SARAY HALKI BİR KEZ DAHA NAZMİ ÇOBAN DEDİ

SARAY HALKI BİR KEZ DAHA NAZMİ ÇOBAN DEDİ

30 Mart’ta yapılan Mahalli İdareler Seçimleri’nin Saray’daki galibi, mevcut Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belediye Başkan Adayı Nazmi Çoban oldu. CHP bayrağını bir kez daha zirveye taşıyan Çoban, toplam oyun yüzde 37,7’sini aldı. Başkan Nazmi Çoban seçim akşamı Saray halkına bir teşekkür konuşması yaptı.

 

35 bin 832 kayıtlı seçmenin bulunduğu Saray’da vatandaşlar, 30 Mart Mahalli İdareler Seçimleri için kurulan 126 sandıkta oy kullandı. Seçimlere katılım oranının yüzde 92,86 gibi oldukça yüksek bir değerle gerçekleştiği ilçede, 33 bin 272 seçmen sandık başına gitti. 31 bin 840 oyun geçerli sayıldığı demokrasi yarışında 11 bin 988 oy alan mevcut Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Nazmi Çoban, 2’nci kez zafere ulaştı. Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban’ın en yakın rakibi olan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Belediye Başkan Adayı Hakan Özgül 9 bin 602 oy alırken, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Adayı İbrahim Duraklı ise 9 bin 35 oyda kaldı. Seçim sandığından; Demokrat Parti (DP)’ye 808, Saadet Partisi (SP)’ne 248, İşçi Partisi (İP)’ne 91, Büyük Birlik Partisi (BBP)’ne 41 ve Bağımsız Türkiye Partisi (BTP)’ne de 27 oy çıktı.

 

Saray, Cumhuriyet’in kalesidir!

 

30 Mart Yerel Seçimleri’nden zaferle çıkan Belediye Başkanı Nazmi Çoban, CHP Saray İlçe Örgütü önünde toplanan partililere hitaben bir konuşma yaptı. Çoban; “Saray, Cumhuriyet’in kalesidir. Saray halkı, Mustafa Kemal’in değerini bilen insanlardır. Saray’ın özel bir yanı ve Trakya’da ayrı bir yeri var. Trakya’da ayrı bir yeri var. Bizlerle birlikte seçime giren diğer partilerdeki arkadaşlarıma da, gerçekleştirmiş oldukları çalışmalardan dolayı saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Üyesi olmaktan onur duyduğum CHP’den aday oldum ve sizlerin desteği ile yeniden Saray Belediye Başkanı olarak seçildim” diye konuştu.

 

Bazı arkadaşlarımızla, yollarımızı ayıracağız!

 

Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, konuşmasında; “2015 yılındaki ana hedefimiz, genel seçimlerdir. Türkiye’de, iktidar olmak zorundayız. Çalışma arkadaşlarımızla birlikte bizler, sizlere hizmet etmek için bu göreve geliyoruz. Bu görevi yerine getirirken, hiç kimseyi partili-partisiz diye ayırmadık. Ama bazı arkadaşlarımızla, yollarımızı ayıracağız! Yürürken sizi arkanızdan hançerlemek isteyenler olabilir. Bunları daha önce de yaşadık, artık onları bir yere ayıracağız. Tekirdağ’da, 12’de 12 yaptık. Ben özellikle şunu söylemek istiyorum; davamıza sahip çıkın, ülkemize sahip çıkın ve partimize sahip çıkın. Gelin, partimize üye olun. Daha güçlü olmamız için bu çok önemli. CHP’de güç olmaya ve CHP’ye destek olmaya çağırıyorum sizleri” dedi.

 

Saray’da, halk kazandı!

 

Çoban; “2 aydan beri, sokak sokak dolaşıyoruz. Gitmediğimiz köy, girmediğimiz kahve kalmadı. Projelerimizi anlattık, ama anlatamadıklarımız da oldu. Her ne olursa olsun, seçimi ve Saray’ı kazandık. Saray’da, halk kazandı. Sizlere, özellikle şunu söylemek istiyorum: Provokasyon ve sataşmalara hiç aldırış etmeyin! Bu zafer kutlamamız, herkese örnek olmalı. Burada, bizimle beraber olan herkesi kutluyorum. Kadın Kollarımız çok çalıştı, Gençlik Örgütümüz çok çalıştı, kısacası herkes çok çalıştı. Emeklerinizden dolayı, hepinize ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum” diyerek sözlerine son verdi.

 

Belediye Meclisi’ne, CHP’den 8 üye girecek!

 

Sonuçların açıklanmasının ardından, 15 kişilik Saray Belediye Meclisi’nde yer alacak olan isimler de belirlenmiş oldu. Saray Belediye Meclisi; 8 CHP’li, 4 MHP’li ve 3 AK Partili üyeden oluşacak. CHP Saray Belediye Meclis Üyesi Aday Listesi’nin; Kontenjan 1’inci sırasında yer alan Ergun Er, Kontenjan 2’nci sırasında yer alan İbrahim Aksoy, listenin ilk sırasında yer alan Nazmi Duygu, 2’nci sırasında yer alan Enis Asıl, 3’üncü sırasında yer alan Bülent Kardeş, 4’üncü sırasında yer alan Dilaver Perçin, 5’inci sırasında yer alan Gürhan Ergen ve 6’ncı sırasında yer alan Önder Çelik, Belediye Meclisi’nde görev yapacaklar. Saray Belediye Meclisi’nde görev alacak diğer üyeler ise şu şekilde sıralanıyor; Mümin Buluş (MHP), Erdoğan Bağcı (MHP), Serdar Sezen (MHP), İlktaç Cevizli (MHP), Gürkan Kesim (AK Parti), Ulaş Ağır (AK Parti) ve Ertan İnanç (AK Parti)

