ÇOCUKLARA ÜCRETSİZ EĞİTİM VE ETKİNLİK DESTEĞİ

ÇOCUKLARA ÜCRETSİZ EĞİTİM VE ETKİNLİK DESTEĞİ

Süleymanpaşa Belediyesi, ilçede yaşayan ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına eğitim ve etkinlik imkânı sunmak amacıyla başlattığı Çocuk Etkinlik Merkezleri projesini genişleterek sürdürüyor. Okul öncesi eğitim, sosyal gelişim ve kültürel faaliyetlere katılımı destekleyen merkezler, belediye tarafından tamamen ücretsiz olarak hizmet veriyor.


Ailelerin maddi koşulları ne olursa olsun her çocuğun eşit fırsatlara sahip olması fikriyle yola çıkan Süleymanpaşa Belediyesi, özellikle dezavantajlı mahallelerde yaşayan çocukların sosyal hayata katılımını artırmayı hedefliyor. Bu doğrultuda merkezlerde sunulan eğitim programları ve etkinlik ortamları, çocukların gelişim süreçlerine önemli katkılar sağlıyor.


ÜÇ MAHALLEDE HİZMET VERİYOR

Altınova Mahallesi’nde güncellemeleri tamamlanan mevcut Çocuk Etkinlik Merkezi’nde yaklaşık 100 çocuk hizmet almaya başladı. Bunun yanı sıra, sıfırdan inşa edilen Çınarlı Mahallesi Çocuk Etkinlik Merkezi ile Hürriyet Mahallesi’ndeki Çocuk Kulübü binasının Çocuk Etkinlik Merkezi’ne dönüştürülmesiyle birlikte, belediye üç farklı noktada eş zamanlı olarak hizmet sunar hale geldi.


YENİ ÇOCUK ETKİNLİK MERKEZLERİ YOLDA

Maddi durumları okul öncesi eğitim için yeterli olmayan ailelerin çocuklarına hizmet veren Çocuk Etkinlik Merkezlerinin sayısını artırmayı hedefleyen belediye, Çiftlikönü Mahallesi’nde yapımı devam eden yeni merkezin inşasında hızla ilerliyor. Ara tatil sonrası hizmete açılması planlanan merkezle birlikte, 100. Yıl Mahallesi’nde de yeni bir Çocuk Etkinlik Merkezi için hazırlıklar başladı. Projesi tamamlanan merkezin inşaat çalışmalarında ön hazırlık süreci devam ediyor.


HER ÇOCUĞUN EŞİT FIRSATLARLA BÜYÜMESİ BİZİM SORUMLULUĞUMUZ

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Volkan Nallar, projeyle ilgili yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: “Çocuklarımız, geleceğimizin teminatıdır. Her çocuğun sosyal, kültürel ve eğitimsel fırsatlardan eşit şekilde yararlanmasını sağlamak bizim önceliğimiz. Çocuk Etkinlik Merkezleri projemiz, sadece çocuklarımıza değil, tüm ilçemize değer katacak önemli bir yatırımdır. Bu merkezler sayesinde çocuklarımız eğlenerek öğreniyor, sosyal beceriler kazanıyor ve toplumla daha güçlü bir bağ kuruyor. Süleymanpaşa’nın her mahallesine eşit hizmet götürmeye devam edeceğiz” dedi.

Haber: Abdurrahim Yıldırım

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
2023-07-26 16:38:10
DEVLETİ SOYANLARA ÇORLU BELEDİYESİ GÖZ YUMDU | Trakya Gündem Gazetesi: […] DEVLET TRİLYONLARCA ZARAR EDERKEN YETKİLİLER NE YAPTI […]
2021-10-22 18:39:12
RUHUNU ŞEYTANA SATMAMIŞ DEVLET YETKİLİLERİ ARANIYOR | Trakya Gündem Gazetesi: […] Merhaba değerli okuyucularım. Çorlu Belediyesinin yolsuzlukları, buda yetmemiş gibi,
2021-10-11 10:42:04