Yerel seçimlerde Belediyeyi büyük bir borç batanında teslim alan Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Onur Bozkurter Bir yıl gibi kısa sürede borçların çok büyük bir bölümünü ödediği gibi uzun yıllardır yapılamayan hizmetleri de yapmaya devam ediyor. Son olarak Çocuklar için yeni yıl hediyesi olarak Buz Pistini hizmete açtı.
Marmaraereğlisi’nde yeni yıl büyük bir coşkuyla karşılanıyor. Perinthos/Heraklia Kış Şenlikleri kapsamında çocuklara ve gençlere Yeni Yıl hediyesi olarak sunulan Ücretsiz Buz Pisti, açıldığı günden bu yana yoğun ilgi görmeye devam ediyor.
Buz pistine ulaşmakta güçlük çeken mahallelerde yaşayan öğrenciler de unutulmadı. Marmaraereğlisi Belediyesi, merkezden uzak mahallelerdeki çocukları okullarından alarak buz pistine getiriyor, böylece tüm öğrencilerin eşit şekilde bu hizmetten faydalanması sağlanıyor.
Belediye Başkanı Mustafa Onur Bozkurter, Kış Şenliği’nin önemine dikkat çekerek şu açıklamada bulundu: “Biz bu hizmeti çocuklarımıza yeni yıl armağanı olsun diye faaliyete geçirdik. Tüm çocuklarımızın buz pistinden yararlanabilmesi için tüm imkânlarımızı seferber ediyoruz. Onların mutluluğu, bizim için en büyük motivasyon.” İfadelerini kullandı.
Kış Şenliği’nin en renkli bölümlerinden biri olan Yeni Yıl Pazarı da vatandaşlardan büyük ilgi görüyor. Her hafta dünya mutfaklarından farklı lezzetlerin satışa sunulduğu pazarda, ziyaretçiler ateş başında kestane keyfi yaparak yeni yıl atmosferini doyasıya yaşıyor. Renkli stantlar, sıcak içecekler, sokak lezzetleri ve alışveriş imkanlarıyla pazar, ilçenin buluşma noktası hâline geldi.
Marmaraereğlisi Kış Şenliği, ücretsiz buz pisti, dünya mutfaklarının buluştuğu yeni yıl pazarı ve sıcak atmosferiyle ilçeye yeni bir soluk getiriyor. Halk ise bu eşsiz kış deneyimini keyifle yaşamaya devam ediyor.
Haber: Abdurrahim Yıldırım