VERİLEN SÖZLER TUTULMADI

VERİLEN SÖZLER TUTULMADI

31 Mart yerel seçimleri öncesinde 9 Mart tarihinde Tekirdağ’ın Çorlu ilçesini ziyaret eden İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın verdiği sözler hala tutulmadı. Adeta Teksas’a dönen Çorlu da Karakol ve Polis yetersizliği dolayısıyla büyük sıkıntılar yaşanmaya devam ederken konuyu ne Ak Parti İlçe başkanı ne Milletvekilleri ne de muhalefet partilerin teşkilatlarından STK lara kadar kimsenin konuyla ilgilenmemesi ve gündeme taşımamaları kamuoyunda tepkilere neden oluyor.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın Çorlu ziyaretini adeta şova çeviren bazı çevreler, verilen sözleri unutup hayatlarına devam ederlerken, Çorlu Saray Caddesi arkasındaki bölgeye Polis Karakolu yapılması için Bakan Ali Yerlikaya bizzat bölgeyi gezdirilmiş sözler alınmıştı. Polis sayısı ve Karakolların yetersiz olduğu Çorlu da Eski Emniyet Müdürü Murat Tabak döneminde adeta Teksas’a dönen, sürekli cinayetlerin işlendiği, korku imparatorluğunun hakim olduğu Çorlu da verilen sözlerin tutulmaması, Eski Emniyet Müdürü Murat Tabak’ın şehrin asayişi yerine başka işlerle uğraşması sonucunda gelinen durum, koskoca Çorlu’nun Teksas’ı andırması oldu.

NE MİLLETVEKİLLERİ NE STK’LAR KİMSENİN UMURUNDA DEĞİL
Çorlu nun büyük bölümünde insanlar gece karanlığını bırakın artık gündüz dahi sokaklarda yürümeye, gezmeye korktukları şu günlerde, verilen sözlerin takibi için Tekirdağ’ın 8 Milletvekilinin Çorlu da bulunan siyasi partilerin ilçe başkanlarının ve STK başkanlarının vurdum duymaz ilgisiz halleri vatandaşların tepkilerine neden olurken; “Keşke biraz kendilerinin canları yanda, bizim yaşadıklarımızın yarısını kendileri yaşamış olsalar bizim sorunumuzu çok daha iyi anlarlar. Bakan geldiğinde fotoğraf çektirme yarışına girenler, yalakalık için bir birlerini ezenler, verilen sözlerin de takipçileri olmaları gerekir. Gündüz vakti bile bir çok sokak ve caddelerde huzur ve güven içinde gezemiyoruz” şeklinde sitemlerini belirtirlerken, Çorlu Kent Konseyi Başkan ve yönetiminin bu önemli konuya duyarsız kalıp hiçbir şekilde gündeme taşımamış olmaları da tepkilerin odağında. Sayın Hülya Perin siz Çorlu’nun Kent konseyi başkanısınız, Yolda yürüyenler derneği başkanı değilsiniz. Arkanızda toplumun her kesiminin temsilcileri varken böylesine öneneli konuda niçin bu güne kadar susmayı tercih ediyorsunuz. Yaşadığınız şehir Teksas’a dönmüş siz ve Çorlu da ki, tüm STK lar Oda başkanları bir araya gelip bu konuyu gündeme taşımanız çok mu zor. Yada bunca kepazelikler yaşanırken sorumluları hakkında bir kelime tepki göstermeyerek her ortamda onlara karşı önlerinde esas duruşa geçerseniz olacağı da budur. Emniyet Müdürünün vurdum duymazlığını gündeme taşıyıp çalıştırmak sizlerin elinizde sayın Vekiller STK ve Oda başkanları, Siyasi partilerin ilçe başkan ve yöneticileri, Belediye Meclis üyeleri, Oysa ki Murat Tabak Çorlu nun asayişini kimlerin ağzına bakarak sağlamaya çalıştığını hepiniz bildiğiniz halde susuyorsunuz. Keşke ucu sizlere değse, keşke biraz da sizlerin canı yansa o zaman bu şeklde rahat oturmaz ortalığı yangın yerine çevirirsiniz. Ucu size değmesini beklemeden artık şu toplumun sorunlarına adam gibi ilgilenip çözüm aramak sizin için bu millete bir lütuf değil sayesinde o makamlara geldiğiniz millete yapmanız gereken bir görevinizdir.
Haber: Abdurrahim Yıldırım

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
2023-07-26 16:38:10
DEVLETİ SOYANLARA ÇORLU BELEDİYESİ GÖZ YUMDU | Trakya Gündem Gazetesi: […] DEVLET TRİLYONLARCA ZARAR EDERKEN YETKİLİLER NE YAPTI […]
2021-10-22 18:39:12
RUHUNU ŞEYTANA SATMAMIŞ DEVLET YETKİLİLERİ ARANIYOR | Trakya Gündem Gazetesi: […] Merhaba değerli okuyucularım. Çorlu Belediyesinin yolsuzlukları, buda yetmemiş gibi,
2021-10-11 10:42:04