ÜNİVERSİTENİN BİNLERCE DÖNÜM ARAZİSİNİ KİMLER EKİP BİÇİYOR

ÜNİVERSİTENİN BİNLERCE DÖNÜM ARAZİSİNİ KİMLER EKİP BİÇİYOR

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesine ait Binlerce Dönüm tarlanın akıbeti ile ilgili yaptığımız araştırmada çok çarpıcı sonuçlara ulaştık. Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) bünyesinde yaklaşık olarak 3.Bin 500 Dönüm arazinin olduğu bunun yaklaşık 1000 Dönümlük bölümünün Çorlu da olduğu ortaya çıktı. Şimdi soruyoruz Üniversitenin Binlerce Dönüm arazisini kimler ekip biçiyor.

Üniversiteye ait olan yaklaşık 3 Bin 500 Dönüm araziyi  son 10 yılda kimler ekip biçiyor. Bu arazilerin 1.000 Dönümü Çorlu da bulunuyor. Çorlu Mühendislik Fakültesi ve Meslek Yüksek Okulunun yıllardır sorunları bitmediği gibi, bir çok ihtiyacı için Belediyelere başvurduğu biliniyor. Hatta Mühendislik Fakültesi kantini için de geçtiğimiz yıllarda Çorlu Belediyesinden hatırı sayılır bir rakam da yardım istenmişti. Yaklaşık 1.000 Dönüm arazisi olan ve verimli toprakların bu güne kadar kimler tarafından ekilip biçildiği ve ne kadar gelir elde edildiği bilinmiyor. Bu araziler Üçüncü şahıslara ihale ve davet usulü ile verilmişse ne kadr bir fiyata veriliyor. İhale ve pazarlık usulü ile yapıldıysa bu güne kadar kimlere verildi.

SON 10 YILDA ARAZİLERDEN NE KADR GELİR ELDE EDİLDİ

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörlüğüne soruyoruz. Elinizdeki Binlerce dönüm verimli arazilerin akıbeti nedir. Son 10 yılda işlenen arazilerden ne kadar gelir elde edildi. Bu araziler ihale ile mi davet usulü ile mi veriliyor. Yoksa Üniversite kendi mi ektirip biçtiriyor. Öyle yapıyorsa elde edilen ürünlerin miktarı ve değeri ne kadardır, bu elde edilen paralar bu güne kadar nerelere harcandı. Çok yüksek verimlerin elde edildiği bu arazilerin bu güne kadarki akıbeti ile ilgili olarak başta NKÜ Rektörlüğü ve yetkilileri kamuoyuna bilgi vermeleri için davet ediyoruz.

Haber: Abdurrahim Yıldırım

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
2023-07-26 16:38:10
DEVLETİ SOYANLARA ÇORLU BELEDİYESİ GÖZ YUMDU | Trakya Gündem Gazetesi: […] DEVLET TRİLYONLARCA ZARAR EDERKEN YETKİLİLER NE YAPTI […]
2021-10-22 18:39:12
RUHUNU ŞEYTANA SATMAMIŞ DEVLET YETKİLİLERİ ARANIYOR | Trakya Gündem Gazetesi: […] Merhaba değerli okuyucularım. Çorlu Belediyesinin yolsuzlukları, buda yetmemiş gibi,
2021-10-11 10:42:04