5 İLÇEYE HİZMET VERECEK

5 İLÇEYE HİZMET VERECEK

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından yeni ulaşım hatları çerçevesinde uygulamaya konulan; Saray, Kapaklı, Çerkezköy, Çorlu ve Süleyman pasa ilçeleri arasında toplu taşıma hizmeti verecek olan 80 No’lu hat Saray ilçe otogarında gerçekleştirilen törenle hizmete başladı.
Kent içi ulaşımına bir sistem bütünlüğü içerisinde çözümler geliştirilmesi, bütünleşmiş bir ulaşım sisteminin hayata geçirilmesi ve kentin ulaşım sistemlerinin insanların ekonomik, hızlı, konforlu ve güvenli bir şekilde ulaşımına öncelik verilecek şekilde planlanması amacıyla çalışmalar yürüten Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, 5 ilçe arasında toplu taşıma hizmeti verecek olan 80 No’lu hatla, vatandaşların rahat ve konforlu ulaşım hizmeti alması adına önemli bir adım daha attı. TEKULAŞ Genel Müdürü İlyas Küçükmidil, 80 No’lu hat ile ilgili teknik bilgileri paylaştı ve hayırlı olması temennisinde bulundu.


CANDAN BAŞKAN: ULAŞIM İHTİYACINA EN İYİ ŞEKİLDE CEVAP VEREBİLECEK ÇALIŞMALARDAN BİRİNİ DAHA HAYATA GEÇİRİYORUZ
Törende yaptığı konuşmada, 80 No’lu hattın devreye alınması ile birlikte bölgede ulaşım alanında yaşanan sıkıntıyı giderdiklerini belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer, “Tekirdağ’ın gelecekteki ulaşım planlaması çerçevesinde çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Kentin mevcut durumdaki ulaşım ihtiyaçları ile geleceğe yönelik ulaşım taleplerini göz önünde bulundurarak çok kapsamlı bir ulaşım stratejisi geliştirdik. Bu kapsamda ulaşım ve toplu taşıma sisteminin de yaşanan gelişim ve değişime entegre edilmesi ve rehabilitasyonunun gerçekleştirilmesi gerekiyor. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak ulaşım projelerimizi bir bir hayata geçiriyoruz. Hemzemin kavşak projelerinden karayolu koridorlarına, raylı sistemden bölge otogarlarına, yaya öncelikli yollardan bisiklet yollarına, toplu taşımada akıllı kent sistemlerine kadar tüm ulaşım projelerimizi hızlı ve etkin bir şekilde hayata geçireceğiz. Güçlü bir Tekirdağ hedefiyle yola çıkmıştık. Şimdi diyorum ki, güçlü bir Tekirdağ, ancak güçlü bir ulaşım ağıyla mümkün olabilir. Günümüzde insani gelişmişlik düzeylerinin değerlendirilmesinde toplu taşıma ve ulaşım sistemleri çok önemli bir yer kaplıyor. Bunun bilincindeyiz. Dolayısıyla Tekirdağ’ımızın, Türkiye’mizin refahını ve gelişmişliğini güçlü bir toplu ulaşım ağıyla sağlayabileceğimizi biliyoruz. Ve bu doğrultuda çalışmalarımıza yön veriyoruz.


