalanı 3 seviyesine yükseltildi. 3 seviyesi demek en önemli havalimanlarından biri demek. Antalya ve İstanbul`dan sonra en önemli havalimanlarından biri oldu. Şu an en büyük uçakların da inebileceği, çok büyük uçakların da inebileceği Airbus`ların inebileceği, her türlü gece ortamında ya da sisli ortamda, inilebilecek bir havalimanı oldu. Çünkü hem genişletildi hem de uzatıldı. Geldiğimiz zaman haftada bir uçak bile yoktu. Şimdi çok şükür devletimizin destekleri, hükümetimizin destekleri Türk Hava Yolları`nın da destekleri ile herkesin destekleri ile günde 2 tane Ankara bağlantılı uçağımız var. Bir taraftan da uluslar arası kargo uçakları, uluslar arası yolcu uçakları için de hazırlıklar var, bu konuda görüşmeler yapılıyor. Ben havalimanı mülki amiri olarak onu görüyorum. Devlet Demir Yolları eski yollar tekrar yenilendiği gibi artık yeni planlamalar var. Çerkezköy`den Marmara Ereğlisi`ne yani Tekirdağ`a giden planlamalar var ve bunlar ciddi olarak devam ediyor. Çevre yolları konusunda İstanbul`dan Çanakkale`ye giden çevre yolu planlamaları devam ediyor. Karayollarının, hükümetimizin en önemli bir programı da yatırım planında Çanakkale üzerinden İzmir`e doğru giden çevre yolu projesi sizlerin de bildiği gibi devam ediyor. Deniz yollarına bakınca Asyaport büyük bir liman” diye konuştu.

“General Basri Saran Stadyumu`na 30 Yılda Çivi Çakılmamıştı”

Kaymakam Doğan konuşmasını şöyle devam ettirdi: “General Basri Saran Stadyumu`muz var. Stadyumumuzda 30 yılda bir çivi çakılmamıştı. Sayın Bakanımıza yağlı güreşlere geldiğinde Edirne`ye geçerken arz etmiştim. Sayın Bakanımız burası Trakya`nın merkezi, Trakya`nın en büyük, en önemli kenti ama spor yönünden sıkıntılı bir stadyumumuz var dedim. Hemen gereğini yapalım dedi ve talimatını verdi. Şu anda 10 milyona yakın ödenekle güzel bir stadyumumuz oluyor. Sayın vekillerimizin hepsi destek verdiler kendilerine teşekkür ediyorum. Diğer yandan Çorlu`muzda bakıyorsunuz o kadar mükemmel bir değişim, gelişim var ki devletimizin, hükümetimizin Tekirdağ ve Çorlu`ya verdiği önemçok çok büyük boyutlarda.”

“Çorlu`da Enerji Patlaması Var”

Ben kendi dönemimi daha çok biliyorum, eskisini bilmediğim için ‘Kaymakam ey her şey son 2 yılda mı yapıldı daha önce hiçbir şey yapılmadı mı’ denilebilir diyen Hulusi Doğan: “Ben gördüklerimi söylüyorum, ondan önce de muhakkak güzel hizmetler yapıldı. Son 2 dönemdeki hizmetlerde müthiş değişimler var. Sivil toplum örgütlerinde değişimler, güzellikler var. Bakıyorsunuz MÜSİAD`ımız kuruldu, İlim Yayma Cemiyetimiz kuruldu. Ticaret odamız temelini attı. Güzel bir ilk defa güzel bir temel atma töreni ile ona da katılımda bulunduk. Müthiş değişimler var. Meşhur markalar, restoranlar, kafeteryaları, sosyal tesisleri ile inanın Çorlu`da müthiş bir enerji patlaması var. Devketşn ve hükümetin yaptığı güzel yatırımlar, çalışmalar var.müthiş bir değişim ve gelişim var. Düşünün bu kadar hizmeti görünce diyorum ki ne mutlu bana ki altın çağ demeyeyim ama güzel bir çağ yaşamanın gururunu yaşıyorum. Çorlu`da bu güzel hizmetler oldukça, biz mutlu oluyoruz. Kimisinin temel atma törenine katıldık, kimisine katkıda bulunduk, kimisine önderlik ettik kimisini moral ve motivasyon olarak destekledik. İlçenin kaymakamı, devleti temsil eden kaymakam olarak hem devletimizin, hem hükümetimizin, hem belediyelerimizin hem sivil toplum örgütlerimizin hizmetlerinin yapılışında biz beraber bulunduk, onlarla beraber olmanın mutluluğunu yaşadık. Müthiş bir değişim ve gelişim var Çorlu`da.” Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan`a ziyaretinden ötürü teşekkür eden ve Avcılar Kaymakamlığı görevinde başarılar dileyen İlim Yayma Cemiyeti Çorlu Şubesi Başkanı Kurtuluş Ay, ziyaretin anısına Kaymakam Doğan`a Osmanlı Tuğrası takdim etti.

Haber: Abdurrahim Yıldırım

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
2023-07-26 16:38:10
DEVLETİ SOYANLARA ÇORLU BELEDİYESİ GÖZ YUMDU | Trakya Gündem Gazetesi: […] DEVLET TRİLYONLARCA ZARAR EDERKEN YETKİLİLER NE YAPTI […]
2021-10-22 18:39:12
RUHUNU ŞEYTANA SATMAMIŞ DEVLET YETKİLİLERİ ARANIYOR | Trakya Gündem Gazetesi: […] Merhaba değerli okuyucularım. Çorlu Belediyesinin yolsuzlukları, buda yetmemiş gibi,
2021-10-11 10:42:04