YAŞANAN SU SIKINTISINA ÇARPICI EYLEM!

YAŞANAN SU SIKINTISINA ÇARPICI EYLEM!

 

Saray Küçükyoncalı Mahallesi’nde yaşayan Metin Emre Yeniay isimli vatandaş, yaklaşık 2 aydır yaşanan içme suyu sıkıntısına çarpıcı bir eylem yaparak ses getirdi.

Saray ilçesine bağlı Küçükyoncalı Mahallesi’nde 2 aydır yaşanan su sıkıntısına dikkat çekmek çarpıcı bir eylem yapan Metin Emre Yeniay isimli vatandaş, yalak olarak tabir edilen ve su bulunmayan kanalda kıyafetleri ile duş aldı. Yeniay, yaptığı açıklamada “Mahallemizde yaşanan su sıkıntısına dikkat çekmek ve tepkimizi dile getirmek için buraya gelmiş bulunuyoruz. Bu sorun geçmiş senelerde de yaşanmış ancak bu sene global sıcaklıkların da etkisi ile artık dayanılmaz bir noktaya ulaşmıştır. Ön görü yeteneğinden yoksun yöneticiler ve mevcut su kuyularının yetersizliğini görmezden gelip gerekli çalışmaları sağlamayan bürokratlarımızı özellikle bu günlerde evimde bir hafta misafir etmeye hazırım. Hayvancılık ve çiftçilik yapılmayan evimde bile bir hafta nasıl geçiyor görmelerini isterim. Tarlasından balya çekip evinde banyo yapamayan çiftçimizin, hayvanlarını taşıdığı sular ile susuz bırakmamaya çalışan hayvancımızın, sabahın beşinde çeşme başında bekleyip, evindeki çamaşırı bulaşığı yıkamaya çalışan ev kadınlarımızın halini ise ancak onlarla birlikte bu eziyeti çekerek anlayabilirsiniz. TESKİ yetkililerinden aldığım bilgi doğrultusunda yaklaşık 1 hafta içinde yeni yapılan 400 tonluk tankın testlerinin bitip devreye alınacağını ve sorunun çözüleceğinin bilgisini aldım. Gelecek senelerde aynı problemi yaşamamak için buldukları çözümlerin uzun vadeli olduğuna inanmak istiyorum. Bu arada tankerler ile su taşıyan ve sahada çalışan emekçi çalışanlara da teşekkür ediyorum. Biz kendi içme suyunu kendi çabaları ile getirmiş bir köyüz. Zamanında kazmasını, küreğini, traktörünü kepçesini alarak el birliği ile köye içme suyunu getirip çeşmeler kurdurmuş içme suyu problemini çözmüş bir köyüz. Dünyada da artan susuzluk problemi yüzünden artık bize de yeni görevler düşmektedir. Bahçelerde yapılan salma-vahşi sulama yerine suyun daha efektif kullanıldığı damlama sulama yöntemine geçmemiz hepimiz için elzemdir. Unutmayın ki sizin evinizde ip gibi akan su bir üst evde hiç akmamaktadır. Ben buraya evimde alamadığım duşu almak için geldim. Bu sıcakta sizi daha fazla terletmemek adına malum sizin evinizde de su yok duşumu alacağım. Katılımınız için teşekkür ediyorum.” dedi.

YALAKTA DUŞ ALDI!

Yoğun katılımın olduğu eylemde Yeniay, kafasından aşağı döktürerek kıyafetleri ile birlikte duş aldı. Yeniay’ın eylemine mahalle sakinleri de alkışları ile katılarak destek verdi.

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
2023-07-26 16:38:10
DEVLETİ SOYANLARA ÇORLU BELEDİYESİ GÖZ YUMDU | Trakya Gündem Gazetesi: […] DEVLET TRİLYONLARCA ZARAR EDERKEN YETKİLİLER NE YAPTI […]
2021-10-22 18:39:12
RUHUNU ŞEYTANA SATMAMIŞ DEVLET YETKİLİLERİ ARANIYOR | Trakya Gündem Gazetesi: […] Merhaba değerli okuyucularım. Çorlu Belediyesinin yolsuzlukları, buda yetmemiş gibi,
2021-10-11 10:42:04