AMACIMIZ ÇORLU MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ’NİN TAMAMEN KALDIRMAK DEĞİL!

AMACIMIZ ÇORLU MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ’NİN TAMAMEN KALDIRMAK DEĞİL!

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, Çorlu Mühendislik Fakültesi ile ilgili açıklamalarda bulunarak amaçlarının üniversiteyi kaldırmak olmadığını daha modern bir bina kazandırmak olduğunu söyledi.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesinin depreme dayanıksız olduğu gerekçesi ile yıkılarak Süleymanpaşa’ya taşınacağı iddialarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, amaçlarının üniversiteyi kaldırmak olmadığını daha modern bir bina kazandırmak olduğunu söyledi. Şahin, “Biliyorsunuz ki 1992 yılında Çorlu Mühendislik Fakültesinin inşaatı 1992 yılında temelleri atılmıştır. Peyderpey daha sonra inşaatına devam edilmiş. Tabi maalesef 1999 depremin öncesinde daha sonra Silivri’de 5.8 şiddetinde bir deprem yaşadık en sonda 6 Şubat depremlerini yaşadık. Dolayısıyla bu süreçte Türkiye’deki tüm Üniversiteler gibi bizlerde binalarımız ve eğitimi binalarımız ne düzeyde bununla ilgili araştırma yapılmasıyla ilgili olarak birde bizim inşaat mühendisliğimizde Çorlu Mühendislik Fakültesi’nde onlar kendilerince araştırma yaptılar fakat biz bağımsız bir denetim firmasından da rapor almak için başvurduk ama bizlere henüz daha rapor ulaşmadı. Bu söylenenler tabi ki söylenti. Ancak herhalde hepimizin tüm Tekirdağ’ımızın ve Çorlu’muzun ortak hareket ettiği veya ortak görüşün olduğu bir yer söz konusu. Nedir bu da Çorlu’muza Mühendislik Fakültemize yakışan şimdi burada İnşaat Mühendisliği bölümü. Eğer uygun çıkmazsa rapor onun üzerine konuşuyorum modern yeni bir binanın yapılması herhalde sizlerin de ve herkesin de takdir edeceği bir şey. Dolayısıyla biz bu amaç için yola çıktık. Eğer uygun olmazsa rapor bir yıkım kararı söz konusu olursa statik açıdan veya beton kalitesi ile alakalı olarak kötü bir kalite söz konusu olursa tabi ki Allah Korusun 6 Şubat’tan sonra yaşadığımız hadiseler yaşanmaması adına bizlerde gerekli önemleri yapmak üzere bir çalışma yapacağız. Bunlar nedir? Bir de altını çizmek isterim amacımız Çorlu Mühendislik Fakültesi’nin tamamen kaldırmak değil! Eğer bir yıkım kararı çıkarsa amaç yeni ve modern Çorlu’muza yakışan, öğrencilerimize yakışan bir binayı tahsis etmek. Yani yeniden yapmak.” dedi.

YIKIM KARARI ÇIKARSA ÖĞRENCİLERİMİ O BİNAYA SOKAMAM!

Yıkım kararı çıktığı takdirde öğrencilerini binaya sokamayacağını belirten Şahin, “Bugüne kadar hiçbir Rektörün yapamadığı Sayın Valimiz, Sayın Kaymakamımız ve yüksek Bürokratlar sağ olsunlar 770 dönüm arazi bütünleştirmesini gerçekleştirdik. Orada sırf bu sebeple dediğim gibi rapor geldikten sonra hep birlikte ortaya bir karar vereceğiz. Eğer alternatif varsa yıkım kararı çıktıktan sonra onun üzerine orada nasıl değerlendirebiliriz orası onun üzerine görüşeceğiz. Hiçbir şeye ulaşamazsak Eylül ayında yüz yüze eğitim başlayacak. Bir sonuç alınamazsa o zaman gayrı tabi ki ben öğrencilerim o binaya yıkım kararı varsa bende sokamam ve o zaman alternatif olarak geçici süre ile o zaman alternatif çözümlerler bulunulmazsa biz kendi merkezlerimize öğrencilerimizi alırız. Bu anlamda almak o kadar kolay değil. Yaklaşık öğrenci, personel, akademik lider, personel sayısı ve yaklaşık 4 bin 500 öğrenciden bahsediyoruz. Eğer yapılacak bir şey yoksa tabi ki de bu durumda göz önünde değerlendirmesi gereken hususlardan bir tanesi dediğim gibi henüz rapor elimize ulaşmadı. Ulaştıktan sonra biz burada idari ve yerel dinamiklerle konuşuruz, ondan sonra inşallah ortak bir çözüm yolu haritası çizeriz ve Çorlu’muza yakışan yeni ve modern binalarını yapmış oluruz.” diye konuştu.

TEKNO PARK BİNASI 3 YILDIR ATIL!

Fakültenin arka kısmında bulunan Tekno Park binası ile ilgili açıklamalarda bulunan Şahin, “Ben Tekirdağ çocuğuyum, Çorluluyum! Buranın daha yukarılara gitmesi ilk önce benim isteyeceğim bir şey. Hakikatten oradaki olay daha önce yapılan Rektörlük dönemlerinde yapılan sözleşmeler hakkında sıkıntılar yaşadık. Dolayısıyla hukuki süreç ilerliyor. Hukuki sürecin bitmesiyle birlikte değerlendirme yapalım. Orada bir anlaşma geçmişte yapılmış dediğim gibi orda farklı konular söz konusu oranın değerlendirebilmesi için hukuki sürecin sonuçlanması ve nihayete ermesi gerekir. Orada da hukukun vereceği kararı bekliyoruz. Hukuk kararını verdikten sonra o da seçilecekler arasından belki değerlendirilebilir ama onun kararını verecek olanda bizler değiliz! Oranın tahsisi ile alakalı veya Devletten hak ediş karşılığı ödenek alırız. O binanın değerlendirilmesi yöntemi üniversite için pek uygun olmayabilir.” dedi.  Teknopark Teknoloji Geliştirme Genel Müdürü Barış Kocabey ise yaptığı açıklamada “Faaliyette olduğumuz Teknopark alanı Teknoloji Geliştirme Bölgesi Alanı olarak Sanayi Teknoloji Bakanlığı tarafından ilan edilmiş bir yer. Bunu tekrar Üniversiteye tahsisi için gerekli yazışmaların yapılması gerek. Hemen biz orda faaliyeti bitiriyoruz, orada bir bina var orada eğitim veririz demek yanlış olur. Bununla ilgilide bir yazışma gerekir ama hukuki süreçte olduğu içinde hocamızın dediği gibide beklemedeyiz.” diye konuştu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
2023-07-26 16:38:10
DEVLETİ SOYANLARA ÇORLU BELEDİYESİ GÖZ YUMDU | Trakya Gündem Gazetesi: […] DEVLET TRİLYONLARCA ZARAR EDERKEN YETKİLİLER NE YAPTI […]
2021-10-22 18:39:12
RUHUNU ŞEYTANA SATMAMIŞ DEVLET YETKİLİLERİ ARANIYOR | Trakya Gündem Gazetesi: […] Merhaba değerli okuyucularım. Çorlu Belediyesinin yolsuzlukları, buda yetmemiş gibi,
2021-10-11 10:42:04