ABE ÇORLU’YU ALAMAZSINIZ

ABE ÇORLU’YU ALAMAZSINIZ

 


Üç dönemdir Çorlu Belediye Başkanlığı görevini yapan ve 30 Mart seçimlerinde CHP den Dördüncü kez aday gösterilen Ünal Baysan, Kendisini eleştiren Ak Parti Tekirdağ Milletvekili ve Çorlu Belediye başkan adayı Özlem Yemişçi’ye Trakya şivesi ile cevap verdi. Başkan Baysan; “Çorlu’yu kazanabilir miyiz diye böldünüz. Ama kazanamayacaksınız, Abe Çorlu’yu alamazsınız” dedi.
Büyük bir gövde gösterisi!
Hafta Çorlu seçim büroları açılışlarıyla gövde gösterilerine sahne oldu. Ak Partinin seçim ofisi açılışına Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam ve kalabalık bir gurup katılırken, ertesi gün CHP seçim ofisi açılışı da aynı gövde gösterisine sahne oldu. Uzun zamandır Çorlu’da görünmeyen CHP Genel başkan yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak’ın yanı sıra yine CHP Tekirdağ Milletvekilleri Emre Köprülü ve Candan YüceeR, Ünal Baysan’ı yalnız bırakmadılar. Yaklaşık 1000 kişiden fazla bir katılımın olduğu Omurtak caddesi üzerinde bulunana seçim ofisi açılışına Tekirdağ Büyükşehir Belediye başkan adayı Kadir Albayrak Çerkezköy, Muratlı, Saray Belediye Başkan adayları ve İl Başkanı Recep Palabıyık, Çorlu İlçe Başkanı Adnan Kum ve kalabalık bir partili gurubu katıldı.
Çorlu Halkından Başkasına Borcum Yok!
Miting havasına dönüşen CHP Çorlu seçim ofisi açılışında ilk konuşmayı İlçe Başkanı Adnan Kum yaptı. Daha sonra sırası ile İl Başkanı, Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kadir Albayrak ve Milletvekillerinin konuşmalarından sonra siz alan Ünal Baysan ince mesajlar içeren konuşmasında; “ El ele gönül gönüle” sloganıyla, elimizin ulaştığı, Türkiye’nin 81 İlinden gelerek, 1991 yılında bir gecede Vatanlarından sürülmüş göçmenlerimiz ve bütün vatandaşlarımızdır. Bu insanlar bizim elini tutup, gönül verdiğimiz vatandaşlarımızdır. Burası Çorlu, burası bizim evimiz. Biz evimize sahip çıkıyoruz. Şu an hala Çorlu’da Ünal Baysan ismi konuşuluyorsa, bunu Çorlu halkına borçluyum. Biz buralara sizlerin desteğini arkamıza alarak bu günlere geldik. Bizim Çorlu halkından başka hiç kimseye borcumuz yoktur. Bu güne kadar hizmetlerimizi beraber yaptık. Cumhuriyet parkını, gölbaşını birlikte açtık. Gerçek yağmurun altında birlikte ıslandık. Gönül bağımızı hep birlikte oluşturduk” dedi.
Bundan Neden Gocunuyorsunuz!
Ak Parti Çorlu Belediye başkan adayı Özlem Yemişçi’nin “Adımız Çorlu, soyadımız rezalet” eleştirisine cevap niteliğinde konuşmasını sürdüren Ünal Baysan; “Bu gün burada ne zorluklardan geçtiğimizi anlatmak istemiyorum. Ama meydanı da boş bırakmam. Kimsenin hakkını da yedirmem. Bizim adımız Çorlu, soyadımız Türkiye dediğimizde neden gocunuyorsunuz. Biz bu sloganımızı kullandığımızda insanlar çok mutlu oluyor. Neden bundan rahatsızlık duyuyorlar anlamıyorum. Siyaset çok önemli bir iştir. Ama dikkat etmek lazım. Siyasette ayağa düşmemek  lazım. Türkiye dememizden, sınırları kanla çizilmiş, hepimizin ailesinden şehitlerin olduğu bir Türkiye kelimesinden rahatsızlık çıkartıyorsanız onu siz bilirsiniz. Çorlu’nun sloganı belli. Adımız Çorlu soyadımız Türkiye” dedi.
