CUMHURBAŞKANI’NIN TALİMATINI DİNLEMEDİ

CUMHURBAŞKANI’NIN TALİMATINI DİNLEMEDİ

AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Mustafa Keskin, göreve gelmelerinin birinci yılında basın mensupları ile bir araya gelerek yaptıkları çalışmaları değerlendirdi. Başkan Keskin, Çorlu Belediyesinin Fetö bağlantısı dahil bir çok belgeli yolsuzluk haberimiz hakkında bu güne kadar neden sessiz kaldıklarını sorduğumuz basın toplantısında, soruları sade geçiştirmekle yetindi.

KENDİ SÖYLEDİKLERİNE KENDİSİ İNANIYOR MU

 

Ak Parti Çorlu İlçe Başkanı Mustafa Keskin göreve geleli tam 1 yıl oldu ve bu süreçte ilk kez basının karşına geçti. Peki anlattıklarına ve sorulan sorulara verdiği cevaplara kendisi inanıyor mu. Başkan Keskin Çorlu Belediyesini yolsuzlukları hakkında ve yazılı önergelerin cevaplarının adeta devlet sırrı gibi kamuoyundan saklanması konusunda sorduğumuz sorulara şu cevapları verdi;

1: Çorlu Belediyesinin trilyonluk yolsuzluklarını 1 yıldan fazla bir zamandır yayınlıyorum neden bir açıklama yapmıyorsunuz. Sahte evraklarla devletin resmen dolandırıldığını yazmama rağmen bu güne kadar neden sustunuz. Sayın Cumhurbaşkanı “CHP li belediyelerin yolsuzluklarını bulun ve üzerine gidin” şeklinde talimat vermesine rağmen sizler teşkilat olarak neden tam tersini yapıyorsunuz.

Cevap; Her vatandaşın devletin ilgili makamlarına şikayet hakkı vardır. Şikayet edebilirsiniz.

2: Çorlu Belediyesinden yılarca ısmarlama işleri alan Gazi Ö için ve diğer konularla ilgili olarak verdiğiniz soru önergelerini neden halktan saklıyorsunuz. saklayacaktınız neden önerge veriyorsunuz. Hakkınızı teslim etmek lazım son iki yönetim döneminde bir tane yazılı soru önergesi verilmedi sizler bir aydaki yazılı önerge ile rekora gittiniz. verilen cevapları neden devlet sırrı gibi kamuoyundan gizliyorsunuz.

Cevap; Yerel yönetimlerden sorumlu ilçe başkan yardımcılarım Erdoğan ve Tayfun beyler hemen ilgilenin lütfen.

Sayın başkan çorlu halkının aklı ile dalga geçmeye kalkmak ne kadar ayıp. Bahsettiğiniz yardımcılarınızın önergelerin cevaplarından haberleri bile yok. Neden kamuoyunun önünde bu yol arkadaşlarınızı küçük düşürüyorsunuz.

3: Çorlu Belediyesinin yolsuzlukları başta olmak üzere bir çok cadde ve sokakta yapılan asfalt çalışmaları 6 ayda bir yenilenmesi ve halkın parasının çarçur edilmesi konusunda ne yapmayı düşünüyorsunuz.

Cevap; Siyasi ve Hukuk işler birim başkanımızdan gerekeni yapmasını bekliyorum.

Ya sayın başkan siz talimat verdiniz mi dava açması için. Verdiniz de yapmamışsa neden hala yönetimde tutuyorsunuz.

4: Çorlu’da yıkılan eski Kaymakamlık binası ve eski halk eğitim binalarının yerleri otopark olarak kullanılıyor. Bu güne kadar kaç lira gelir elde edildi. neden sadece iki tane okula bu gelirler pay ediliyor diye uzun zamandır sordum yazdım, cevap alamadım. Bir kez daha soruyorum. Bu konuda araştırma yapıp kamuoyunu bilgilendirmeyi düşünüyor musunuz.

Cevap; Milli eğitim müdürüne sorarım.

