SEÇİM YATIRIMI YAPMADIK

SEÇİM YATIRIMI YAPMADIK

SEÇİM YATIRIMI YAPMADIK

30.04.2012

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Güleroğlu Mart 2011 yılında göreve geldiklerini ve çalışma sürçleri içerisinde yaklaşan oda seçimlerine yönelik herhangi bir seçim yatırımı yapmadıklarını, Yaptıkları çalışmaların Oda seçimlerine yönelik çalışmalar olmadığını ve böyle bir düşünce ile göreve gelmediklerini açıkladı.

SEÇİM YATIRIMI YAPMADIK

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Güleroğlu Mart 2011 yılında göreve geldiklerini ve çalışma sürçleri içerisinde yaklaşan oda seçimlerine yönelik herhangi bir seçim yatırımı yapmadıklarını, Yaptıkları çalışmaların Oda seçimlerine yönelik çalışmalar olmadığını ve böyle bir düşünce ile göreve gelmediklerini açıkladı.

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO) tarafından basınla istişare toplantısı gerçekleştirildi. Divan Otel`de gerçekleştirilen toplantıya Çorlu TSO Meclis Başkanı İhsan Erik, Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Güleroğlu, odanın yönetin kurulu ve meclis üyeler ile basın mensupları katıldılar. Güleroğlu Çorlu Ticaret ve Sanayi odasının asla siyasete alet etmeyeceklerinin de sözlerine ekledi.

Uzun zamandır erteledikleri basın toplantısını gerçekleştirdiklerini ifade eden oda meclis başkanı İhsan Erik: “Odamızın İsmail Güleroğlu başkanlığı dönemindeki ilk toplantısı oldu. Basın mensuplarına toplantıya katılımlarından ve gerek odamıza gerekse şahsıma verdikleri desteklerden ötürü teşekkür ediyorum. Odamız Türkiye`de yer alan 364 oda ve borsa içerisinde 12. sırada akredite olan oda oldu. Önümüzde büyük odalar var. Bu odaların hemen ardından Çorlu odamız da akredite olarak önemli bir başarıya imza attı.Bu çalışmalarından ötürü Yönetim Kurulu Başkanımıza ve yönetim kurulu üyeleri ile emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Tekirdağ`ın Büyükşehir Belediyesi olması planlandığının hatırlatılması ve burada Çorlu`nun alacağı rolün sorulması üzerine Erik: “Tekirdağ`ı Çorlu besliyorsa, mevcut 6 milletvekilinden 3`ünü alması hakkıdır. Bizler Anadolu`ya gerçekleştirdiğimiz seyahatlerde sürekli olarak Belediye Başkanınız, milletvekiliniz ticaret ve sanayi odasından mı soruları ile karşılaşıyoruz. Bu sorulara cevap veremiyorduk. Bir önceki başkanımız, Özlem Yemişçi milletvekili oldu. Bizler tamamıyla gönüllülük esasına göre çalışıyoruz. Odadan aldığımız 40 TL`lik bir huzur hakkı var. Bu hakkımızı almıyoruz. Tüm üyelerimiz bunu almıyorlar ve oda olarak verdiğimiz öğrenci burslarına ekliyoruz” diye konuştu.

Daha sonra söz alan Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Güleroğlu ise: “Akreditasyon Çorlu için önemli bir konu bunun onurunu ve gururunu yaşıyoruz. Biz oda olarak daha önce akredite olmuş olan bir odaydık şimdi A kategorisine yükseldik. Bu kategoriye yükselen Türkiye`ki 12. oda olduk. Yönetim kurulu üyelerimize, meclisimize ve oda personeline başarılarından ötürü teşekkür ediyorum. Bunun bir ekip çalışması olduğunun bilincindeyiz” dedi.

Güleroğlu: “2009 yılında yönetim kurulu üyesi olarak odada yer aldım. Çorlu`nun geleceği adına o tarihten bu yana pek çok ilke imza attık. Islah OSB`lerin kurulması Çorlu için çok önemliydi. Bölgemizdeki dağınık sanayinin ıslah edilmesi ile hem çevre açısından hem de gelecek açısından çok önemli bir iş başarıldı. Çorlu için iyi bir işe imza attık. Yine Ergene Nehrinin kirliliği konusunda hükümet, bizim taleplerimizle birlikte harekete geçti. Çorlu`ya ait olan Çorlu TSO`nun koordinatörlüğünde bu çalışmalar yapıldı. Projeler konusunda da KOSGEB`in onayladığı ilk kurumsal projeyi hazırladık” diye konuştu.

Üye sayımız her geçen gün artıyor diyen Güleroğlu: “Nisan 2012 ayı itibariyle Çorlu TSO üye sayısı 5 bin 480`dir. Bunların 381`i tekstil, 120 adedi deri, 15 adedi un, 9 adedi yağ, 27 adedi kağıt, 101 adedi kimya, 85 adedi otomotiv yan sanayi ve Avrupa Serbest Bölgesinde çeşitli sektörlerde 120 adet toplamda 758 adedi sanayi kuruluşudur” şeklinde konuştu.

