ÇOCUKLAR ETKİNLİK DE BULUŞTU

ÇOCUKLAR ETKİNLİK DE BULUŞTU

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, “Dünya Temizlik Günü” kapsamında sıfır atık ve çevre duyarlılığını arttırmak, çevre temizliği konusunda farkındalık kazandırmak amacıyla çocuklara yönelik bir etkinlik düzenledi.


ÇOCUKLAR HEM EĞLENDİ HEM DE ÇEVRE DUYARLILIĞI HAKKINDA BİLGİLENDİ
Süleymanpaşa ilçesi Barış ve Özgürlük Parkı’nda düzenlenen “Dünya Temizlik Günü” etkinliğinde geri dönüşüm, doğa sevgisi ve yanlış yönlendirilen katı atık sorunu gibi konuların ele alındı. Geri dönüşüm oyuncak tasarımları, drama ve kukla tiyatrosu, çiçek dikme etkinliği, eğitici oyunlar ile eğitici video ve görsellerin yer aldığı etkinlikte çocuklar hem eğlendi hem de çevre duyarlılığı hakkında bilgilendi. Etkinlikte ayrıca eğitici oyunlarda dereceye giren çocuklara Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkan Vekili Özlem Yıldız tarafından madalyaları takdim edilerek, tüm çocuklara hediyeler verildi.


TÜM DÜNYADA KUTLANIYOR
Deniz çöpü sorunu da dahil olmak üzere küresel katı atık sorunuyla mücadele etmeyi amaçlayan yıllık bir küresel sosyal eylem programı olan Dünya Temizlik Günü, 2008 yılından bu yana tüm dünyada kutlanıyor.Organizasyonun genel merkezi ise Tallinn, Estonya şehrinde bulunuyor. Toplumun tüm kesimlerini temizlik eylemlerine katılmaya harekete geçirerek, yanlış yönetilen atık krizi konusunda farkındalık yaratmayı amaçlaya Dünya Temizlik Günü kapsamında bireyler, hükûmetler, şirketler ve kuruluşların tümü temizlik çalışmalarına katılmaya ve yanlış yönetilen atıklarla mücadele etmek için çözümler bulmaya teşvik ediliyor.
Haber: Abdurrahim Yıldırım  

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
2023-07-26 16:38:10
DEVLETİ SOYANLARA ÇORLU BELEDİYESİ GÖZ YUMDU | Trakya Gündem Gazetesi: […] DEVLET TRİLYONLARCA ZARAR EDERKEN YETKİLİLER NE YAPTI […]
2021-10-22 18:39:12
RUHUNU ŞEYTANA SATMAMIŞ DEVLET YETKİLİLERİ ARANIYOR | Trakya Gündem Gazetesi: […] Merhaba değerli okuyucularım. Çorlu Belediyesinin yolsuzlukları, buda yetmemiş gibi,
2021-10-11 10:42:04