ÇORLU YENİ SANAYİ`DE ENERJİK ALT YAPI

ÇORLU YENİ SANAYİ`DE ENERJİK ALT YAPI

Geçtiğimiz dönemlerde Yeni Sanayi Sitesi Kooperatifi yönetimi tarafından sanayi esnafının elektrik kesinti ve arızalarından dolayı oluşan şikâyetlerinin dile getirilmesi ve yapılan girişimler neticesinde başlatılan çalışmalar son sürat devam ederken sanayi sitesi içerisinde yeni trafoların yerleştirilmesi dikkatlerden kaçmadı. 2 etap olarak planlanan çalışmaların 1. Ayağında enerji nakil hatları tamamıyla yer altına alındı.

Sanayi Esnafından Teşekkür

1972 yılında kurulan Çorlu Koordine Küçük Sanayi Sitesinin geldiği noktada bölgenin en önemli ticaret ve istihdam merkezlerinden biri olmasından dolayı mevcut enerji hatları, talebi karşılayamaz duruma gelerek sık sık arızalarla karşı karşıya kalıyor ve bu elektrik arızaları iş kaybına yol açıyordu. Sanayi sitesi esnaf ve ortakları gerçekleştirilen enerji hatları yenileme çalışmalarından ötürü duyduğu memnuniyetleri ifade ederken “İş yerlerimizde yeni teknoloji cihazlar ve makinelerle imalat, tamirat ve üretim yapıyoruz. Bu anlamda eskiden elektrik kesintileri ve arızaları ile çok sık karşılaşıyorduk. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dediler.
Dobrucalı “Çalışmalarda bu sene yapılan asfaltlarımız etkilenmemiştir”
Çorlu Yeni Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı konuya ilişkin yaptığı açıklamada yapılan çalışmalar neticesinde 1. Etapta bulunan 500`e yakın işletmenin elektrik ile sıkıntısının kalmayacağına dikkat çekti. Dobrucalı ayrıca enerji hatlarının yer altına alınmasından dolayı kazılan asfaltların bu sene asfaltlama çalışması yapılan yerlerde olmadığına vurgu yaparken “Geçtiğimiz yıllarda asfaltlanan yollarda zaruri bir şekilde lokal çalışmalar yapılıyor. Bu anlamda enerji hatlarının yer altına alınması işlemi tamamlandıktan sonra TEAŞ tarafından asfaltlama çalışmaları gerçekleştirilecek” dedi. Dobrucalı bu sene yapılan asfaltlama çalışmalarının planlamasını enerji hatlarının geçeceği yerleri dikkate alarak gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Kooperatif Başkanı Zeki Dobrucalı son olarak 2. Etapta bulunan bin kadar işletmeyi ilgilendiren çalışmaların TEAŞ tarafından yatırım planlarında bulunduğuna sözlerine eklerken “1. Etap çalışmalarının kısa süre içerisinde tamamlanacak. Akabinde 2. Etap çalışmalar başlamasını ve 2015 yılının ilk çeyreği itibari ile enerji ile ilgili çalışmaların sonlanacağını düşünüyorum” dedi. Dobrucalı ayrıca “Emeği geçen herkese teşekkürlerini iletiyorum” dedi.

Haber: Abdurrahim Yıldırım

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
2023-07-26 16:38:10
DEVLETİ SOYANLARA ÇORLU BELEDİYESİ GÖZ YUMDU | Trakya Gündem Gazetesi: […] DEVLET TRİLYONLARCA ZARAR EDERKEN YETKİLİLER NE YAPTI […]
2021-10-22 18:39:12
RUHUNU ŞEYTANA SATMAMIŞ DEVLET YETKİLİLERİ ARANIYOR | Trakya Gündem Gazetesi: […] Merhaba değerli okuyucularım. Çorlu Belediyesinin yolsuzlukları, buda yetmemiş gibi,
2021-10-11 10:42:04