BÜYÜKŞEHİR YENİ FİYAT TARİFESİ BELİRLEDİ

BÜYÜKŞEHİR YENİ FİYAT TARİFESİ BELİRLEDİ

2022 yılı Evsel Katı Atık Toplama, Taşıma ve Bertaraf Tarifeleri, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 8 Aralık 2021 ve 9 Şubat 2022 tarihinde aldığı iki karar ile neticelendirildi.

Atıksu Altyapı ve Evsel Katı Atık Bertaraf Tesisleri Tarifeleriyle ilgili mevzuat; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğü ile Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü görüş yazıları ve mahkemeler tarafından verilen kararlar doğrultusunda Tekirdağ ili sınırları içerisinde evsel katı atık toplama, taşıma ve bertaraf ücret tarifeleri Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından hesaplanıyor.

TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EVSEL KATI ATIK BERTARAF HİZMETİ İÇİN HERHANGİ BİR BEDEL ALMIYOR

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak verilen bertaraf hizmeti, 01 Mart 2021 tarihi itibariyle mülkiyeti kuruma ait araziler üzerinde 29 yıllığına irtifak hakkı yapılmak ve imtiyaz devri yapılmak suretiyle yüklenici firmaya devredildiğinden Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından bertaraf bedeli alınmıyor.

EVSEL ATIK TOPLAMA VE TAŞIMA HİZMET MALİYETLERİ İLÇE BELEDİYELERİNDEN ALINAN VERİLER DOĞRULTUSUNDA FORMÜLİZE EDİLİYOR

İlçe Belediyeleri tarafından gerçekleştirilen evsel katı atık toplama ve taşıma hizmetine yönelik maliyetler ve bu hizmetlerden yararlanan evsel katı atık üreticilerinin sayıları rapor olarak Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne bildiriliyor. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyelerinden alınan verileri Evsel Katı Atık Tarifelerinin Belirlenmesine Yönelik Kılavuzda belirtilen esaslar doğrultusunda hesaplıyor.

Evsel Katı Atık Toplama, Taşıma ve Bertaraf Tarife Ücretlerinin tahakkuk ve tahsilat işlemleri Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştiriliyor. Evsel katı atıkların toplanması ve taşınması hizmetine ait tahsilatı yapılan ücretlerin ilçe belediyelerine aktarımı Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlanıyor.

BELİRLENEN EVSEL KATI ATIK TOPLAMA, TAŞIMA VE BERTARAF TARİFELERİ TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ’NCE KARARA BAĞLANDI

Belirlenen Evsel Katı Atık Toplama, Taşıma ve Bertaraf Tarifeleri, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi’nin gündeme alındı. Konutlardan ve sanayi tesislerinden alınacak Evsel Katı Atık Toplama, Taşıma ve Bertaraf Ücretleri 08/12/2021 tarihli ve 1958 sayılı karar ile; iş yerlerinden alınacak Evsel Katı Atık Toplama, Taşıma ve Bertaraf Ücretleri 09/02/2022 tarihli ve 196 sayılı karar ile sonuçlandırıldı. İlgili kararlara Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi internet sitesinden (https://www.tekirdag.bel.tr/evsel_atik_tarifesi) ulaşılabiliyor.

Haber: Abdurrahim Yıldırım

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
2023-07-26 16:38:10
DEVLETİ SOYANLARA ÇORLU BELEDİYESİ GÖZ YUMDU | Trakya Gündem Gazetesi: […] DEVLET TRİLYONLARCA ZARAR EDERKEN YETKİLİLER NE YAPTI […]
2021-10-22 18:39:12
RUHUNU ŞEYTANA SATMAMIŞ DEVLET YETKİLİLERİ ARANIYOR | Trakya Gündem Gazetesi: […] Merhaba değerli okuyucularım. Çorlu Belediyesinin yolsuzlukları, buda yetmemiş gibi,
2021-10-11 10:42:04
DEVLET DOLANDIRILIYOR DEVLETİN YETKİLİLERİ NEDEN SESSİZ | Trakya Gündem Gazetesi: […] DEVLET TRİLYONLARCA ZARAR EDERKEN YETKİLİLER NE YAPTI […]
2021-09-11 19:05:00