ÇORLU DEVLET HASTANESİ HACI MUSTAFA ÇAKMAK CAMİ’NİN TEMELİ ATILDI

ÇORLU DEVLET HASTANESİ HACI MUSTAFA ÇAKMAK CAMİ’NİN TEMELİ ATILDI

Çorlu Devlet Hastanesi’nin arazisinin içinde yer alan 7 bin metrekarelik alana Hacı Mustafa Çakmak Cami’nin inşasına başladı.

Çorlu’daki hizmet yürüten Vatan Kablo Firmasının sahibi Hüseyin Çakmak tarafından rahmetli babası Hacı Mustafa Çakmak hayrına yaptırılan cami ve müştemilatının temeli atıldı. Temel atma törenine Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Çorlu Kaymakamı Mustafa Eldivan, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Ali Cengiz Kalkan, daire amirleri ve STK temsilcilerinin yanı sıra siyasi parti başkanları da katıldı. Hastanenin arsa alanına yaklaşık 7 bin metrekare üzerine yapılan caminin iç alanı 304 metrekare olup, otopark alanı bin 342 metrekare olacak. 650 kişilik caminin temel atma töreni gerçekleşirken cami inşaatının da hızla bitmesi bekleniyor. Yapılan protokol dahilinde cami ve müştemilatının resmi olarak Çorlu Müftülüğü sorumluluğuna tahsisi gerçekleştirildi. Cami inşaatının anahtar teslimi yapım işi hayırsever iş insanı Hüseyin Çakmak tarafından karşılanması bekleniyor.

HÜSEYİN ÇAKMAK ABİMİZE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM!

Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Ali Cengiz Kalkan yaptığı konuşmada, “Ben Hüseyin Çakmak abimizi 20 yıldır tanıyorum, sürekli sohbetlerimizde konuşuyorduk. Hüseyin Çakmak abimiz babası Hacı Mustafa Çakmak’ın isminin yaşatmak için böyle bir girişimde bulunması hepimizi sevindirdi. Kendisine çok teşekkür ediyorum, hayırları kabul olsun” dedi. Babası Hacı Mustafa Çakmak caminin yaptıran hayırsever Vatan Kablo Firması’nın sahiplerinden Hüseyin Çakmak’ta kısa bir konuşma yaparak törene katılanlara teşekkür etti.

BURADA İKİ HAYIR VAR! BİRİ CAMİ, BİRİ HASTA YAKINLARININ KALACAĞI MİSAFİRHANE!

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım’da yaptığı açıklamada, “Burada çok hayırlı bir iş için bir araya geldik. Burada iki tane hayrımız var! Bir tanesi tabi ki camimiz, ibadet hanemiz burada yapılacak. Bir ikincisi ise hastanemize gelip kalacak olanların ihtiyacının karşılanacağı bir ortam. Buda çok büyük bir hizmet çok teşekkür ediyorum. Misafirhane denildi, Ankara’da yaptık! Güzel örnekleri de söylemek lazım ki çoğalsınlar. Tekirdağ’ın büyük hastanelerinin özellikle dışardan gelen insanların konaklayacakları istirahat edebilecekleri bir alanın hastanenin yanda olması çok güzel bir şey. İnşallah cami ile başlıyoruz diğerlerini de arkadaşlarımız yapacak söz verdiler.” dedi.

TEMEL ATMA TÖRENİ YAPILDI!

Konuşmaların ardından yapılan dua programı ile kurban kesilerek caminin temeli atıldı.

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
2023-07-26 16:38:10
DEVLETİ SOYANLARA ÇORLU BELEDİYESİ GÖZ YUMDU | Trakya Gündem Gazetesi: […] DEVLET TRİLYONLARCA ZARAR EDERKEN YETKİLİLER NE YAPTI […]
2021-10-22 18:39:12
RUHUNU ŞEYTANA SATMAMIŞ DEVLET YETKİLİLERİ ARANIYOR | Trakya Gündem Gazetesi: […] Merhaba değerli okuyucularım. Çorlu Belediyesinin yolsuzlukları, buda yetmemiş gibi,
2021-10-11 10:42:04