 

ÇORLU HALKI ADINA SORUYORUZ

 

Taktir çorlu halkımızındır. Zamanında çorlu halkının hela oylarını nasıl heba ettiniz. Meclis üyeleriniz ve siz neden bunca yolsuzluk karşısında susuyorsunuz. Neden Çorlu Belediyesi devletin resmen sahte evraklarla soyulmasına göz yumuyor bir de üstelik Fetö bağlantısı ile ilgili belgeleri size Haziran Temmuz aylarında verdiğim halde ve haber yaptığım halde niçin sesiniz çıkmıyor diye sorunca bana Adliyeyi işaret eder gibi şikayet edin diyecekseniz size de ihtiyaç yok o zaman. İlginç olan da ben bu haberleri yapıyorum diye benim Ak Partiden aldığım ilanları kesmekle neyi amaç edindiniz. Yoksa Kirli eller mi yönetiyor partiyi perde arkasından. Sayın Mustafa Keskin den açıklama bekliyoruz.

Geçtiğimiz yıl AK Parti Çorlu İlçe Başkanı olarak seçilen ve göreve başlayan Mustafa Keskin ve yönetim kurulu üyeleri, parti binasında basın toplantısı gerçekleştirerek bir yıl boyunca yaptıkları çalışmaları anlattı. Başkan Keskin, “14 Ekim 2020 tarihinde Genel Merkezimiz tarafından 18 Ekim 2020 tarihinde yapılacak olan 7.Olağan Kongremiz için aday gösterildim. 3 günlük kısa bir çalışma sonucunda yönetim kurulumuzu oluşturup kongremizi yaptık ve göreve başladık. Çok kısa bir süreçte yapmak zorunda olduğumuz kongremiz için hem yönetimi oluşturmamızda hem de kongremizi gerçekleştirmemizde bizlerden desteklerini ve yardımlarını esirgemeyen özellikle önceki dönem ilçe başkanlarıma yürekten teşekkür ediyorum. Birazdan sizlere, hazırlamış olduğumuz 1 yıllık yönetim faaliyetlerimizi içeren bir video seyrettireceğiz. Fakat öncesinde ben bazı konulara değinmek istiyorum. Göreve geldikten sonra sizlerin de malumu olduğu üzere tüm dünyayı etkisi altına almış Covid-19 salgını sebebiyle pandemi kısıtlamaları, saha çalışmaları yapmamızı çok zaman olumsuz etkiledi. Fakat bizler yine de hep sahada olmaya vatandaşımızın halkımızın yanında olmaya gayret gösterdik. Diğer siyasi partiler bunu yapmadı veya yapamadı. AK Parti’nin farkını her daim ortaya koymak ve her daim halkın yanında olduğumuzu hissettirmek için yoğun çaba sarf ettik. Bugüne kadar vatandaşlarımıza ve esnafımıza yaklaşık 100.000 adet maske dağıtımı yaptık. Engelli vatandaşlarımıza akülü sandalye hediye ettik. Sokak hayvanları için yaptığımız programdan, gençlik kollarımızın çevre duyarlılığı için yaptığı programa kadar, birebir üye çalışmaları, esnaf ziyaretleri, üye aramaları, günlük doğum yapan ailelerimiz ile vefat eden vatandaşlarımızın yakınlarına ulaşarak yanlarında olduğumuzu hissettirdik ve hissettirmeye devam ediyoruz. Tüm kamu kurum kuruluş ve dernekler ile dirsek temasımızı sağladık ve daha yoğun işbirliği içinde çalışarak Çorlumuza nasıl daha verimli olabiliriz çabası içerisine girdik. Şükürler olsun ki tüm kesimler ile iletişimimiz sağlam bir vaziyettedir. Halkımız ile daha samimi bir ortam sağlamak için ve ulaşılabilirliği arttırmak adına her hafta Perşembe günü parti binamızda halk günleri düzenliyoruz. Halkımız dertleri ile dertleniyor, fikir düşünce ve önerilerini not alıp yapmamız gerekenleri ona göre planlıyoruz.”dedi.

