FAKÜLTEMİZİN TAŞINMASINA MÜSAADE ETMİYOR OLMAMIZ LAZIM!

FAKÜLTEMİZİN TAŞINMASINA MÜSAADE ETMİYOR OLMAMIZ LAZIM!

 

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Mühendislik Fakültesi’nin ilçeden taşınmaması gerektiğini vurgulayarak “Eğer hizmet verebilme durumu varsa eski Askeri Hastane öğrenciler için geçici verilebilir!” dedi.

Yaşanan depremlerin ardından kamu binalarında deprem risk analizleri yapılıyor. Bu kapsamda Çorlu Mühendislik Fakültesi’nde de deprem risk raporu hazırlanıyor. Fakülte depreme dayanıklı olmadığı gerekçesi ile Süleymanpaşa’ya taşınması gündemde! Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, konuyla ilgili açıklama yaparak bir öneri getirdi. Sarıkurt, “Eğer hizmet verebilmek mümkünse bunun kararını tabi üniversitedeki hocalar karar verecek, Eski Askeri Hastane, geçici olarak fakülte olarak kullanılabilir. Böyle bir durum olursa, bu bölgede hem kültürel gelişmeler yaşanır hem de esnafların ticari olarak bir artısı olur. Yakın zamanda o bölgede planlama çalışmaları yapıldı, TOKİ ile beraber oldukça geniş bir alanda kampüs alanı olarak ayrıldı. Daha önce mülkiyete dair sorunlar bir problem olarak ifade ediliyordu. Bu bölgede bulunan fakültenin geçmesine engel oluyordu noktasında bir tespit vardı. Şimdi büyümesine gelişmesine engel olacak her hangi bir durum söz konusu değil. Öncelikle bunu belirtmem lazım! Elbette yakın zamanda bir deprem yaşadık. Deprem nedeniyle binalarımıza bakılıyor olmasını doğal buluyorum. Üniversitemiz de bakıyor, henüz raporların sonuçları ulaşmadı. Yerel basında da yerel kamuoyunda da fakültenin buradan taşınacağıyla ilgili değerlendirmelerin yapıldığını izlemiştik. Ben Belediye Başkanı olarak yetkili organlardan kesin bu oluyor diye bir değerlendirme yapılmadan bende bir yorum yapmamıştım. Yakın zamanda çevre ile ilgili yaptığımız bir etkinlikte dekanımız binada karotların alındığını tahlil edildiğini henüz raporun ulaşmadığını söyledi. Şunu özellikle vurgulamam gerekiyor bizim 7 bine yakın öğrencimiz var. Hem Yüksek Okul da hem de Mühendislik Fakültesi’nde. Normalde bizim az önce ifade ettiğim gibi fakültenin imkânlarının artırılması şehrimizin hayatına da önemli oranda katkı sağlayacağını vurgulamak istiyorum. Hatırlarsanız cezaevi yapılırken de bizim talebimiz cezaevi değildi. Normalde bulunduğumuz bölgede insanlarımız çoğunlukla kurallara riayet eden devletine milletine bağlı insanlardan oluşuyor. Bu ölçekte bir cezaevine ihtiyaç olmadığını bir ihtiyaç varsa üniversitenin imkânlarının artırılması noktasında olduğunu altını çize çize defalarca vurgulamıştım. Aynı şeyi yine söylüyorum. Bu andan itibaren bize seçilen milletvekillerimize de önemli bir vazife düşüyor. Üniversite büyüsün derken taşıyalıma, cezaevi olmasın derken cezaevinin yapılması şehrimizin yaşantısını da belli ölçüde etkileyecek. Sosyal hayatını, kültür hayatını ekonomik hayatını etkiliyor. Burada bütün STK’larımıza seçilen milletvekillerimize çağrı yapayım sizler vesilesiyle, kendileriyle de görüştüm, rica ettim. Fakültemizin taşınmasına müsaade etmiyor olmamız lazım!” dedi.

ÇÖZÜM YİNE ŞEHRİMİZDE OLMASI GEREKİYOR!

Başkan Sarıkurt, “Biz daha önce vurgulamıştık! Park olsun projesi içerisinde tabi ki hemen bugün yarın olacak bir şey olacak diye söylemiyorum ama mevcut askeri hastanenin aslında koşullarının bugünkü yönetmeliklerle örtüşmediğini, eğer üniversitemiz bu bölgeye gelse üniversite gençliğinin enerjisin üniversite gençliğinin sosyal ve kültürel hayata katkısını bilimsel hayata katkısını şehrimizde belli ölçüde şikâyet konusu olan eski yaşam alanlarındaki hissiyatı da belki de ticareti olumlu yönde etkileyeceğini! Tekrar vurgulamam lazım belki bu çözüm önerisi olarak ortaya konulabilir. Askeri hastanesi devlet hastanemiz yapıldı eğer orada hizmet verebilme durumu varsa yönetmeliklere uygun olarak üniversite gençliğinin kullanımına verilebilir. Benzer şekilde büyüklükleri yeterlidir değildir elbet onu üniversitede bulunan yetkili hocalarımız değerlendirecektir!” diye konuştu.

TARİHİ KOLORDU BİNAMIZDA KÜTÜPHANE YAPILMASI YÖNÜNDE ÖNERİLERİMİZ VAR!

“Biz tarihi kolordu binamızı da önermiştik! Eğer bize tahsis edilirse gençler için bir kütüphane olabilir diye ifade etmiştik!” diyen Başkan Sarıkurt, “Orası da çok güzel tarihi bir yapı diye önermiştik. Bütün bunlar da olmuyorsa Çorlu Belediye Başkanlığı olarak ta fakültenin öğrencilerin eğitim alabileceği bir alanla ilgili beraberce bir değerlendirme yaparak okullarda olduğu gibi elimizi taşın altına koymakta imtina etmeyiz. Bunu da özellikle vurgulamam lazım.” ifadelerini kullandı.

 

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
2023-07-26 16:38:10
DEVLETİ SOYANLARA ÇORLU BELEDİYESİ GÖZ YUMDU | Trakya Gündem Gazetesi: […] DEVLET TRİLYONLARCA ZARAR EDERKEN YETKİLİLER NE YAPTI […]
2021-10-22 18:39:12
RUHUNU ŞEYTANA SATMAMIŞ DEVLET YETKİLİLERİ ARANIYOR | Trakya Gündem Gazetesi: […] Merhaba değerli okuyucularım. Çorlu Belediyesinin yolsuzlukları, buda yetmemiş gibi,
2021-10-11 10:42:04