ÇORLU HALKINDAN 100 YILA YAKIŞIR KUTLAMA

ÇORLU HALKINDAN 100 YILA YAKIŞIR KUTLAMA

Çorlu halkı her zaman olduğu gibi milli bayramlarda yine kendine yakışanı yaptı. Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının yapıldığı Atatürk meydanının sabahın erken saatlerinde doldurdu. Yaşlısı genci hep beraber 100 yılı coşku içinde kutladı. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yılı Çorlu’da coşkuyla kutlandı. Atatürk Meydanı Türk Bayraklarıyla süslenirken, 100. Yıl dolayısıyla heyecan doruktaydı.
29 Ekim 1923 yılında kurulan Cumhuriyet bugün 100. Yılını kutladı. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Çorlu’da da coşku doruktaydı. 7’den 77’ye Atatürk Meydanı’nı dolduran Çorlulu vatandaşlar Cumhuriyetin 100. Yılının heyecanını yaşadı. Atatürk Meydanı’nda düzenlenen programda, gösterilerden, halk oyunlarına kadar birçok etkinliğe imza atıldı. En son resmigeçit töreni düzenlenirken vatandaşlar geçit törenini dakikalarca alkışladı.


KUTLAMALARDA HEYECAN DORUKTAYDI
Cumhuriyet imizin 100. Yılı dolayısıyla yapılan kutlama töreninde Çorlulu vatandaşların heyecanı doruktaydı. Okunan şiirlerde, yapılan gösterilerde kimi vatandaşlar gözyaşlarına hakim olamadı. Özellikle askeri geçit töreninde vatandaşlar askerleri dakikalarca alkışladı. Türk bayraklarıyla donatılan Atatürk Meydanı’nda öğrencilerin geçişi de ailelerin büyük alkışını aldı. Yarışmalarda dereceye giren öğrencilere de ödülleri takdim edildi.

CADDELER SOKAKLAR TÜRK BAYRAĞIYLA DONATILDI
100. yılını kutladığımız Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Çorlu sokakları kırmızı beyaza büründü. Çorlulu vatandaşlar evlerinin balkonlarına Türk Bayrakları asarak Cumhuriyet Bayramı’nın coşkusunu yaşadı. Çorlu’da yer gök Türk Bayrağı rengine bürünürken Atatürk Meydanı’ da Atatürk Posterleri ve Türk Bayraklarıyla süslendi.

CUMHURİYET İMKÂNSIZLIKTAN İMKAN YARATMAKTIR, ÜRETMEKTİR
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Çorlu Kaymakamı Murat Eren, “Binlerce yıllık tarihimizde Büyük Hun İmparatorluğu ile başlayan 16 Büyük Türk Devleti’nin temellerinden yükselen Cumhuriyetimiz bugün yeni bir yüzyıla giriyor. 100 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk Milleti’nin karakterine adetlerine en uygun yönetim şekli cumhuriyettir sözüyle ilan edilen devlet rejimimiz bugün bu kutlu günde bizlere, bir asrı devirmenin mutluluğunu yaşatıyor. Bizim için Cumhuriyet bir yönetim şeklinden çok daha fazlasını ifade ediyor. Cumhuriyet imkânsızlıktan imkan yaratmaktır, mezarı olacağını bile bile Çanakkale’de elleriyle siper kazmaktır, 9 aylık bebeğiyle mermi taşırken 21 yaşında donarak şehit olan Şerife bacının çocuğu için kurduğu hayaldir. Cumhuriyet ana babalarımızın oy kullanmaya birlikte gidebilmesidir. Cumhuriyet üretmektir. Borç içinde kurulmuş bir devletin Nazilli’de basma uşakta şeker, Kayseri’de açtığı uçak fabrikasıdır. Cumhuriyet Nene hatınlar Ahmet Çavuşlar, Seyit onbaşılardır Cumhuriyet. Cumhuriyet çalışmaktır daha çok çalışmak daha çok çalışmaktır” dedi.

CUMHURİYET DÜŞMANA KORKU DOSTA GÜVEN VEREN GÜÇTÜR
Konuşmasını sürdüren Çorlu Kaymakamı Murat Eren, “Cumhuriyet sadece geçmişte yapılanlarla değil gelecek için yapılacaklardır. Olimpiyatlarda altın madalya kazanan Mete Gazoz, Nobel Ödülü alan Aziz Sancar, işini en iyi yapan memur, vatana hayırlı evlat yetiştiren ana baba sorumluluğunu bilen öğrencidir cumhuriyet. Cumhuriyet İHA’dır, SİHA’dır, teknolojidir, düşmanlarına korku dostlarına güven veren güçtür Cumhuriyet. Evet, Cumhuriyet uğruna birçok şehit verildi, ama günümüzde ise onun uğruna verilmesi gereken daha çok alın teri daha çok çalışmak olmalıdır. Daha çok bilim insanı sanatçı sporcu yetiştirmek olmalıdır. Sevgili gençler, milletimizle gurur duyun dünya tarihinde bu kadar alnı ak, başı dik zalimin karşısında eğilmeyen bir milletin ferdi olmaktan dolayı gurur duyun, tarihi şan ve şereflerle dolu olan aziz milletimiz, her daim dünyada adalet dağıtmaya mazlumun yanında zalimin karşısında olmaya devam ediyor” dedi.


GÖSTERİLEN BÜYÜK BEĞENİ ALDI
Çorlu Kaymakamı Murat Eren’in konuşmalarının ardından düzenlenen gösteriler büyük beğeni aldı. Öğrenciler duygulu şiirler okurken, Cumhuriyetin 100. Yılına yakışan gösterilerde düzenlendi. Halk oyunları ekipleri birbirinden güzel oyunlarını Çorlulu vatandaşlar için oynadı. Dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri ödüllerini takdim etti.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
2023-07-26 16:38:10
DEVLETİ SOYANLARA ÇORLU BELEDİYESİ GÖZ YUMDU | Trakya Gündem Gazetesi: […] DEVLET TRİLYONLARCA ZARAR EDERKEN YETKİLİLER NE YAPTI […]
2021-10-22 18:39:12
RUHUNU ŞEYTANA SATMAMIŞ DEVLET YETKİLİLERİ ARANIYOR | Trakya Gündem Gazetesi: […] Merhaba değerli okuyucularım. Çorlu Belediyesinin yolsuzlukları, buda yetmemiş gibi,
2021-10-11 10:42:04