BUGÜNÜN GENÇLERİ GELECEĞE YÖN VERECEK

BUGÜNÜN GENÇLERİ GELECEĞE YÖN VERECEK

 

 

Avrupa Birliği finansmanı ile Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) işbirliğiyle yürütülen “Bugünün Gençleri Geleceğin Meslekleri” projesi kapsamında, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen eğitim programları başarıyla sürdürülüyor. 5 Şubat 2025 tarihinde düzenlenen resmi açılış töreniyle başlatılan proje, gençleri dijital çağın gerekliliklerine uygun niteliklerle donatmayı ve onları geleceğin istihdam alanlarına hazırlamayı amaçlıyor.

 

E-TİCARET EĞİTİMİ BAŞARIYLA TAMAMLANDI

 

20 Mart ve 3 Haziran tarihleri arasında düzenlenen E-Ticaret Uzmanlığı Eğitimi, 14 katılımcının başarılı bir şekilde programı tamamlamasıyla sona erdi. Eğitim sonunda tüm katılımcılara katılım belgeleri takdim edildi.

VERİ ANALİSTİ EĞİTİMİ DEVAM EDİYOR

 

07–26 Mayıs 2025 tarihleri arasında yapılan çevrimiçi ve sosyal medya duyurularıyla başvuru süreci yürütülen Veri Analisti Eğitimine 14 katılımcı seçildi ve eğitim, 2 Haziran 2025 itibarıyla başladı. Haziran–Ağustos döneminde sürecek olan bu kapsamlı eğitimle katılımcılar, veri analizi alanında teorik ve pratik bilgiye sahip olacak. Eğitimlerde; veri toplama, temizleme, görselleştirme, modelleme ve raporlama süreçleri ayrıntılı şekilde ele alınıyor. Ayrıca SQL, Excel, Tableau, Power BI gibi analiz araçlarının yanı sıra Python programlama dili ve ilgili kütüphaneler (Pandas, NumPy, Matplotlib, Seaborn) ile uygulamalı veri analizleri gerçekleştiriliyor. Katılımcılara aynı zamanda temel istatistik bilgisi, veri okuryazarlığı ve karar alma süreçlerinde verinin rolü hakkında farkındalık kazandırılması hedefleniyor.

 

YENİ EĞİTİM PROGRAMLARI YAKINDA BAŞLAYACAK

 

Proje kapsamında ilerleyen dönemlerde Dijital Tasarım Uzmanı, Dijital Pazarlama Uzmanı ve Yapay Zekâ Yazılım Uzmanı eğitimlerinin de açılması planlanıyor.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, gençlerin dijital becerilerini geliştirmelerine katkı sunmayı ve onları nitelikli iş gücü olarak geleceğe hazırlamaya devam ediyor.

CANDAN BAŞKAN: GENÇLERİMİZİ DİJİTAL GELECEĞE HAZIRLIYORUZ

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer, projeye ilişkin yaptığı son değerlendirmede şu ifadeleri kullandı: “Günümüzde dijital okuryazarlık, bir ayrıcalıktan öte temel bir gereklilik halini aldı. Gençlerimizi dijital çağın diline hâkim bireyler olarak yetiştirmek, sadece bireysel başarıları değil, toplumsal kalkınmayı da beraberinde getirir. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak bu doğrultuda yürütülen her çalışmaya destek vermeye devam ediyoruz. Bugünün gençleri yarının yöneticileri, bilim insanları, girişimcileri olacak. Onlara yatırım yapmak, geleceğe yatırım yapmaktır. Tekirdağ’da gençlerimizi bu konuda desteklemekten büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

Haber: Abdurrahim Yıldırım

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
2023-07-26 16:38:10
DEVLETİ SOYANLARA ÇORLU BELEDİYESİ GÖZ YUMDU | Trakya Gündem Gazetesi: […] DEVLET TRİLYONLARCA ZARAR EDERKEN YETKİLİLER NE YAPTI […]
2021-10-22 18:39:12
RUHUNU ŞEYTANA SATMAMIŞ DEVLET YETKİLİLERİ ARANIYOR | Trakya Gündem Gazetesi: […] Merhaba değerli okuyucularım. Çorlu Belediyesinin yolsuzlukları, buda yetmemiş gibi,
2021-10-11 10:42:04