İLK MECLİS BESMELE İLE AÇILDI

İLK MECLİS BESMELE İLE AÇILDI

Ergene Belediye Meclisi`nin ilk toplantısı Ergene Belediyesi Salonu`nda yeni ilçe Ergene`nin ilk belediye başkanı Rasim Yüksel başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştirdi. Bakan Yüksel meclis toplantısı açılı öncesinde konuşmasına besmele çekerek başladı. Toplantı öncesinde müftü tarafından dua yaptırıldı Bakan Rasim Yüksel; “Atatürk ilk Meclisi dualarla açtı. Bizde onun yolunda gidiyoruz” dedi.

 

Rasim Yüksel`in başkanlık ettiği ilk meclis toplantısında önceden belirlenen gündem maddeleri ele alınarak değerlendirildi. Ergene Belediyesi `nin ilk meclis toplantısı olma özelliğini taşıyan tarihi mecliste önceden belirlenen gündem maddeleri olan 1.ve 2. Meclis Başkanı seçilmesi, 2 meclis katibi seçilmesi, 2 yedek meclis katibi seçilmesi, 2 encümen üyesi seçilmesi, İmar, Plan ve Bütçe, Kıymet Takdir, uzlaşma komisyonlarına üye seçilmesi, Ergene Belediyesi`nde çalışan memur ve işçilerin sendikal hakları hususunda sendikalar ile görüşme yapmak ve sözleşme imzalamak üzere belediye başkanı Rasim Yüksel`e yetki verilmesi, belediye meclisinin hangi ay tatil yapacağı, Ergene Belediyesi`ne atanacak olan 2 Başkan Yardımcısının ödeneğinin tespit edilmesi, Trakya Kalkınma Birliği Başkanlığı üyeliğine 1 asil 1 yedek üye seçilmesi, Doğu – Batı Trakya Belediyeler Birliği Tüzüğünün görüşülmesi ve birliğe üye olunması halinde 2 asil, 1 yedek üye seçimi, Ergene Belediye Hizmet binası yerinin Ulaş Mahallesi olarak seçilmesi, Sağlık, Yeşiltepe, Velimeşe, Hürriyet ve MisinliMahalleleri`nde hizmet birimleri kurulması, Ergene Belediyesi bütçesinin hazırlanması, norm kadro yönetmeliğine göre Ergene Belediyesi `ne kadro ihdaslarının yapılması Velimeşe, Ulaş, Marmaracık, Misinli Belediye Başkanlıklarının 2013 Mali Yılı Faaliyet Raporlarının görüşülmesi konuları ele alınarak değerlendirildi.

 

30 Mart’ta gerçekleştirilen yerel seçimlerin ardından Ergene Belediyesi ilk meclis toplantısı yapıldı. Meclis toplantısında 19 madde görüşülürken başkan vekillikleri, katip üyeler, komisyon üyelikleri ve başkanlıkların seçimleri gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen seçimlerde 2 MHP’li Meclis üyesinin AK Partiyi desteklemesi çıkan oy sonuçlarından belli oldu.

 

Ergene Belediyesi Meclis toplantısında açılış konuşması yapan Belediye Başkanı Rasim Yüksel; “Bundan sonra herkesin başkanıyım. Verdiğim sözleri teker teker yerine getireceğiz. Bundan sonra Ergene çok daha güzel olacak. Meclis üyelerimize ve belediyemize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

 

Saygı Duruşu, İstiklal Marşı ve Duayla Açıldı

 

Konuşmanın ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Başkan Rasim Yüksel, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de ilk meclisi duayla açtığını Ergene Belediyesi’nin de ilk meclisinin duayla açılmasını istediğini söyledi. Ergene Müftülüğü din görevlisi tarafından okunan duayla Ergene Belediye Meclisi açılışı yapıldı.

 

Meclis Başkan Vekillikleri ve Katip Üyeler Seçildi

 

Tam çoğunluğun sağlandığı belediye meclis toplantısında Nuh Nuhoğlu CHP Grubunun sözcüsü olurken, AK Parti’nin ise Selçuk Gündoğan oldu. Yapılan oylama sonrasında 1. Meclis Başkan Vekilliğine 15 oy ile CHP’li Ali Bakır seçildi. 2. Meclis Başkan Vekilliğine ise CHP’li Yüksel Baydarlı 15 oy ile seçildi. Meclis Katip üyeliklerine ise CHP’den Temel Yörük ve Merdin Candaş 15 oy ile seçildi. Daha sonra ise Encümen üyelerine ve komisyonların başkanlıklarına ve üyelikleri için seçimler yapıldı.

 

MHP’li 2 Meclis Üyesi AK Parti’yi Destekledi

 

 

Yapılan seçimlerde MHP’li 2 meclis üyesinin de AK Partili üyeleri desteklemeleri dikkat çekti. 15 koltuğun CHP’de olduğu Ergene’de 9 koltuk AK Parti’de, 2 koltuk ise MHP’de bulunuyor. İlk Belediye Meclis toplantısında gerçekleştirilen üye, katip, başkan ve komisyonlara yapılan seçimlerde 2 MHP’li belediye meclis üyesinin AK Parti’yi desteklemesi çıkan oy sonuçlarından belli oldu.

 

Haber: Abdurrahim Yıldırım

 



Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
2023-07-26 16:38:10
DEVLETİ SOYANLARA ÇORLU BELEDİYESİ GÖZ YUMDU | Trakya Gündem Gazetesi: […] DEVLET TRİLYONLARCA ZARAR EDERKEN YETKİLİLER NE YAPTI […]
2021-10-22 18:39:12
RUHUNU ŞEYTANA SATMAMIŞ DEVLET YETKİLİLERİ ARANIYOR | Trakya Gündem Gazetesi: […] Merhaba değerli okuyucularım. Çorlu Belediyesinin yolsuzlukları, buda yetmemiş gibi,
2021-10-11 10:42:04