47 YIL ARADAN SONRA  GİTTİLER

47 YIL ARADAN SONRA GİTTİLER

Marmaraereğlisi Belediyesinin düzenlediği gezi ile 1974 yılında gerçekleştirilen Kıbrıs Barış Harekatı’na katılan gaziler ve yakınları, 47 yıl sonra yavru vatan KKTC’ye gitti. Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata, Kıbrıs Gazileri’ne verdiği sözü tutarak, gaziler ve ailelerine yavru vatanda gezi düzenledi. 47 yıl önce yaralandıkları toprakları gezip anılarını tazeleyen gaziler, şahadete erişen silah arkadaşlarının kabri başında dua etti.

Beş gün süren Kıbrıs gezisine gaziler ve aileleri, Marmaraereğlisi Belediyesi kültür ve Sosyal İşler Müdürü Cem Bursalı, Muharip Gaziler Derneği Marmaraereğlisi İrtibat Bürosu üyeleri ve yakınları katıldı.

Gaziler, Silah Arkadaşlarının Kabrinde Dua Okudu!

Gezinin ilk gününde; İtalyan asıllı Rum olan PauloPaolides tarafından 1957 yılında yaptırılan Mavi Köşk, Bellapais Manastırı, Girne Kalesi Yat limanı’nı gezen Kıbrıs Gazileri, Karaoğlanoğlu Şehitliği’nde duygu dolu anlar yaşadı. Silah arkadaşlarının kabri başında dualar okuyan gaziler, duygusal anlar yaşadı.

Sonraki günlerde, Makarios’un Yazlık Köşkü, Barbarlık Müzesi, Yeşil Hat sınırı, Ledra Palas Oteli, Merhum Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın Çalışma Evi, Lefkoşa Surları, Cumhurbaşkanlık Sarayı, Tarihi Girne Kapısı, St. Barnabas İkon ve Arkeoloji Müzesi, Kral Mezarları, Mağusa surları, Namık Kemal Zindanı, Lala Mustafa Paşa Camii, Venedik Sarayı Kalıntıları, Kapalı Maraş ve Çanakkale’den sonra en çok şehit verdiğimiz yer olarak bilinen Boğaz Şehitliği gezildi. 20 Temmuz 1974’te Kıbrıs Barış Harekatı’nda birlikte mücadele verdikleri silah arkadaşlarının kabrini ziyaret eden gazilerimiz gözyaşlarına hakim olamadı.

Başkan Hikmet Ata; ‘’Bu vatan gazilerimize minnettardır.’’

Gazilerimizin yurda dönüşü sonrasında açıklama yapan Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata; ‘’Bu vatan gazilerimize minnettardır. Eğer bugün bu ülkede hür ve bağımsız bir şekilde yaşıyorsak, güçlü bir ülke olma yolunda adım adım ilerliyorsak bunda şehitlerimizin ve gazilerimizin çok büyük etkisi var. Gazilerimizin mutlu olması ve yüzlerinin gülmesi için bütün imkanlarımızı ortaya koyuyoruz. Kıbrıs Barış Harekatı’nda askerlerimizin vermiş olduğu mücadele bir kez daha yerinde yad edildi.’’ İfadelerini belirtti.47 yıl aradan sonra Kıbrıs’a bu kez gezi için ayak basan gaziler, organizasyon nedeniyle Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata’ya teşekkür etti.

Haber: Abdurrahim Yıldırım

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
2023-07-26 16:38:10
DEVLETİ SOYANLARA ÇORLU BELEDİYESİ GÖZ YUMDU | Trakya Gündem Gazetesi: […] DEVLET TRİLYONLARCA ZARAR EDERKEN YETKİLİLER NE YAPTI […]
2021-10-22 18:39:12
RUHUNU ŞEYTANA SATMAMIŞ DEVLET YETKİLİLERİ ARANIYOR | Trakya Gündem Gazetesi: […] Merhaba değerli okuyucularım. Çorlu Belediyesinin yolsuzlukları, buda yetmemiş gibi,
2021-10-11 10:42:04
DEVLET DOLANDIRILIYOR DEVLETİN YETKİLİLERİ NEDEN SESSİZ | Trakya Gündem Gazetesi: […] DEVLET TRİLYONLARCA ZARAR EDERKEN YETKİLİLER NE YAPTI […]
2021-09-11 19:05:00