ÖZGÜR BAŞKAN KEŞKE ÇORLU’MUZUN TÜM SORUNLARINA DEĞİNSEYDİ

CHP Çorlu İlçe Başkanı Özgür Ertaş’ın düzenlediği toplantıda okullar ile ilgili sorunları anlatmasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Keskin, “Geçen hafta içi Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Sayın Özgür Ertaş bir basın açıklaması yaptı. Büyük bir şaşkınlık içerisinde izledim. Sanırım bizim seneyi devriyemizde basın açıklaması yapacağımızı duymuş, apar topar hazırlıksız kulaktan dolma yanlış bilgilerle sözüm ona muhalefet yapacaklar. Ama şunu iyi bilsinler ki artık Çorlu halkımız neyin ne olduğunu iyi biliyor. AK Parti Belediyeciliğinin ne olduğunu ilimizdeki AK Belediyecilikle buluşan ilçelerimizde çok rahat görüyorlar. Sayın Özgür Başkan keşke Çorlu’muzun tüm sorunlarına değinseydi. Okul yok dediği Hatip Mahallesinde Milli Eğitim Bakanlığının 2 sene önce açılan lisemizden bahsetseydi. Keşke Hatip Mahallemizde Büyükşehir Belediyesinin bir türlü bitiremediği ve çürümeye terk ettiği kapalı spor salonunda bahsetseydi. Hıdırağa Mahallemizde yıllardır sözü verilip yapılmayan, sonra da başlatılıp bir türlü bitirilemeyen Çorlu Otogarımızdan bahsetseydi. Keşke şehir içi otobüslerine bakım yapılamadığı için kazaya sebep olduğundan, o yüzden de garaja çekildiklerinden, yerine yenilerini alamayıp Çorlu halkının şehir içi seyahatlerini işkenceye çevirdiklerinden bahsetseydi. Keşke TESKİ’nin iş bilmezlikleri yüzünden Çorlu halkının günlerce susuz kaldığından bahsetseydi. Keşke Teskinin yaptığı yanlışlardan dolayı milyonlarca lira zarar etmesinden bahsetseydi. Keşke Belediye Başkanının bile ‘Utanıyorum’ dediği konuların ne olduğunu açıklasaydı. Keşke Çorlu Belediyesinin Balmumu Müzesi’nde uğradığı zarardan bahsetseydi. Keşke Çorlu Belediyesinin vatandaştan istediği asfalt paralarından bahsetseydi. Keşke Türkiye’nin en pahalı içme suyunu kullandığımızdan bahsetseydi. Değerli Çorlulular, hedefimiz belli amacımız belli. Çorlu’muzu bu makus kaderinden kurtarıp 2024 yerel seçimlerinde AK Belediyeciliği getireceğiz. Allah’ın izniyle. Çorlu artık hem Büyükşehir Belediyesinden hem de Çorlu Belediyesinden hak ettiği hizmeti AK Belediyecilik ile almaya başlayacak. Tüm halkımıza teker teker dokunacağız. Hepsine teker teker derdimizi, hizmet aşkımızı, Çorlu aşkımızı anlatacağız. Çorlu’yu bu hale getiren 30 yıldır Çorlu’yu yönetip çözüm üretmeyip kaos yaratan yöneticileri halkımız bu sefer sandıkta cezasını verecek inancındayız.”diye konuştu.

MİLLET BAHÇESİ KASIM SONUNDA AÇILACAK

Düzenlenen basın toplantısında Başkan Keskin, Çevre e Şehircilik Bakanlığı tarafından Çorlu’da yapımı devam eden ve bir türlü hizmete giremeyen Millet Bahçesi ile ilgili olarak çalışmaların beklenmedik şekilde yavaşladığını ve Kasım ayı sonuna kadar da Millet Bahçesi’nin hizmete gireceğini söyledi.

Haber: Abdurrahim Yıldırım

https://www.facebook.com/trakyagundemgazetesi/videos/386215653052995/?__cft__[0]=AZXVlqe3eEAbCxqRfJ6Y7lvoJsNwCA19QQbdOaCRW3M7VOyCPFsI7ESeo3jW_j5xgRnfXlt4_ezC7p_NxtwLYeqwhnEVuzoFtd2CL8nJJTDZWOMY4xfxRWJFqbbSD0U_DhvSVLS96zqSt9KV0hHqrfYoX5uHhJOqqtkR-yXjXBUg0Q&__tn__=-UK-R

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
2023-07-26 16:38:10
DEVLETİ SOYANLARA ÇORLU BELEDİYESİ GÖZ YUMDU | Trakya Gündem Gazetesi: […] DEVLET TRİLYONLARCA ZARAR EDERKEN YETKİLİLER NE YAPTI […]
2021-10-22 18:39:12
RUHUNU ŞEYTANA SATMAMIŞ DEVLET YETKİLİLERİ ARANIYOR | Trakya Gündem Gazetesi: […] Merhaba değerli okuyucularım. Çorlu Belediyesinin yolsuzlukları, buda yetmemiş gibi,
2021-10-11 10:42:04