AYLİN VE ESLEM  ÇORLU’NUN  TARİHİNE GEÇTİLER

AYLİN VE ESLEM ÇORLU’NUN TARİHİNE GEÇTİLER

Çorlu dan yetişen ÇBSK da Voleybola başlayan 2009 Doğumlu Aylin Uysalcan ve 2007 doğumlu Eslem Yılmaz U.17 Milli takımında forma giyerek Çorlu’ya büyük bir gururu yaşattılar. Aylin Geçen Yıl Dünya Voleybolunda söz sahibi olan Vakıf Bank’a transfer oldu ve bir çok yaş kategorisinde şampiyonluklar yaşadı. Eslem de 14 yaşında gittiği Eczacıbaşı’nda 4 yıldır başarılı bir şekilde voleybol hayatına devam ediyor. U.17 Kız Milli takımımızın kaptanlığını yapıyor.

Ankara da düzenlenen  U.17 Kız Milli Takımımız, Balkan Şampiyonası Avrupa Şampiyonası 1. Raunt Elemelerinde Çorlu dan yetişen Aylin ve Eslem, Çorlu tarihinde kadın voleybolunda bir ilki gerçekleştirerek tarihe geçtiler.

AYLİN ÇORLU TARİHİNDE İLKE İMZA ATTI

Henüz 14 yaşında Milli formayı giyen Aylin Çorlu da kadın voleybolunda ilk kez Milli olan en genç oyuncu unvanını aldı. Aylin Uysalcan geçtiğimiz yıl Vakıf Bank forması altında bir çok kategorilerde şampiyonluklar yaşayarak, Çorlu’ya ayrı bir gururu daha yaşattı.

MİLLİ TAKIM KAPTANI ÇORLU’DAN

U.17 Kız Milli Takımımızın kaptanı olan ve Aylin gibi ÇBSK dan yetişen, 16 yaşındaki  Eslem Yılmaz 14 yaşındayken Eczacıbaşı tarafından keşfedilerek takımın alt yapısına transfer oldu. Yaklaşık 4 yıldır Eczacıbaşı kadın voleybol takımında çeşitli kategorilerde başarılı bir şeklide Voleybol hayatına devam eden Eslem U.17 Kız Milli Takımımızın kaptanlığını yaparak yine Çorlu tarihinde bir ilke imza attı. Eslem geçtiğimiz yıl U.16 Avrupa şampiyonasında Sırbıstan da final oynayan kadronun içinde de yer almıştı.

Her iki oyuncumuza da Trakya gündem gazetesi olarak başarılar diliyor, Çorlu’ya ilkleri yaşatan ve büyük bir gurur kaynağı olan Aylin ve Eslem’i CEV Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası failinde şampiyon olarak  görmeyi diliyoruz.

Haber: Abdurrahim Yıldırım

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
2023-07-26 16:38:10
DEVLETİ SOYANLARA ÇORLU BELEDİYESİ GÖZ YUMDU | Trakya Gündem Gazetesi: […] DEVLET TRİLYONLARCA ZARAR EDERKEN YETKİLİLER NE YAPTI […]
2021-10-22 18:39:12
RUHUNU ŞEYTANA SATMAMIŞ DEVLET YETKİLİLERİ ARANIYOR | Trakya Gündem Gazetesi: […] Merhaba değerli okuyucularım. Çorlu Belediyesinin yolsuzlukları, buda yetmemiş gibi,
2021-10-11 10:42:04
DEVLET DOLANDIRILIYOR DEVLETİN YETKİLİLERİ NEDEN SESSİZ | Trakya Gündem Gazetesi: […] DEVLET TRİLYONLARCA ZARAR EDERKEN YETKİLİLER NE YAPTI […]
2021-09-11 19:05:00