LEZZET FESTİVALİ ORYON’DA BAŞLADI

LEZZET FESTİVALİ ORYON’DA BAŞLADI

Anadolu’nun birbirinden özel tatları ve doğal ürünleri Orion’da bir araya geldi, lezzet tutkunları Orion’a akın etti. Anadolu Yöresel Lezzetler Festivali 11 Ocak Cuma günü Orion AVM’de başladı.

Orion AVM, Anadolu Yöresel Lezzetler Festivali ile ziyaretçilerini Türkiye’nin birbirinden meşhur lezzetleriyle buluşturuyor. Hatay mutfağından Adana’nın kebabına, Kahramanmaraş’ın baharatlarından Erzurum’un bakliyatlarına, Siirt’in balından Artvin’in zeytinine onlarca tat Orion’daki etkinlikte bir arada.

Ön otopark alanında kurulan çadırlarında, 20’ye yakın şehrin standı yer alıyor. Gastronomik değere sahip, geleneksel tatlarıyla ünlenmiş şehirlerin stand açtığı etkinlikte ziyaretçiler, hem yeni ürünler deneme, hem de özledikleri ürünleri satın alma fırsatı buluyor.

Türkiye’nin birbirinden ünlü yöresel lezzetlerini Trakya’yla buluşturan etkinlik 10 gün boyunca 10:00-22:00 saatleri arasında ziyaretçileri ağırlayacak. Fark Fuarcılık tarafından organizasyonu gerçekleştirilen festivalde, ürün satışı yapan stantların yanı sıra yöresel yemeklerin ve içeceklerin servis edildiği alanlar da bulunuyor. Her biri kendi bölgelerinden gelen üreticiler tarafından kurulan stantlarda bulabileceğiniz ürünlerden bazıları şöyle: Bitlis ve Siirt kara kovan balları, Artvin Yusufeli zeytini, Adana şalgamı, Kayseri sucuk ve pastırması, Gümüşhane pestili ve kömesi, Malatya kayısısı ve yemişleri, Tokat çemeni, Hatay nar ekşisi ve künefesi, Trabzon tereyağı ve süt ürünleri, Erzincan tulum peyniri, Beypazarı organik ürünleri, Isparta gül ürünleri, Kocaeli pişmaniyesi, Adıyaman dibek kahvesi. Anadolu Yöresel Lezzetler Festivali, 20 Ocak Pazar gününe kadar Orion AVM’de devam edecek.

Haber: Abdurrahim Yıldırım

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
2023-07-26 16:38:10
DEVLETİ SOYANLARA ÇORLU BELEDİYESİ GÖZ YUMDU | Trakya Gündem Gazetesi: […] DEVLET TRİLYONLARCA ZARAR EDERKEN YETKİLİLER NE YAPTI […]
2021-10-22 18:39:12
RUHUNU ŞEYTANA SATMAMIŞ DEVLET YETKİLİLERİ ARANIYOR | Trakya Gündem Gazetesi: […] Merhaba değerli okuyucularım. Çorlu Belediyesinin yolsuzlukları, buda yetmemiş gibi,
2021-10-11 10:42:04