SOYGUNA UNİLEVER’İ DE ALET ETMİŞLER

SOYGUNA UNİLEVER’İ DE ALET ETMİŞLER

Ergene Belediyesinde  21.10.2022 tarihinde akıllara durgunluk veren soyguna bilerek yada bilmeyerek Dünyaca ünlü bir firma olan UNİLEVER’in de alet olması bu kadarda olmaz dedirtti. Kullanım süreleri bitmeye çok az kalan diş macunları UNİLEVER’ tarafından Ergene Belediyesine  hibe edilmesine rağmen, Ak Partili Meclis üyesinin gizli sahibi olduğu iddia edilen,  S…….T firması 119.452 TL (Yüz On Dokuz Bin, Dört Yüz Elli İki TL) belediyeye 7523 Yevmiye numarası ile fatura edip haksız kazanç sağlandığı ve belediyenin resmen soyulduğu ortaya çıktı. Cumhuriyet Savcıları bu konuda ne yapacak merak ediliyor.

UNİLEVER yetkilileri bu konu ile ilgili her hangi bir açıklama şu ana kadar yapmazken, 35 Bin adet son kullanım tarihi geçmeye yakın Diş Macunu İhtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtılmak üzere Ergene Belediyesine hibe edilmesine rağmen,  UNİLEVER den satın alınmış gibi gösterilerek, Ergene Belediyesine yaklaşık olarak 120 Bin Lira fatura kesilmiş olmasına bu güne kadar Ak Parti Ergene İlçe Başkanlarının ve parti sözcüsü olan, Ergene de Belediye Başkan Aday Adayı olarak ismi anılan Halil İbrahim Cebeci ‘nin Meclis üyelerinin çok büyük bölümünün her şeyi bildikleri halde susmaları “soyguna niçin göz yumdunuz” sorusunu akıllara getiriyor.

 UNİLEVER SOYGUNA NASIL ALET OLDU

Son kullanma tarihi yaklaşan Diş Macunlarını UNİLEVER firması Ergene Belediyesine niçin hibe etti. Bu diş macunlarının son kullanma tarihi yakınsa niçin imhaya göndermedi. 35 Bin adet olduğu iddia edilen bu diş macunlarının depolarda olduğunu Ergene Belediyesi nereden biliyor. Ergene Belediyesi sınırları içinde Binlerce fabrika var, her fabrikanın stok depolarını Ergene Belediyesi mi biliyor denetliyor. UNİLEVER  firmasından konuyla ilgili olarak açıklama bekliyoruz. Belediyeye hibe edilen Diş Macunları S……T firması nasıl oluyor da başka yerden satın almış gibi gösterebiliyor. Bu firma üretici değil, Diş Macunlarını bir yerden almış ki Belediyeye fatura etmiş. Bahse konu 35 bin adet Diş Macununu bi firma nederen tedarik etmiş. Denetim raporunda da belirtildiği gibi Hibe evrakı denetim komisyonun da Gülsüm Güler Şengül tarafından istenmesine rağmen bu güne kadar niçin verilmemiş, neden dosyalara eklenmemiş. Faturanın net olarak anlaşılabilmesi malzeme detayları belirtilmesi gerekirken hiçbir şekilde detay belirtilmemesi suçken niçin bu güne kadar örtbas edildi. Bu bahse geçen firma bu güne kadar Ergene ve bölgemizdeki belediyeler haricinde hangi  özel firmalara iş yapmış Ergene Belediyesinden bu güne kadar toplam aldığı iş miktarı nedir, ödediği vergi ne kadardır.  MASAK başta olmak üzere yetkili makamlar bu konuyu inceleyecek mi yoksa bazı kirli eller devreye girip Rasim Yüksel ve ekibini kollayıp örtbas mı ettirecek. Hibe diye verilen 35 Bin adete Diş Macununu Belediyede hangi Başkan yardımcısının yetkili olduğu birim tarafından nerelere dağıtıldı, bu dağıtım esnasında yaşanan soygunu görmedi mi.  Cumhuriyet Savcılığı ve yetkili kurumları göreve davet ediyoruz.

Ergene Belediyesi 2021yılı denetim raporunda soygunu resmen tespit ederek Şerh koyan Ak Parti Ergene Belediye Meclis üyesi Gülsüm Güler Şengül’  parti teşkilatına verdiği raporda her şeyi anlatmasına rağmen dönemin ilçe başkanı ve Belediye Meclis üyeleri neyin karşılığında susmayı tercih ettiler. Bir çok Meclis üyesi sürekli “Biz İlçe Başkanından izinsiz hareket edemiyoruz” şeklinde içi boş bahaneler üretseler de toplumda bu bahanelerin bir karşılığı olmuyor.  Soruyoruz. İlçe Başkanı, İl Başkanı Milletvekilleri ağzınıza kilit mi vuruyor. İl yönetimi bu güne kadar niçin suskun kaldı. Dönemin Ak Parti Milletvekillerinden tutun da İl İlçe teşkilatlarına ve Belediye Meclis üyelerine kadar, Ergene Belediyesinde yaşanan akıl almaz yolsuzlukları duymamaları imkansız. Belediye Meclis Üyesi Gülsüm Güler Şengül  şahsi sosyal medya sayfasında 13 Nisan 2022 de Erigene Belediyesinde ki akaryakıt vurgununu paylaşıp resmen ihbarda bulundu. 13 Nisan 2022 tarihinde Ak Partili Meclis üyesinin gizli sahibi olduğu ve Diş Macunu vurgunu dahil bir çok hizmet alımında bu firmadan fahiş fiyatlarla mal ve hizmet alımı yaptığını resmen paylaşıp ihbar etmesine rağmen hiçbir devlet yetkilisi ve Ak parti yöneticisinin sesinin çıkması Rasim Yüksel’i Ak parti nin üst düzeyinden kimler koruyor sorusunu hep akıllarda tuttu. Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel ve ilgililerden kamuoyu adına açıklama bekliyoruz.

Haber: Abdurrahim Yıldırım

 

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
2023-07-26 16:38:10
DEVLETİ SOYANLARA ÇORLU BELEDİYESİ GÖZ YUMDU | Trakya Gündem Gazetesi: […] DEVLET TRİLYONLARCA ZARAR EDERKEN YETKİLİLER NE YAPTI […]
2021-10-22 18:39:12
RUHUNU ŞEYTANA SATMAMIŞ DEVLET YETKİLİLERİ ARANIYOR | Trakya Gündem Gazetesi: […] Merhaba değerli okuyucularım. Çorlu Belediyesinin yolsuzlukları, buda yetmemiş gibi,
2021-10-11 10:42:04