TÜRKİYE’NİN EN İDDİALI FUARLARINDAN BİRİYİZ!

TÜRKİYE’NİN EN İDDİALI FUARLARINDAN BİRİYİZ!

 

Türkiye’nin en büyük açık hava fuarlarından biri olan ve her yıl yurt içi ve yurt dışından 300 binden fazla ziyaretçiyi Çorlu’ya çeken Tarım Fuarı’nın resmi açılışı yapıldı.

Renkly Fuarcılık tarafından Çorlu’da gerçekleştirilen Türkiye’nin en büyük açık hava fuarlarından biri olan ve her yıl yurt içi yurt dışından 300 binden fazla ziyaretçiyi Çorlu’ya çeken Tarım Fuarı, kapılarını ziyaretçilerine açtı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Renkly Fuarcılık Yönetim Kurulu Üyesi Önder Harbili, “Renkly Fuarcılık olarak 20. Yılımıza adım attığımız şu günlerde 16. Çorlu Tarım Fuarı’nı düzenliyoruz. Çorlu Tarım Fuarı Türkiye’de traktör, mekanizasyon, dijital teknolojiler ve diğer hizmet ürünleri çeşitliliği açısından Türkiye’nin en iddialı fuarlarından bir tanesi. Komşu ülkelerimiz Bulgaristan, Yunanistan, Romanya, Makedonya’da da ciddi bir süksesi olan fuar haline geldik. Son teknoloji ürünlerde ise dümenleme, drone gibi ürünlerle artık açık alan fuarcılığında daha iyi tespit edilebilir teknolojik fuar haline de gelmiş bulunmaktayız.” dedi.

KESİNTİSİZ OLARAK 16 YILDIR BU FUAR YAPILIYOR!

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan ise yaptığı konuşmada “Çorlu’muzda 16.’sını düzenlediğimiz fuar bölgemiz ekonomisi için çok büyük önem arz etmekte. Tarımsal ürünlerin satışı ile hem buradaki firmaların hem de dışarıdan gelen misafirlerin yaptıkları ihracat çok büyük önem arz ediyor. Bu fuarda sergilenen ileri teknoloji ve tarımı sürdürülebilir kılan ürünler bizim çiftçimizin hem verimini hem karlılığını hem de tarım üretiminin devamını sağlamak için en büyük enstrümanlar. Renkly Fuarcılığa özellikle teşekkür etmek istiyorum. Kesintisiz olarak 16 yıldır bu fuar yapılıyor. Pandemi döneminde Türkiye’nin birçok bölgesinde fuarlar iptal olurken biz, Çorlu Tarım Fuarı’mızı Sayın Umut Güngör ile beraber burada açılışını yapmış ve bölgemiz ekonomisine katkıda bulunmuştuk.” diye konuştu.

BÖLGEMİZİN EN BÜYÜK AÇIK ALAN FUARI

Çorlu Belediyesi Başkanı Ahmet Sarıkurt ise yaptığı konuşmada “Bölgemizin en büyük açık alan fuarı Çorlu Tarımtech Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın 16. yılında yine çiftçilerimizle, sektörün önde gelenleriyle ve fuar paydaşlarımızla bir araya geldik. Tarımın, hayvancılığın ve çiftçiliğin gelişmesi için büyük katkılar sunan geleneksel fuarın Çorlu’muza ve bölgemize hayırlı olmasını diliyor, emeği geçen tüm paydaşlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Çorlu’muz bir ticaret kenti olması dışında muazzam özelliklere sahip güçlü bir şehir. Yakın zamanda Çorlu’muzun ilk coğrafi işareti olan Seymen Kavunu’nu kazandırdık.” ifadelerini kullandı.

ÇORLU İNŞALLAH İL OLUR!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Albayrak da yaptığı konuşmada “Tekirdağ Türkiye’de tarım ve hayvancılığın başkenti! Yüzde 65,8’ini Tekirdağ arazilerini tarımda kullanıyor. 4 milyon 100 dönüm tarım arazimiz var! Türkiye’de üretilen ürünlerin çoğu bizim bölgemizde. Çorlu, mutlaka İl olmalıdır! Bu kadar nüfusu ve gelişmişliği ile sanayisi, tarım ve hayvancılığı ile sosyal yapısı ve artan nüfusu ile beraber! Çorlu olmazsa Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve ben de Büyükşehir Belediyesi Başkanı olmazdım. İnşallah Çorluluların hayal ettiği İl olma arzusu gerçek olur ve biz de bundan mutlu oluruz. 16 yıldır bu fuarı düzenleyen Çorlu Renkly Fuarcılığı da kutluyorum.” dedi.

TARIM ARAZİLERİMİZİ MUTLAKA MUHAFAZA ETMELİYİZ!

Son olarak konuşan Çorlu Kaymakamı Mustafa Eldivan ise “Türkiye’deki üretimin büyük çoğunluğu bölgemizde. Toprakla uğraşmak insanlar için büyük bir nimet. Çok şanslısınız ki bu bölgede ne ekerseniz biçiyorsunuz. Topraklar daha çok verimli. Trakya tarıma elverişli topraklar. Çiftçiler adına en büyük temennim verdikleri emeğin karşılığını almaları. Dünya ciddi anlamda gıda krizi ile karşı karşıya. Ukrayna ve Rusya Savaşı da bunu bize gösterdi. Tarım arazilerimizi mutlaka muhafaza etmeliyiz. Şu an yüzde 4 civarında sanayi arazimiz bulunuyor. Avrupa’da yüzde 6’larda! Sanayinin ıslah edilmesi ile çiftçi kardeşlerimizin tarım arazilerini bölmelerine de gerek kalmayacak diye düşünüyorum.” diye konuştu.

FUARI GEZDİLER

Konuşmaların bitmesiyle kurdele kesilerek fuarın açılışı yapıldı. Davullar eşliğinde Kaymakam Eldivan ile beraber protokol üyeleri fuarı gezerek incelemelerde bulundu ve üreticilerle sohbet etti.

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
2023-07-26 16:38:10
DEVLETİ SOYANLARA ÇORLU BELEDİYESİ GÖZ YUMDU | Trakya Gündem Gazetesi: […] DEVLET TRİLYONLARCA ZARAR EDERKEN YETKİLİLER NE YAPTI […]
2021-10-22 18:39:12
RUHUNU ŞEYTANA SATMAMIŞ DEVLET YETKİLİLERİ ARANIYOR | Trakya Gündem Gazetesi: […] Merhaba değerli okuyucularım. Çorlu Belediyesinin yolsuzlukları, buda yetmemiş gibi,
2021-10-11 10:42:04