HANGİ PARTİ KİMLERLE NEYİN PAZARLIĞINI YAPIYOR

HANGİ PARTİ KİMLERLE NEYİN PAZARLIĞINI YAPIYOR

Yerel seçim sürecine girdiğimiz şu günlerde aday adayları aylardır çalışmalarına hızlı bir şekilde devam ederken, partilerin yapmadıkları pazarlıklar da kulis bilgileri olarak yavaş yavaş kamuoyuna sızmaya başlıyor. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan adaylarını açıklayan AK Parti ve CHP henüz birçok büyük ilçeyi açıklamadan beklemesi kafa karıştırıyor. İlk akla gelen soru ise kimlerle ne pazarlıklar yapıldığı. Nasıl bir siyasi denge kurulmaya çalışılıyor?

Tekirdağ genelinde Çorlu dahil birçok ilçede hem CHP’de hem de AK Parti’de Belediye Başkan adayları açıklanmazken, YYY Parti’de Ergene’de henüz kamuoyuna yansıyan bir adayın olmaması birçok kulis bilgisinin ortaya dökülmesine neden oldu. Artık millet komplo teorileri üretmeye başlıyor. Bunların başında Ergene ilçesinde CHP ve YYY Parti’nin ortak bir isim üzerinde anlaşarak seçime girecekleri konusu ağırlık basarken, kiminle, hangi isimle seçime gidilip kazanılacağı merak ediliyor. İşte herkesin üzerinde durduğu en önemli konu da bu. Dedim ya, bu sadece bir komplo teorisi şeklinde halkın içinde son zamanda sıkça konuşulan bir konu. Ben de sizlerle paylaşmak istedim. Ne kadar tutar, takdir sizlerin. Çorlu Belediye Başkanı ve bu seçimler içinde aday adayı olan Ahmet Sarykurt’un Ergene ilçesine kaydırılıp, CHP ve YYY Parti’nin ortak adayı olarak gösterileceği, Ergene’deki mevcut başkan ve aday adayı olan Rasim Yüksel’in de Çorlu’ya kaydırılıp yine CHP ve YYY Parti ittifak adayı yapılacağı söylentileri her geçen gün daha fazla konuşulurken, YYY Parti’den Çorlu Belediye Başkan aday adaylığını açıklayan Erkan Düzenli’nin de ikna edilerek bu sisteme dahil edilerek Çorlu’da gerçekten temiz ve kirlenmemiş bir isim olan Erkan Düzenli’nin Rasim Yüksel için önemli bir güç olacağı düşüncesi ile bu iki ismi halkın karşısına çıkartma planlarından bahsedilmesi sizce de son derece saçma sapan bir konu olabilir. Bana sorarsanız siyaset bu, neyin ne olacağı, kimlerin kimlerle ne gibi pazarlıklar yaptığına da siyaset de birçok kez şahit olduğum için, artık hiçbir şeye şaşırmıyorum. Bu bir de siyaset ve pazarlık oldu mu hiç şaşırmam, olur mu olur diyebilirim.

