CHP Çorlu İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen Emekliler buluşmasında Emekli vatandaşlar Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Mestan Özcan a gönderme yapıp “vekilimiz 500 Bin lira Milletvekili ve emekli maaşı ile geçinemiyorum diyor bizde kendisine kampanya başlatalım” dediler. Geçtiğimiz günlerde Milletvekilliği maaşıyla geçinemiyorum diye basın toplantısında açıklama yapan Milletvekili Mestan Özcan’a Çorlu dan emekliler gönderme yaptı.
Cumhuriyet Halk Partisi Çorlu İlçe Başkanı Mert Yılmaz toplantı sonrasında yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi; “Emekli-Sen ile Çay Simit Buluşması” kapsamında, emekli büyüklerimizle bir araya geldik. Bugün emeklilerimizin en temel ihtiyaçlarını dahi hesaplamak zorunda bırakılması, ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik tablonun ne denli ağırlaştığını açıkça ortaya koymaktadır. Bir ömrü alın teriyle bu ülkeye adamış, ailesi ve toplumu için fedakârlık yapmış emeklilerimizin geçim sıkıntısıyla baş başa bırakılması asla kabul edilemez.
Bu değerli buluşmanın gerçekleşmesinde emeği olan Belediye Başkanımız Sn Ahmet Sarıkurt, Emekli-Sen’e ve düşüncelerini bizimle paylaşan tüm emekli büyüklerimize gönülden teşekkür ediyoruz. Dayanışmayı büyüterek, birlikte ve kararlılıkla mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

BELEDİYE İŞLETMELERİNDE PİYASANIN ÜSTÜNDE FİYATLAR VAR
Toplantıda bazı Emekli vatandaşlar Çorlu Belediyesini de eleştirerek Belediyeye bağlı işletmelerde Çay ve diğer ürünlerin fiyatlarının bir hayli fazla olduğunu, bir çok yerlerde ki Belediye işletmelerinde çayın 10 lira ve daha aşağı fiyatlarda satıldığı Çorlu Belediyesi işletmelerinde 16 lira olduğu ve fiyatların indirilmesi talebinde bulundular.
Haber: Abdurrahim Yıldırım