CUMHURİYETİ KORUMAK TEMEL AMACIMIZDIR

CUMHURİYETİ KORUMAK TEMEL AMACIMIZDIR

CUMHURİYETİ KORUMAK TEMEL AMACIMIZDIR

10.04.2012

Türk Polis Teşkilatının 167 kuruluş yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde de törenlerle kutlandı. Çorlu Emniyet amirleri Yaşar Terzioğlu, Ender Özköslü ve Çorlu Belediye başkanı Ünal Baysan Basın mensuplarının fotoğraf makinesini alarak, gazetecilerin fotoğraflarını çektiler.

CUMHURİYETİ KORUMAK TEMEL AMACIMIZDIR

Türk Polis Teşkilatının 167 kuruluş yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde de törenlerle kutlandı. Çorlu Emniyet amirleri Yaşar Terzioğlu, Ender Özköslü ve Çorlu Belediye başkanı Ünal Baysan Basın mensuplarının fotoğraf makinesini alarak, gazetecilerin fotoğraflarını çektiler.

Türk Polis Teşkilatının 167 kuruluş yıldönümü Dolayısıyla 9. Nisan Akşamı Süleymaniye camiinde Çorlu Emniyet Müdürlüğü tarafından Mevlit okutuldu. 10. Nisan sabahı Atatürk anıtı önünde düzenlenen tören saygı duruşu ve istiklal marşıyla başladı. Emniyet Müdürü Cemal Dalman’ın Atatürk anıtına çelenk koymasının ardından kutlamalara Belediye düğün salonunda devam edildi. Burada yapılan törene; Çorlu Kaymakamı Ali Dursun, Emniyet Müdürü Cemal Dalman, Emniyet Amirleri, komiserler, polis memurları, Belediye Başkanı Ünal Baysan ve yardımcıları, İlçe jandarma bölük komutanı Binbaşı Kudret Sarıtaş, Merkez Komutanı Albay Sedat Tosun, Cumhuriyet Baş savcı vekili Ahmet Murat Derme, Cumhuriyet savcıları Özgür Bozkurt, Sedat Taş, Yenice Belediye Başkanı Mızrap Topaloğlu, Velimeşe Belediye Başkanı Rasim Yüksel, daire müdürleri, Siyasi partilerin, sivil toplum kuruluşlarının oda ve birliklerin temsilcileri ve davetliler katıldı.

Güç fakat son derece şerefli bir mesleğimiz var!

Çorlu Belediye düğün salonunda yapılan kutlamada bir konuşma yapan Çorlu Emniyet Müdürü Cemal Dalman zor ama şerefli bir mesleği ifa ettiklerini belirten konuşmasında; “Sayın Kaymakamım, çok değerli protokol,sevgili Çorlu halkı, Hanımefendiler, beyefendiler,değerli basın mensupları, güç fakat son derece şerefli bir görevi canı pahasına yerine getiren sevgili meslektaşlarım. Bu gün başarıları, fedakarlıkları ve kahramanlıklarıyla aziz Türk halkının sevgisini ve güvenini en üst düzeyde kazanmanın haklı onurunu yaşayan Türk Polis Teşkilatının 167 kuruluş yıldönümü kutlamalarına hepiniz hoş geldiniz.

İlk defa Polis teşkilatı 10. Nisan 1845 tarihinde yayınlanan Polis nizamnamesiyle kurulmuştur. 1845 Tarihi Türk Emniyet Teşkilatı açısından önemli bir noktadır. Çünkü bu tarihe kadar Zabıta olarak nitelenen teşkilat 10 Nisan 1845 den itibaren polis adı altında hayata geçmiş ve Emniyet Teşkilatının kuruluş günü olarak kabul edilmiştir. Türk Polisi anayasa, kanunlar, tüzükler, yönetmeliklerin kendisine verdiği yetkiyle cesaret, feragat ve fedakarlıklarla gece gündüz demeden görevini yapmakta ve devletin bekası, milletin huzur ve güvenliği için kutsal yemine bağlı kalarak gerektiğinde canını ve malını feda etmekten çekinmemektedir.Tüm bu hizmetleri yerine getirirken huzuru, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı Atatürk milliyetçiliğine bağlı Türk milletinin bağımsızlığını ve ülkenin bölünmez bütünlüğünü Cumhuriyeti ve Demokrasiyi korumak, kişilerin ve toplumun refah, huzur ve mutluluğunu sağlamak temel amacımızdır.