“Çorlu Üniversitesini 7 – 8 Ay Önce Biz İstedik”

Çorlu için 7 – 8 ay kadar önce bir talepleri olduğunu da belirten Güleroğlu: “Çorlu TSO olarak mevcut fakültenin yanı sıra fakülteler kurulmasını, bunun yanı sıra bağımsız bir üniversite açılmasını istedik. Şu an fakülteden ziyade Çorlu`ya bir üniversite kurulması isteği gündeme getirildi. Bununla ilgili çalışmalarımızı 7 – 8 ay kadar önce başlatmış, görüşmeler yapmıştık ancak bunu kamuoyuyla paylaşmamıştık. Önümüzdeki günlerde Çorlu`nun üniversitesine kavuşacağını düşünüyorum. Taleplerimizi iletmekteki cesaretimizi devam ettirdiğimiz sürece istediğimizi alabiliriz” dedi.

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Güleroğlu, basın mensuplarının Çorlu TSO`nun yeni hizmet binası, yaklaşan oda seçimleri Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Çorlu`nun buradaki rolü konularında yönelttiği sorulara da yanıtlar verdi. İsmail Güleroğlu : “Yeni hizmet binası konusunda 1,5 yıl kadar önce arsamızı aldık. Sonraki süreçte lejantta sıkıntı yaşadık. Yarısı belediye hizmet alanı olan bu alanında kaldırılması uzun zaman aldı. Buranın tamamı resmi kurum alanı oldu. O alanla ilgili talebimiz 1/25000`liklerin gündeme gelmesi ile birlikte alanın ticari alana dönüştürülmesi oldu. Planlarımızı uzun vadeli olarak yaptık. Eğer vizyon taşıdığınızı iddia ediyorsak hizmet binamızın bize en az 30 – 40 cevap verebilir nitelikte olması gerekir. Biz bu alanda 9 bin metrekarelik inşaat planladık. Odamız bütçesi ile bu yatırımı kısa sürede yapabilmemiz mümkün görünmüyor. Odamızın bu yıl ki bütçesi 2 milyon 800 bin TL olarak belirlendi. Geçtiğimiz yıl bu bütçe 2 milyon 500 bin TL`ydi. Bu rakamlarla bırakın bina yapmayı, verdiğiniz hizmetleri arttırmanız bile çok zor. Bu da alanın ticari alan olması isteğimizin ne kadar geçerli olduğunun göstergesidir. Geçmişte yaptığımız ancak kabul görmeyen ticari alan talebimizi bir kez daha yineledik. Arsadaki lejant problemi sonuçlandıktan sonra yeni bina ile ilgili startımızı vereceğiz” diye konuştu.

Güleroğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Seçim konusuna gelince şahsen seçimi zerre kadar düşünmüyorum. Şu anda sadece hayata geçireceğimiz projeler ve yapmamız gereken işlere yoğunlaşmış durumdayım. Bugüne kadar seçime yönelik bir propaganda yapmadım, yapmamda sadece ne yaptıysak bunu söyledim. Seçimle ilgili olarak henüz hiçbir şey düşünmüş değilim. Çorlu ilden büyük ilçe olmasına rağmen, Tekirdağ`ın gölgesinde kaldı. 3 milletvekili ile beraber bu yavaş yavaş değişmeye başladı. Büyükşehir içerisinde de Çorlu olması gereken yerde olacaktır.”

Güleroğlu ayrıca: “Vizyonumuzu sürekli gelişen, farklılıklar yaratan lider bir oda olmak olarak belirledik. 2012 yılında hazırlayarak KOSGEB`e teslim ettiğimiz Her Kobiye Bir Proje projemiz ve Trakya Kalkınma Ajansına teslim ettiğimiz İşte Çorlu Projemiz Onaylandı.

Odamız içinde bilgi işlem birimi kurulması ve daha fazla personel istihdam edilmesi konusu gündeme geldi. Odamız kalite sistemini benimsemiş, sürekli gelişmeyi hedefleyen, üyeleri, çalışanları ve çevresindekilerin tavsiyelerini, eleştirilerini ve isteklerini değerlendirerek karar alan, ilkelerine, taahhütlerine, çalışma prensiplerine sadık olarak meslek etiğini ve taahhüdünü koruyan, üyelerine ve içinde bulunduğu topluma karşı sorumluluk sahibi bir oda olarak çalışmalarına devam edecek. Üyemiz olan kuruluşların, verimli, kaliteli gelişen dünya ile rekabet edebilen, çevre koruma bilinciyle üyemiz olan kuruluşların, verimli, kaliteli gelişen dünya ile rekabet edebilen, çevre koruma bilinciyle davranan kurum olmaları için bilimsel dayanağı olan her türlü destek, eğitim ve çalışmayı sağlayan, aynı zamanda Çorlu`nun yaşam kalitesini yükselterek çağdaş ve özgün bir yapıya ulaşmasında öncülük eden ve yön verecek bir kurum olarak varlığını sürdürecektir” şeklinde konuştu.

Haber: Abdurrahim Yıldırım

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
2023-07-26 16:38:10
DEVLETİ SOYANLARA ÇORLU BELEDİYESİ GÖZ YUMDU | Trakya Gündem Gazetesi: […] DEVLET TRİLYONLARCA ZARAR EDERKEN YETKİLİLER NE YAPTI […]
2021-10-22 18:39:12
RUHUNU ŞEYTANA SATMAMIŞ DEVLET YETKİLİLERİ ARANIYOR | Trakya Gündem Gazetesi: […] Merhaba değerli okuyucularım. Çorlu Belediyesinin yolsuzlukları, buda yetmemiş gibi,
2021-10-11 10:42:04