 

MİTİNG GİBİ MAZBATA TÖRENİ

 

30 Mart yerel seçimlerin ardından Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban mazbatasını aldı. Saray halkının çok büyük bir ilgi gösterdiği mazbata töreni adete bir miting havasına döndü. İkinci kez Saray’a hizmet edecek olan Belediye Başkanı Nazmi Çoban ve meclis üyeleri çalışmalarına başlayabilmeleri için mazbatalarını İlçe Seçim Kurulu Hakimi Emrah Erdi’den aldı.
Belediye Başkanı Nazmi Çoban, 9 Nisan Çarşamba günü belediye binası önünde düzenlenen büyük bir törenle aldığı mazbatayı kutladı. Kutlamalara Saraylı vatandaşlar da eşlik etti.
CHP’den seçilen belediye meclis üyelerinden Nazmi Duygu, Enis Asıl, Bülent Kardeş, Dilaver Perçin, Gürhan Ergen, Önder Çelik ve kontenjanlardan Ergun Er, İbrahim Aksoy mazbatalarını İlçe Seçim Kurulu Hakimi Emrah Erdi’den teslim aldı.
Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban belediye binası önünde açıklamalarda bulundu. Çoban duygularını şu cümlelerle ifade etti: ”30 Mart yerel seçimlerde tekrar belediye başkanı seçilmem dolayısıyla herkese çok teşekkür ederim. 2009 yılında üyesi olmaktan onur duyduğum Cumhuriyet Halk Partisi’nden belediye başkanı oldum. Meclis üyesi arkadaşlarımızla birlikte 5 yıllık bir süreçte halkımızın desteğini de alarak önemli projelere imza attık. 5 yılık süre içersinde ne çoluk çocuğumun ne Saraylıların boynunu eğdirmedim ve 2014 seçimlerinde yine Cumhuriyet Halk Partisi’nden halkımızın oylarıyla belediye başkanı seçildim. Az önce mazbatamızı aldık. Saray tarihe bir not düştü. Cumhuriyet Halk Partisi 6. defa dürüst bir anlayışla halktan desteğini almış bir partidir.

 

HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM

 

Oy veren vermeyen herkese teşekkür ederiz. Parti rozetlerimizi çıkardık, burada belediye başkanlığı ve meclis üyeliği rozetlerimizi taktık. Trakya’nın aydınlık kenti sosyal demokrasinin kalesi Saray’da CHP rozetlerimizi çıkardık ama kalbimizden çıkaramayacağız. Başkanlık makamında görev yaparken belediye rozetimizle çalışacağız. O makam parti makamı değil. Biz hizmetlerimizi her zaman eşit götürmek zorundayız. Bunu 5 yıl böyle yaptık bundan sonrada böyle yapacağız. Belediyemizin kapısı herkese açıktır.

 

ALDIĞIMIZ MAZBATA BİZİM ONURUMUZDUR

 

Bizimle beraber emek veren diğer partili arkadaşlarımız da var. Centilmence barış içinde anlayış ve kardeşlik içerisinde seçim geçti. Buradan ilçe Kaymakamımıza ve İlçe Emniyetimize de teşekkür ederiz. Aldığımız mazbata bir onurdur. Benim ve ailemin bir onurudur. Halkımın güveni ile belediye başkanı oldum. Meclis üyelerime güveniyorum, birlikte çalışacağız. Saray’ın kaynaklarını Saray için harcayacağımızın sözünü ve şerefini veriyoruz.”
Belediye Başkanı Nazmi Çobanın ardından konuşan CHP Tekirdağ İl Başkanı Recep Palabıyık,” Bu seçim döneminde bu zaferin kazanılmasında çok insanın emeği var. Bu emeğin en başında kadınlarımız var. Kadınlarımız gece gündüz demeden, yağmur çamur demeden sokak sokak, kapı kapı dolaşarak adaylarımızı ve Cumhuriyet Halk Partisi’ni anlattılar. Örgütlerimiz her yerde çalıştılar. Bizimle beraber sürekli mitinglerde oldular. Bizler il yönetimi olarak 11 ilçede koordinasyonlu bir şeklinde çalıştık ve iyi işler yaptığımızı düşünüyoruz. Ben yönetimim adına hepinize teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.
Konuşmaların ardından belediye binasının önünde dualar eşliğinde kurban kesildi.

 

KATILIM BİR HAYLİ FAZLA OLDU

 

Belediye Başkanı Nazmi Çoban’ın mazbata törenine, CHP Tekirdağ İl Başkanı Recep Palabıyık, CHP Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Şerafettin Terzi, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, CHP İlçe Teşkilatı ve vatandaş katıldı.

 

Haber. Abdurrahim Yıldırım

 







Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
2023-07-26 16:38:10
DEVLETİ SOYANLARA ÇORLU BELEDİYESİ GÖZ YUMDU | Trakya Gündem Gazetesi: […] DEVLET TRİLYONLARCA ZARAR EDERKEN YETKİLİLER NE YAPTI […]
2021-10-22 18:39:12
RUHUNU ŞEYTANA SATMAMIŞ DEVLET YETKİLİLERİ ARANIYOR | Trakya Gündem Gazetesi: […] Merhaba değerli okuyucularım. Çorlu Belediyesinin yolsuzlukları, buda yetmemiş gibi,
2021-10-11 10:42:04
DEVLET DOLANDIRILIYOR DEVLETİN YETKİLİLERİ NEDEN SESSİZ | Trakya Gündem Gazetesi: […] DEVLET TRİLYONLARCA ZARAR EDERKEN YETKİLİLER NE YAPTI […]
2021-09-11 19:05:00