Ergene’de Ahmet Sarykurt’un ittifak adayı gösterilmesi durumunda neler olur; CHP ve YYY Parti tabanı Sarykurt’u benimser, kabullenir. Mevcut aday adayları Nuh Nuhoğlu ve Bora Küçükçetin, Rasim Yüksel mi, Sarykurt mu diye sorsanız benim fikrimce kesinlikle Ahmet Sarykurt’u tercih ederler. Bu her iki isim ve YYY Parti yönetiminden tabanı hiç birisi Rasim Yüksel ile çalışmaz, yan yana da gelmezler. Fakat Ahmet Sarykurt ismi altında bu saydığım unsurlar bir araya gelebilirler. Bir de bunu yanında Rasim Yüksel’in başkanlık döneminde bir türlü yapamadığı hizmetler ve halkın beklentilerini karşılayamamış olması da göz önüne alırsanız, Ergene’de Rasim Yüksel en az beş sıfır geride başlar. Ergene’de her iki parti de şunu gayet iyi biliyor ki, ittifak yapmadan bu seçimi kazanamayacaklar. AK Parti Ergene’de MHP ile yapılacak bir ittifakla açık ara seçimi kazanma ihtimali yüksek. 24 Haziran seçim sonuçları bunu net olarak ortaya koyuyor. Bazı derin güçler Rasim Yüksel’i şimdilik bir koltukta tutmak istediklerinden olsa gerek, bir yerde başkan olarak tutma derdindeler. Ahmet Sarykurt’un eski Belediye Başkanı Ünal Baysan’ın kumandasında bir türlü çıkamamış olması ise Çorlu’da büyük bir handikap olarak değerlendirilip, halkın uzaktan kumanda ile değil, kendi ve ekibinin iradesi ile iş yapacak bir başkan istemiş olması da bu komplo teorisi diye nitelendirilecek tezin doğrulanmasında da büyük pay sahibi olur. Peki bu komplo teorisi gerçekleşmesi imkansız diye düşünebilecek birçok kişi olacaktır. Madem ki öyle bu konu neden son zamanlarda her yerde konuşulur oldu. Ateş olmayan yerden duman tütmez dedikleri gibi demek ki bir yerlerde bir ateş yakılmış ki dumanı taaa buralara kadar gelmiş. Ankara’da kapalı kapılar ardında bin bir türlü pazarlıkların yapıldığı şu dönemde böyle bir pazarlığın yapıldığı şeklindeki söylentiler de hiç de yabana atılmayacak kadar ciddiye alınmalıdır diye düşünüyorum.

AK Parti ile MHP arasında yaşanabilecek bir ittifak da nasıl bir dağılım ve hangi ilçe kime verilecek tartışmalarını da unutmamak gerekir. Çorlu’dan sürpriz bir MHP adayı tabii ki AK Parti ile ortak belirlenmiş bir isim olabilir mi, bence de olabilir. Ya da AK Parti’nin adayının altına bir MHP’li Başkan yardımcısı, bir tane Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclis üyeliği ve en az üç tane de Belediye Meclis Üyeliği verilip, Çorlu ve Ergene’de girilecek bir yerel seçimde çok daha farklı bir tabloyu 31 Mart akşamı yaşayacağımızı tahmin ediyorum. Belediye Meclis üyelerinden açıklanmamışken, din tüccarlarının, Atatürk tüccarlarının, rant çeteleri zihniyetindeki cürufların, kendi menfaatlerinin peşinde koşacak, Meclis’te babasının yanında belki durmamıştır, belediye başkanının yanında esas duruşta el pençe durduğu kadar olan zavallı zihniyetin döküntülerinden olmayacak, adam gibi adamlardan oluşacak bir Meclisi görmek istiyor halk.

Sevgili okuyucularım 2019 yılının hepinize, bölgemize, ülkemize ve tüm insanlığa bir önceki yıldan çok daha iyilikleri, güzellikleri, barışı ve huzuru getirmesini dilerim. Yeni yılınız kutlu olsun. İnşallah yeni yılda her şey gönlünüzce olur.

Haber:Abdurrahim YILDIRIM

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
2023-07-26 16:38:10
DEVLETİ SOYANLARA ÇORLU BELEDİYESİ GÖZ YUMDU | Trakya Gündem Gazetesi: […] DEVLET TRİLYONLARCA ZARAR EDERKEN YETKİLİLER NE YAPTI […]
2021-10-22 18:39:12
RUHUNU ŞEYTANA SATMAMIŞ DEVLET YETKİLİLERİ ARANIYOR | Trakya Gündem Gazetesi: […] Merhaba değerli okuyucularım. Çorlu Belediyesinin yolsuzlukları, buda yetmemiş gibi,
2021-10-11 10:42:04