ÇORLU DA DEĞİŞİMİN AYAK SESLERİ  

ÇORLU DA DEĞİŞİMİN AYAK SESLERİ  

Yerel seçimler yaklaşırken gözlerin çevrildiği Çorlu da değişimin ayak sesleri kendini iyice hissettirmeye başladı. CHP den Çorlu Belediye Başkan A.Adaylığını açıklayan Yıldıray Arıcı Binlerce kişinin gönüllü olarak doldurduğu Atatürk meydanında görkemli bir şekilde resmen aday adaylığını açıklayarak değişimin en büyük sinyalini verdi. Eşi Esra Arıcı ile birlikte kalabalığı selamlayan Yıldıray Arıcı gördüğü destekten bir hayli memnun olduğu dikkatlerden kaçmadı.

Geçtiğimiz hafta sonu Binlerce gönüllü olarak toplanan kalabalığa hitap eden Yıldıray Arıcı, Belediyeyi belli bir gurubun, zümrenin değil, halkın ortak iradesi ile yönetileceğinin sinyalin verdi. Hiçbir baskı ve zorlama ile değil tamamen gönüllü Binlerce insanın önünde 10 maddelik söz veren Arıcı, halkında kendisini her zaman denetlemesini söyledi. CHP den Çorlu Belediye Başkan A.Adaylığını açıklayan Yıldıray Arıcı meydanı dolduran coşkulu kalabalığa yaptığı konuşmada şu sözlere yer verdi.

Değerli yol arkadaşlarım;

Yıldıray Arıcı;  “Evet bugün bu meydanda uzun bir birlikteliğin çok önemli bir anındayız. Çocukluk yıllarında babamın vazgeçilmeziydi; Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik ateşiyle kavgamızın adı oldu; Hayata atıldığımda fikrimdi,  Bu yaşlarımda peşinden yürüdüğüm idealim; Hayat şeklim, yaşam tarzım, umudum, inancım ve nihayetinde İki çocuğuma miras. Cumhuriyet Halk Partisi.Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde ayağa kalkan büyük Türk Milletinin büyük zaferleri sonucu kurulan asırlık çınarımız Cumhuriyet’imizin ve Cumhuriyet’imizin kurucusu, demokrasimizin güvencesi, baba ocağımız Cumhuriyet Halk partimizin 100.Yaşı kutlu olsun.

Benim Cumhuriyet Halk Partisi ile tanışma hikayem yok. Sabah kahvaltıda adını duyardım, akşam babamın eve geç gelişlerinden bilirdim. Gazi’nin yanında ismet paşa ile birlikte Duvardaki resminden bilirim. Altı Ok’u da gördüm o evde, altı oku zeytin dalı ile saran SHP bayrağını da. İçine doğdum yani. Çocukluğumdan kalan anılar, evimize gelen parti büyükleri… Bu terbiye ile yetiştim anlayacağınız. Şimdi de ailemizin baba ocağında, yine bir yola çıkıyoruz. Beni bu yolculukta yalnız bırakmayan, koluma giren, bu meydanda olmasa da kalbi bizimle burada atan tüm hemşerilerime yol arkadaşlarıma teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum. Hepiniz hoş geldiniz.

CHP ve Çorlu ikisinin de adını duyduğumda kendimi tarif ettiğim değerler gibi bakıyorum. Az önce anlattığım anılar ve hatırladıkça yaşadığım duygular birbiriyle iç içe giriyor. Çünkü ne varsa Çorlu’da yaşadım. Şimdi yıkıldığını gördüğümde içimin cız ettiği, Alipaşa ilkokulundan tutun da, hala arkadaşlıklarımı gördüğümde o yıllara beni götüren bu sokaklarda büyüdüm, yetiştim. Komşuluğu, komşu anneliği, dostluğu, birlikteliği Çorlu öğretti bana. Ailemin geçimi çiftçilikti, yani çorlu doyurdu karnımızı, Çorlu okuttu beni üniversitede. Çorlu’da hayata atıldım. Çorlu’da işimi kurdum, Çorlu’da yaşıyorum. Çorlu benim vazgeçmeyeceğim memleketim. Ne öğrendiysem burada öğrendim, şimdi de beni yetiştiren bu memlekete hizmet etme amacıyla bir yola çıktığımı sizlere ilan etmek için buraya geldim.

Derdim kimseyi koltuğundan etmek ve kendime bir koltuk yaratmak değildir. Siyaset bana ne kazandırır diye değil, ben siyasete, partime  veyaşadığım şehre ne katacağım bunu düşünerek bu yola çıktım. Projelerimizi oluşturacak kent vizyonumuzun kısa bir özetini kısa bir video ile sizlerle paylaştık. Biz hazırlıklarımız tamamladık. Detaylarını gün gün sizlerle paylaşacağız. En basitinden en zor olanına kadar Çorlu’nun kangren olan sorunları çok iyi biliyorum. FAKAT Teknik işler mutlaka çözülür, yol açılır, park yapılır, binalar, kütüphaneler, kentsel dönüşümler, bu videoda izledikleriniz… Aklınıza ne gelirse hepsi yapılır. Ama yönetim anlayışı değişmeden bu kentin insanı mutlu, huzurlu olamaz.

