TEKİRDAĞ CHP’DE PALABIYIK DÖNEMİ

TEKİRDAĞ CHP’DE PALABIYIK DÖNEMİ

TEKİRDAĞ CHP’DE PALABIYIK DÖNEMİ

21.05.2012

CHP Tekirdağ 34 olağan il kongresinde yapılan seçimlerde Recep Palabıyık 358 oy alarak Tekirdağ İl Başkanlığı görevine seçildi. Kongrede diğer aday eski Tekirdağ Milletvekili Mehmet Nuri Saygun 165 oy alırken, 8 oy da geçersiz sayıldı. Kongrede İl Başkanı Kadir Albayrak’ın Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak ve bazı İlçe başkanlarını eleştirmesi damgasını vurdu.

TEKİRDAĞ CHP’DE PALABIYIK DÖNEMİ

CHP Tekirdağ 34 olağan il kongresinde yapılan seçimlerde Recep Palabıyık 358 oy alarak Tekirdağ İl Başkanlığı görevine seçildi. Kongrede diğer aday eski Tekirdağ Milletvekili Mehmet Nuri Saygun 165 oy alırken, 8 oy da geçersiz sayıldı. Kongrede İl Başkanı Kadir Albayrak’ın Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak ve bazı İlçe başkanlarını eleştirmesi damgasını vurdu.

Tekirdağ İsmet İnönü kapalı spor salonunda yapılan CHP il kongresine ilgi büyük oldu. Toplam 614 delegenin kayıtlı olduğu kongreye üst düzey protokol katılımının da bir hayli fazla olması dikkat çekti. Divan Başkanlığını CHP Çanakkale Milletvekili ve Tekirdağ il denetmeni Serdar Soydan’ın yaptığı kongreye; CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, CHP Tekirdağ Milletvekilleri Emre Köprülü, Candan Yüceer, CHP Kırklareli Milletvekilleri Kemal Değirmenci, Recep Gürhan, Eski Milletvekilleri Güneş Gürseler, Enis Tütüncü, Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç, CHP li İlçe ve Belde Belediye Başkanları, partililer ve davetliler katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından faaliyet ve hesap raporları okunarak oy birliği ile kabul edildi. Zaman zaman sert eleştirilerin ve tartılmaların yapıldığı kongrede Blok liste oy birliği ile kabul edildi. İl Başkanı olarak son konuşmasını yapan Kadir Albayrak, Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak’ı ve bazı ilçe başkanlarını sert bir şeklide eleştirerek; “9. İlçe başkanımız bir lokanta köşesinde il başkanı belirliyor.Ben bunu medyadan öğreniyorum. Bunun yeri lokanta değil partidir. Sayın Faik Öztrak artık örgütlerin üzerinden elinizi çekin. İlçe başkanlarına ve delegelere baskı yapmayı bırakın. Herkes kendi hür iradesini ortaya koysun. ya örgütlerin üzerinden elinizi çekiniz. Ya Ankara’ya gidin uzman olduğunuz branştaki çalışmanızı yapınız” Dedi. Başkan Albayrak’ın konuşması sırasında salonun bazı bölümlerinde Öztrak’a karşı tepkiler ve yuhalama sesleri yükseldi. Milletvekilleri, Belediye Başkanları ve partililerin konuşmasından sonra kürsüye gelen İl Başkan adaylarından Recep Palabıyık şahsi menfaatler için aday olmadığını açıkladı.

Kimse benden ard niyet beklemesin!

Konuşma sürelerinin uzun olması ve salonun sıcak olmasından dolayı delegeler ve salonda bulunanların sıkıldığı gözlerden kaçmazken, İl Başkan Adayı Recep Palabıyık birleştirici ve bütünleyici anlamda yaptığı konuşmada; “Ben şahsi çıkar ve menfaatleri hesaplayarak aday olmadım. Partimin başarılı olabilmesi adına çalışmak için aday oldum. Burada yapılan bazı konuşmaları duyduktan sonra da iyi ki aday olmuşum diyorum. Kadir Albayrak ve yönetim kuruluna bü güne kadar yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Hepimiz Tüm Partililer olarak bir bütünüz. Partimize gönül vermiş, inanmış herkese kapımız açıktır. Hiç kimse benden ard niyet beklemesin. Bizler herkesi kucaklamaya hazırız. Önümüzdeki Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri için hepimiz canla başla çalışmalıyız. Göreve geldiğimizde halkın her kemsinin içinde olup sorunlarının çözümü için çaba göstereceğiz. Kendime, geçmişime, partime ve sizlere güveniyorum. Sizlerin bana olan güveninizi asla boşa çıkartmayacağım. Hedefimiz 2014 Yerelde, 2015 Genelde iktidar olmaktır” Dedi.

Recep Palabıyık’ın konuşmasından sonra diğer aday eski Milletvekili Mehmet Nuri Saygun Söz aldı. Uzun bir konuşma yapan saygun il başkanlığı için delegelerden destek istedi. Yapılan konuşmalardan sonra akşam saatlerinde oy verme işlemine geçildi. Yapılan oylamada 358 Oyla CHP Tekirdağ İl Başkanlığı görevine Recep Palabıyık getirildi. CHP Tekirdağ İl Teşkilatının yeni yönetimi de şu isimlerden oluştu; Nedim Akar,Dilşat Aydın,Gökçe Bayol,Huriye Bayram,Şeref Çetin,Şevket Sadık Doğrukalp,Vecdi Dölek,Meltem Dağlı Dülger,Erdal Er,Ufuk Ersöz,Müzeyyen Gürkan,Özcan Kabak,Sedat Kaplan,Veysel Kaplan,Şeraffettin Karbuz,Telat Keskin,Koray Kestam,Melike Sezgün,Levent Şentuna,Gülşen Tufan

Haber: Abdurrahim Yıldırım


Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
2023-07-26 16:38:10
DEVLETİ SOYANLARA ÇORLU BELEDİYESİ GÖZ YUMDU | Trakya Gündem Gazetesi: […] DEVLET TRİLYONLARCA ZARAR EDERKEN YETKİLİLER NE YAPTI […]
2021-10-22 18:39:12
RUHUNU ŞEYTANA SATMAMIŞ DEVLET YETKİLİLERİ ARANIYOR | Trakya Gündem Gazetesi: […] Merhaba değerli okuyucularım. Çorlu Belediyesinin yolsuzlukları, buda yetmemiş gibi,
2021-10-11 10:42:04