Bu güne dek özel gereksinimli yavrularımızın ve ailelerimizin yaşadığı sıkıntılar ile sizler le oldum ,şimdi ise biraz daha derine inip onların hayatın da olmazsa olmaz olan eğitim den bahsetmek isterim.
Malesef ki Ülkemiz de özellik le ilk öğretim süreci sonrası yavrularımız evlerine terkedilmek durumunda kalıyor çün ki sadece haftada 45 dk kadan iki seyans özel eğitim imkanı sunuluyor.
Pekiya sizce sürekli eğitim almak zorun da olan melekler için bu yeterlimi?
Burada devreye bu meleklere gönül vermiş eğitmenler giriyor .Tanıdığım ve tanımaktan da gurur duyduğum , sayın Ömer Pekgöz, sayın Erkan ve Serkan Çiftçiler hocalarımızın Çorlumuzda kurmuş oldukları Rekreasyon eğitim ve spor kulübü….
Onlar 3 BEDEN TEK YÜREK
Rekreasyon nedir demeden edemiyorum kendilerine ve gözlerindeki o ışıltı ile başlıyorlar anlatmaya.
Bireylerin günlük rutin yasantilarin dan arta kalan boş zamanlarını önceden planlayarak yada kendiliğinden oluşan etkinlikler ile daha mutlu ve sağlık lı bir yasam için kendisini fiziksel ve ruhsal anlamda tamamlama
(O an şu geçiyor aklımdan haftanın sadece 90 dk kasinda eğitim alıp sonrasını evde geçiren özel gereksinimli bireyler in neden buna hakkı yok ki bende bir melek annesi olarak bu durum gerçekten içimizi yakan bir durum)
Normal gelişim gösteren gençlerin hayatın içinde ama aile hayatı ama arkadaş çevresi ve ortamları ama iş hayatı gibi birçok sosyal alan bulunur ken bizim meleklerimizin hayatında bunlar malesefki yok denecek durumda.Kendi dünyalarında takıntıları ve uyaranlari …..
Pe ki ya biz Rekreasyon un neresindeyiz sorusunu sormadan edemiyorum hocalarıma
Terapatik Rekreasyon diyerek başlıyor anlatmaya hocamız
Özel gereksinimli olan bireylerin fiziksel,duyusal,zihinsel ve sosyal gelişimini desteklemek amaci ile düzenlenen eğlenceli ve eğitici etkinliklerdir.Bu etkinlikler bireyin yaşam kalitesini arttirmaya,bagimsizliklarını geliştirmeye ve toplumsal uyumunu arttırmaya yardımcı ve destek olmaktır.
Peki bahsettiğiniz etkinlikler nelerdir?
Yaşam liderliği, Spor hareket eğitimi,El işi,hipo terapi,ritim müzik oyun terapisi,doğa etkinlikleri,drama,sosyal ortamlarda davranış ve uyum çalışmaları,kısacası hayata dair her alan.
Çün ki özel gereksinimli bireyler öğrene bilir deil,öğretilebilir bireylerdir ve gerekli eğitimleri almaları neticesinde hayatın içinde olabildiğince yerlerini alırlar.
Ve devam ediyor hocalarımız meleklerimizin hayatlarına katmak istedikleri onları kendi Dünyalarından çıkartmak için hevesleri ve heyecanlar her hallerinden belli bir şekilde….
MİSYONUMUZ
Rekreasyon eğitim ve spor kulübünün misyonu özel gereksinimli bireylerle günlük hayatlarımızın herkez için ayni derecede olduğunu,her bireyin gelişiminin farklı olacağını,fakat her bireyin hayat içerisindeki günlük yaşamını idam edebilecek bir evreye getirilerek olabildiğince günlük hayatlarını sürdürebildirmek en büyük hedef ve amacımızdır.
Eğitimin en değerli kısmı ise aileyide eğitim e dahil etmektir,çün ki eğitim belirli bir süre sonra çocuğun günlük hayatına yansıyor ve gününün en fazla geçtiği yer ailesi ile birlikte evi…
Ailelerimiz ile aynı adımlar ile ilerlemek en temel ve en hızlı başladığı yer olan ev ortamının verdiği öz güvenin çocuktaki geçişini hızlandırır.Bu sayede öğrenim motivasyon la birlikte dahada erken ve hızlı bir sonuç alınır,evdeki davranış problemleri yerini uyum sürecine bırakır.
Aslında meleklerimizin sürekli içinde bulunmaları gereken bu eğitim sistemi malesef ki özel olarak karşılanmak zorunda yavrularimiza ne yazikki bu eğitim imkanı sunulmadığından sebep,bizlere bu konuda maddi anlamda karşilayabilmemiz hususunda gosterebileceğiniz bir yol varmıdır?
Kulübümüz de sponsorluk ve makbuz karşılığı bağış desteği ile eğitim alan öğrencilerimiz mevcut.
Devletin spor spor kulüpleri için sağladığı sponsorluk imkanları vardır.
Örneğin Limitet şirketleri,Fabrikalar,Sanayiler,İnşaat sektörü,Hizmet sektörü gibi çok geniş bir yelpaze deki iş alanları bizlerle bağlantıya geçerek bakanlık onaylı sözleşmelerin karşılıklı imzalanması sonucu ödemiş oldukları vergilerinin bir kısmı ile bir meleğimizin eğitimine destek olabilirler.
Peki bu konuda duyarlı ve hassas olan katkı sağlamak isteyen şahıslar sizlere nasıl ulaşabilirler?
İrtibat numaramız 0539 399 48 28
Bu numaradan bize ulaşabilir arzu ederler ise misafirimiz olup eğitim sistemimizi daha yakından izleyebilirler
Vermiş olduğunuz bilgiler için sonsuz teşekkür ediyorum ve inanıyorum ki kozasının için de sıkışıp kalmış bir kelebek misali kendi Dünyasına hapis olmuş birçok melegimize kanatlarını kullanmayı ögreterek hayatın içinde yerlerini bulmalarını sağlayacaksınız
Yüreğinize emeğinize sağlık.
Evet canlar varmisiniz bir meleğin kanadına dokunmaya ?Selametle