SİZLERE ATATÜRK MEYDANINDAN SESLENİYORUM. 10 MADDEDE SİZE SÖZ VERİYORUM

 

  1. Bu kenti “Ben yaptım oldu” anlayışı ile yönetmeyeceğim. Ortak akılla ve en önemlisi de ortak bir vicdan ortaya koyacağız.

 

  1. Arkadaş ve akraba grubumla değil, liyakatli kadrolarla hizmet edeceğim.

 

  1. Belediye vatandaşıyla kavga etmeyecek. Bürokrasiyi iş yavaşlatmak için değil vatandaşın işini kolaylaştırmak için kullanacağım.

 

  1. Burası o belediyenin sorumluluğunda, şu belediyenin sorumluluğunda diye topu başkasına atmayacağım. Gerekirse gidip büyükşehir belediyesinde işin takibini bizzat ben yapacağım.

 

  1. Belediye çalışanlarımızla barışacağım. Onların emekleriyle, eserleriyle övünmesini bilirken, onların halinden anlamasını da bileceğim.

 

  1. Kendini yalnız ve çaresiz hisseden herkesin, kapısını çaldığında geri çevrilmeyeceği bir belediye başkanı olacağım.

 

  1. Dert ne olursa olsun, derman biz olacağız. Bu kentte sadece sizlerin, burada yaşayan insanların değil tüm canlıların belediyesi olacağız.

 

  1. Tıpkı bugün olduğu gibi meydanlarda projeler konuşulsun istiyorum. Belediyenin tek işinin imar değişiklikleri olmadığını bilen bir belediye başkanı olacağım.

 

  1. Bir belediye başkanı olarak protesto hakkımı her zaman saklı tutacağım. Biliyorum; konunun yerel yönetimlerle alakası yok ama olsun hiçbir şey yapamıyorsam çevre sorunları, koku sorunları olan bu kent için bakanlık önünde yatmak için on binlerce Çorluluyla Ankara’ya giden bir belediye başkanı olacağım.

 

  1. Allah nasip ederse 5 sene sonra yeniden vaat vermek için değil, seçim kitapçığımla yaptığımın hesabını vermek için sizin karşınıza çıkacağım.

 

Son olarak; vefalı bir belediye başkanı olacağım. Sadece bana değil bu kente değer katan herkese karşı vefalı olacağım. Haddimi bileceğim ama hakkımı da yedirmeyeceğim.Bu duygularla, bu kente hizmet etmiş son belediye başkanımız Ahmet Sarıkurt’tan , ilk belediye başkanımıza kadar bu şehre kattıkları değerler için hepsine teşekkür ediyor, yitirdiklerimizi rahmetle anıyorum. Büyükşehir belediye başkanımız Kadir Albayrak’a da kentimize kattıkları için teşekkür ediyorum.

 

Son olarak; Belediyecilik AK Partinin değil bizim işimizdir. Proje ve hizmetlerde yoksula, kimsesize, engelliye kaynak aktarmayı başlatan CHP’li belediyelerdir. Hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği belediyeler CHP’li belediyelerdir. İlk halk ekmek fabrikasını kuran İstanbul’da Ahmet İsvan, Ankara’da Ali Dinçer’dir. Metronun ilk kazmasını vuran İstanbul’da Nurettin Sözen’dir. Halk için ilk tanzim satış mağazaları İzmir’de İhsan Alyanak döneminde başlamıştır. İlk konut yapı kooperatifleri, kentsel dönüşümleri ilk yapan ve dünyaya örnek olan Ankara’da Batıkent projesi ile Murat Karayalçın tarafından yapılmıştır. CHP’li belediyeler ilklerin belediyeleridir.

 

Biz belediyeciliği biliriz hiç merak etmeyin. Gurur duyduğumuz son örneklerini de  2019’dan bu yana Ankara, İstanbul başta olmak üzere bir çok ilde, ilçede görüyoruz.

Çorlu’da da yeniden Cumhuriyet Halk Partisi kazanacak. Biz kazanacağız. Kol kola gireceğiz, bütünleşeceğiz, dargınlıkları kenara bırakacağız. Bir asırlık bu tarihsel mirasımıza layık olacağız. Bir çift mavi gözün rehberliğinde bilimin ışığında yürüyeceğiz. Ve bu kente değer katan herkese, buraya gelen sizlere, kalbi bu meydanda atan hemşerilerime teşekkür ediyor. Cumhuriyet Halk Partisi Çorlu belediye başkan aday adaylığımı açıklıyorum.Yolumuz açık olsun” dedi.

Haber: Abdurrahim Yıldırım

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
2023-07-26 16:38:10
DEVLETİ SOYANLARA ÇORLU BELEDİYESİ GÖZ YUMDU | Trakya Gündem Gazetesi: […] DEVLET TRİLYONLARCA ZARAR EDERKEN YETKİLİLER NE YAPTI […]
2021-10-22 18:39:12
RUHUNU ŞEYTANA SATMAMIŞ DEVLET YETKİLİLERİ ARANIYOR | Trakya Gündem Gazetesi: […] Merhaba değerli okuyucularım. Çorlu Belediyesinin yolsuzlukları, buda yetmemiş gibi,
2021-10-11 10:42:04