Türkiye’de tarihi bir rekor kıracağız!
Eleştirilerine devam eden Ünal Baysan gördüğü ilgiden son derece menün kalırken, yerel seçimlerde tarihi bir fark atacaklarını ifade ettiği konuşmasına şu sözlerle devam etti; “Değerli dostlar burada kendimizi anlatmaya ne kadar gerek var bilmiyorum. Göz görür, kalp hisseder, el dokunur. Çorlu’da ki değişikliği, hizmeti herkes görüyor. Çorlu’dan bir parça alıp götürdüler. Acaba Çorlu’yu alır mıyız diye. Ergene’yi de, Çorlu’yu da alamazsınız.  Tarihi bir rekorla seçimi yine kazanacağız. Hedefimiz %65 bunu hissediyorum, görüyorum. Abe siz Çorlu’yu alamazsınız. Çorlu Belediyesi sosyal belediyecilik anlayışıyla bu gün girmediği ev kalmamıştır. Beş Bin gariban aileye erzak ve kömür yardımı yapıyoruz. Her gün ihtiyaç sahibi, evinde aş pişiremeyen  1000 Vatandaşımıza sıcak yemek veriyoruz. Hükümet bu ailelerin dini duygularını sömürerek oylarını aldı. Ama hizmet vermedi. Sosyal Belediyecilik anlayışı olarak hangi evde ne ihtiyaç var görmek, çözmek bizim görevimizdir. Yaptıklarımız ve yapamadıklarımız ortada. 2009 Yerel seçimlerinde verdiğimiz sözlerin ve projelerin %98 ini gerçekleştirdik” dedi.
Çorlu Devletten yardım alamıyor!
Ünal Baysan konuşmasının son bölümünde Çorlu’nun hak ettiği Devlet yardımı alamadığını eleştirerek; “Maalesef Çorlu Devlet yardımı alamıyor. Kendileri kazanırsa alabilecekler mi. Birileri bir şeyle alacak aama siz mi alacaksınız, başkaları mı alacak onu bilemem. Dört yıldan beri Devletin hiçbir hizmeti Çorlu’ya gelmedi. Adliye Sarayı, Hükümet Konağı, Gençlik Merkezi ve Kültür Merkezi. Bunların hiç birisi yapılamadı. Biz gençlerimiz için her Mahallemize spor kompleksleri yaptık. Yüzme Havuzu yapıyoruz. Projesi tamam. İhalesi yakında bitecek. Bakanlıktan Yüzme Havuzu ile ilgili projeyi Yedi Ayda alamadık.  Milletvekillerimiz neredeydi. Neden yardımcı olmadılar. Önemli olan burada Çorlu’nun kalkınmasıdır. Hep beraber çalışacağız, hep beraber başaracağız. Bizler gelip geçiciyiz. Sizler kalıcısınız. Çorlu’nun gerçek sahipleri sizlersiniz” Dedi. Yapılan konuşmalardan sonra CHP seçim ofisinin açılışı gerçekleştirildi.
Haber: Abdurrahim Yıldırım






Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
2023-07-26 16:38:10
DEVLETİ SOYANLARA ÇORLU BELEDİYESİ GÖZ YUMDU | Trakya Gündem Gazetesi: […] DEVLET TRİLYONLARCA ZARAR EDERKEN YETKİLİLER NE YAPTI […]
2021-10-22 18:39:12
RUHUNU ŞEYTANA SATMAMIŞ DEVLET YETKİLİLERİ ARANIYOR | Trakya Gündem Gazetesi: […] Merhaba değerli okuyucularım. Çorlu Belediyesinin yolsuzlukları, buda yetmemiş gibi,
2021-10-11 10:42:04
DEVLET DOLANDIRILIYOR DEVLETİN YETKİLİLERİ NEDEN SESSİZ | Trakya Gündem Gazetesi: […] DEVLET TRİLYONLARCA ZARAR EDERKEN YETKİLİLER NE YAPTI […]
2021-09-11 19:05:00