YARATTIĞIMIZ KAYNAKLARIN HER BİRİ SİZLERE YOL OLARAK, SOSYAL DESTEK OLARAK, ALTYAPI OLARAK GERİ DÖNECEK
Verdiğimiz sözler vardı. 11 ilçemizin 373 mahallemizin ihtiyaçları doğrultusunda ödediğiniz her verginin bir kuruşunu heba etmeden, kaynaklarımızı doğru kullanarak doğru projeler yapacağımızın sözünü vermiştik. Bunun gereğini yaptık, geçtiğimiz ay 116 aracımızı filomuza katarak hem bir eksikliği giderdik hem de milyonlarca liralık bir tasarruf elde ettik. Yarattığımız kaynakların her biri sizlere yol olarak, sosyal destek olarak altyapı olarak geri dönecek. Ulaşım Tekirdağ’ımızda bize en çok şikâyet edilen, en çok talep edilen sorunların başında geliyordu. Bu noktada hastaların şehir hastanesine, üniversite hastanesine erişiminde, çocuklarımızın öğrencilerimizin üniversiteye erişiminde maalesef ciddi sıkıntılar yaşanıyordu. Hastalarımızın en azından güvenli ve konforlu ulaşımını sağlama adına 58 koltuklu otobüsler aldık. Tüm vatandaşlarımızın güvenli ve konforlu ulaşımlarını yapmaları adına bugün bu açılışı yapmanın gururunu yaşıyoruz. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak kentimizin mevcut durumdaki ulaşım ihtiyaçlarına en iyi şekilde cevap olacak çalışmalara imza atıyoruz. İnsani gelişmişlik düzeylerinin değerlendirilmesinde güçlü ulaşım ağı, toplu taşıma ve ulaşım hizmetlerinin çok önemli olduğunun farkındayız.


ÖNÜMÜZDEKİ SÜREÇTE AÇILIŞLARIMIZA DEVAM EDECEĞİZ
Buradan bir müjdede vermek istiyorum. Ayvacık Barajımız bu yılın sonunda tamamlanıyor. Biz de altyapı ihalemizi, 21 kilometrelik iletim hattı projemizi hazırladık. Önümüzdeki süreçte Saray’ımızın ve Kapaklı’mızın su sorununu çözeceğiz. Yetmez. Hem üstyapılarımızla hem altyapılarımızla, yeşil alanlarımızla, spor kompleksimiz bitmek üzere. Beyazköy Düğün Salonumuzu önümüzdeki hafta sizlerle beraber açacağız. İnşaallah böyle nice güzel açılışlarda birlikte olacağız. Allah bize, en güzel hizmetleri yapmayı, sizlere layık olmayı, sizlere mahcup olmamayı nasip etsin.
Desteğiniz için ve bize olan güveniniz için teşekkür ediyorum. Bu bağlamda Saraylı vatandaşlarımızın uzun süreden beri ihtiyaç duyduğu bir talebi karşılamış olmanın da mutluluğu içerisindeyiz. Bugün burada hizmete başlattığımız 80 No’lu hattımızın tüm vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Törenin ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer beraberindeki heyet ve vatandaşlarla birlikte otobüse binerek hattın güzergâhında bir tur attı ve vatandaşları selamladı.


80 NO’LU HAT İLE İLGİLİ BİLGİLERE TEKULAS.COM.TR ADRESİNDEN ULAŞILABİLİR
Saray, Kapaklı, Çerkezköy, Çorlu ve Süleymanpaşa ilçeleri arasında toplu taşıma hizmeti verecek olan 80 No’lu hat ile vatandaşların Süleymanpaşa ilçesindeki Namık Kemal Üniversitesi, Namık Kemal Üniversite Hastanesi, Tekirdağ İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi ile resmi kurumlara doğrudan ve aktarmasız olarak ulaşımı sağlanmış olacak. Ulaşım hizmetinden yararlanmak isteyen vatandaşlar, TEKULAŞ’a bağlı 80 No’lu hattın saat ve güzergâh bilgilerine www.tekulas.com.tr adresinden ulaşabilirler.

Haber: Abdurrahim Yıldırım

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
2023-07-26 16:38:10
DEVLETİ SOYANLARA ÇORLU BELEDİYESİ GÖZ YUMDU | Trakya Gündem Gazetesi: […] DEVLET TRİLYONLARCA ZARAR EDERKEN YETKİLİLER NE YAPTI […]
2021-10-22 18:39:12
RUHUNU ŞEYTANA SATMAMIŞ DEVLET YETKİLİLERİ ARANIYOR | Trakya Gündem Gazetesi: […] Merhaba değerli okuyucularım. Çorlu Belediyesinin yolsuzlukları, buda yetmemiş gibi,
2021-10-11 10:42:04