Bu gün gelmiş olduğu noktada Türk Polisi çağın bilim ve teknolojisine uygun, hukukun üstünlüğü prensibini ilke edinerek en üst seviyede hukuk bilgisine ve mevzuatına hakim, modern araç ve gereçlerle donanımlı, görev ve sorumluluklarının bilinci içerisinde yüksek disiplin anlayışına sahip, insan hak ve özgürlüklerine saygılı, vatandaşlarımıza karşı hoş görülü, güler yüzlü ve yardımsever olmasıyla Türk milletinin gönlünde çok itibarlı bir yere sahiptir. Böylesine üstün görev anlayışı içerisinde ülkemize ve milletimize hizmet vermeyi düstur edinen polisimizin de her şeyden önce bir insan, kendi ailesinden sorumlu bir baba, bir anne olduğu, görevinin haricinde sosyal hayatın beşeri ilişkileri içerisinde kendi ailesine karşı yükümlülüklerinin de bulunduğu unutulmamalıdır.

Polisin olayları önlemesi, suçluların yakalanabilmesinde halk desteğinin önemiyle polis, vatandaş diyalogu ne kadar iyi olursa, başarıya o denli ulaşacağının çok iyi bilinmesi gerekir. Kendi huzuru ve dolayısıyla hepimizin huzuru için halkımız polisine güvenmeli ve yardımını esirgememelidir. Daha güzel günler için polis, vatandaş el ele olmalıdır. “Halkıyla bütünleşmeyen hiçbir kurum, halkına dayanmayan hiçbir hizmet başarılı olamaz” Düşüncesinden hareketle ilçemizde de halkla ilişkilere büyük önem verilmiş, çağdaş yönetim anlayışıyla ve insan odaklı hizmet prensibiyle haklımızın güven ve desteğinin kazanılmasında büyük başarılar elde edilmiştir.

Yüce Önder Atatürk’ün ilke ve inkılaplarına bağlı, insan haklarına ve hukukum üstünlüğüne gönülden inanmış, üstün vatan sevgisi, görev aşkı, bilgi birikimi ve sorumluluk bilinciyle teşkilatımızı daha da yükselteceğiz. Türk Polisleri olarak hedefimiz, toplumsal barışı sağlanmış, kalkınmasını gerçekleştirmiş, huzurlu ve güvenli bir Türkiye’dir. Bu duygu ve düşüncelerle mensubu olmakla şeref duyduğum Emniyet Teşkilatımızın 167 kuruluş yıldönümünde hatırlarını daima kalplerimizde yaşattığımız aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimize minnetle anıyor,yakınlarının acılarını paylaşıyor ve görevi başında bulunan teşkilat mensuplarımıza eş ve çocuklarına sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyorum. Hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum” Dedi.

Amirler gazeteci oldu!

Çorlu Emniyet Müdürü Cemal Dalman’ın konuşmasından sonra basın mensupları bir araya gelerek Başta Cemal Dalman olmak üzere salonda bulunana amir ve memurların gününü kutladı. Basın mensuplarıyla hatıra fotoğrafı çektiren Emniyet Müdürü Cemal Dalman teşekkürlerini iletti. Basın mensuplarını fotoğraf marinalarını alan Çorlu Emniyet amirleri Ender Özköslü, Yaşar Terzioğlu ve Belediye başkanı Ünal Baysan örnek bir tablo oluşturdular.

Haber: Abdurrahim Yıldırım



Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
2023-07-26 16:38:10
DEVLETİ SOYANLARA ÇORLU BELEDİYESİ GÖZ YUMDU | Trakya Gündem Gazetesi: […] DEVLET TRİLYONLARCA ZARAR EDERKEN YETKİLİLER NE YAPTI […]
2021-10-22 18:39:12
RUHUNU ŞEYTANA SATMAMIŞ DEVLET YETKİLİLERİ ARANIYOR | Trakya Gündem Gazetesi: […] Merhaba değerli okuyucularım. Çorlu Belediyesinin yolsuzlukları, buda yetmemiş gibi,
2021-10-11 10:42:04