Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, kentin tarımsal ticaret altyapısını modernize etmek ve Çorlu’daki sebze-meyve tedarik zincirini daha düzenli, hijyenik ve verimli hale getirmek amacıyla yeni Sebze ve Meyve Hali projesini hayata geçiriyor.
Çorlu Hıdırağa Mahallesi’nde inşa edilecek yeni Sebze ve Meyve Hali; 30 dükkân, idari birimler, sandık deposu ve sosyal donatı alanlarıyla bölgenin ticaret altyapısını güçlendirecek. Proje tamamlandı, ihale süreci gerçekleştirildi.
Tesis, 37.600,13 metrekare parsel alanı üzerinde yükselecek. Toplam 8.090 metrekare inşaat alanına sahip proje için çalışmalar tamamlandı ve yapım işi ihale edildi.
6.000 Metrekarelik Modern Hal Binası
Projenin ana yapısını oluşturan 6.000 metrekarelik Hal Binası, iki blok halinde tasarlandı:
A Blok: 3.600 m² – 18 dükkân
B Blok: 2.400 m² – 12 dükkân
Toplam 30 adet dükkân, her biri 97 metrekare net alana sahip olacak şekilde planlandı. Ayrıca her dükkânda 15 metrekarelik asma kat bulunacak. Böylece hem satış hem de ofis/depolama ihtiyaçlarına yönelik fonksiyonel kullanım imkânı sağlanacak. Yeni hal kompleksi ile birlikte esnafın daha düzenli, sağlıklı ve çağdaş koşullarda ticaret yapabilmesi hedefleniyor.
İdari ve Sosyal Donatılarla Bütüncül Yerleşke
Proje kapsamında ayrıca; 300 metrekare İdari Bina, 480 metrekare Kafeterya, Mescit ve WC alanı, 1.150 metrekare Sandık Deposu (30 adet bağımsız depo),
40 metrekare Güvenlik ve Kantar Binası inşa edilecek.
Sandık depoları sayesinde ürün lojistiği daha sistemli yürütülecek, güvenlik ve kantar birimi ile giriş-çıkış ve tartım işlemleri kontrol altına alınacak. Sosyal alanlar ise hem esnaf hem de çalışanlar için daha konforlu bir çalışma ortamı sunacak.
Bölgesel Ticaret ve Lojistik Üssü Olacak
Geniş parsel alanı, planlı yerleşimi ve fonksiyonel yapısıyla yeni Sebze ve Meyve Hali; yalnızca bir satış noktası değil, aynı zamanda bölgesel bir ticaret ve dağıtım merkezi niteliği taşıyacak. Modern altyapı sayesinde ürün akışı hızlanacak, kayıtlı ve düzenli ticaret yapısı güçlenecek.
Candan Başkan: “Üreticimizi de Esnafımızı da Güçlendireceğiz”
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman üreticilerin ve esnafın destekçisi olduklarını belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer, “Çorlu’muz hızla büyüyen ve ticaret hacmi her geçen gün artan bir ilçemiz. Yeni Sebze ve Meyve Hali ile hem üreticimizin hem de hal esnafımızın daha modern, düzenli ve hijyenik koşullarda faaliyet göstermesini sağlayacağız.
Amacımız; tarımsal ticaret altyapısını güçlendirmek, ekonomik canlılığı artırmak ve vatandaşlarımıza sağlıklı ürünlerin daha güvenli koşullarda ulaştırılmasını sağlamaktır. Çorlu’muza değer katacak bu yatırımın hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, kentin ekonomik ve ticari altyapısını güçlendiren yatırımlarına devam ederken, Çorlu Sebze ve Meyve Hali Projesi ile bölgesel ticaret kapasitesini daha üst seviyeye taşımayı hedefliyor.
Haber: Abdurrahim YILDIRIM